کودکان زیرسن اولین قربانیان جنگ، خشونت و فقر در افغانستان هستند. یونیسف در ۱۶ دسامبر در بیانیهای اعلام کرده بود که فروش کودکان در افغانستان نگران کننده است:«ما گزارشهای موثقی دریافت کردهایم که برخی خانوادههای افغان حتی دختران ۲۰ روزه خود را برای ازدواجی اجباری در آینده، در ازای دریافت پول واگذار کردهاند.»
ادارهی حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) همچنان به تازهگی اعلام کرده است که بدون اقدام پیشگیرانه، سال آینده بیش از یک میلیون کودک در اثر سوءتغذیهی شدید در افغانستان جان خود را از دست خواهند داد.
یونیسف روز گذشته (سهشنبه، ۲۸ دسامبر) در تویتی نوشته است: «از آنجایی که خانوادههای ناامید در زمستان امسال برای تغذیهی فرزندان خود تلاش میکنند، اکنون بیش از هر زمان دیگری به حمایت نیاز دارند.»
این اداره ادارهی حمایت از کودکان سازمان ملل در ماه در ماه عقرب سال جاری گفته بود که وضعیت ناامید کننده کودکان در افغانستان از همزمان شدن جنگها، خشکسالی و ویروس کرونا به وجود آمده است.
همچنان یونسف در این اعلامیه تخمین زده بود که ۳.۲ میلیون کودک زیر پنج سال در افغانستان تا پایان سال جاری میلادی از سوءتغذیهی حاد رنج میبرند.
طالبان و کودکان
در همین حال در امارت اسلامی طالبان هیچ نهادی و برنامهای وجود ندارند که از کارهای شاقه، فروش، گدایی، آزار و اذیت جنسی، پورنوگرافی، ازداج زودهنگام و اختتاف کودکان در افغانستان جلوگیری کنند. در حکومت پیشین گزارشهای به نشر میرسید که گروه طالبان از کودکان را برای انجام حملات انتحاری و قاچاق مواد مخدر استفاده میکردند و آنان را شستشوی مغزی میدادند.
در حکومت ساقط شدهای افغانستان تلاشهای برای حقوق کودکان صورت گرفت. قانون حمایت از حقوق کودکان که هرچند توسط شورای ملی به تصویب نرسید، اما رییسجمهور طی یک فرمان تقنینی آن را تصویب و در جریدهی رسمی شماره ۱۳۳۴ مؤرخ ۲۰ حوت به نشر رساند. چندین قانون و اسناد دیگر در قوانین داخلی این حکومت برای کودکان به تصویب رسدیه بود:
قانون مراکز اصلاح و تربیت اطفال؛
مقررهی تنظیم امور مراکز اصلاح و تربیت اطفال؛
مقررهی حمایت و تقویت تغذی طفل با شیر مادر؛
قانون منع اطفال در قطعات نظامی؛
قانون منع آزار و اذیت زنان و کودکان؛
کودکان آسیبپذیرترین گروه اجتماعی در افغانستان است که همواره قربانی جنگ، خشونت و فقر میشوند. کارهای شاقه، فروش، گدایی، آزار و اذیت جنسی، پورنوگرافی، ازداج زودهنگام و اختتاف موارد دیگری است که کودکان افغان از آن رنج میبرند. این موارد، اما با برگشت مجدد طالبان چند برابر شده است.
Add Comment