اسلایدر اقلیت‌های قومی حقوق بشر

سازمان‌های حقوق بشری: طالبان جنایات جنگی را در بلخاب متوقف کند

ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان می‌گوید:«گزارش‌های نگران کننده از قتل‌های فراقانونی، بیجاشدن باشنده‌ها، تخریب اموال و سایر موارد نقض حقوق بشر از ولسوالی بلخاب ولایت سرپل، به گوش ‌می‌رسد».

گزارش‌گر ملل متحد، می‌افزاید:«متاسفانه بخاطر قطع اینترنت، شبکه‌‌های مخابراتی و اجازه ندادن رسانه‌ها برای پوشش خبری، اطلاعات کافی در مورد جنایت‌های جنگی صورت گرفته، وجود ندارد. آقای بنت تأکید کرده که همه طرف‌ها باید قوانین بین‌المللی بشری و حقوق بین‌الملل بشردوستانه را رعایت کنند».

پیش از این، پتریشیا گاسمن، معاون بخش آسیای دیدبان حقوق بشر هم گفته بود که گزارش‌های نگران کننده از بلخاب می‌رسد، جای که به گفته او گزارش شده که نیروهای طالبان به انتقام مقامت مسلحانه چندین زندانی را اعدام کرده اند. گاسمن تأکید کرده که طالبان باید تمام این نوع مجازات دسته‌جمعی و سایر جنایات جنگی را متوقف کند و نیروهای‌شان را در برابر جنایت‌های انجام شده در بلخاب، پاسخ‌گو کند.

سازمان عفو بین‌الملل نیز روز دوشنبه، ۵سرطان، در رشته توییتی گفته است که از اعدام‌های صحرایی و آسیب رساندن به غیرنظامیان در بلخاب به شدت نگران است.

این سازمان با ابراز نگرانی از نقض حقوق بشر در بلخاب از طالبان می‌خواهد که قواعد جنگ را رعایت کند،‌حمله به غیرنظامیان را پایان دهند و به عنوان گروه حاکم بر افغانستان،‌اجرای عدالت را تضمین کنند.

سازمان عفو بین الملل تاکید کرده است که مسدود کردن راه حمل و نقل برای نیازهای اولیه مردم یک «جنایت جنگی» است. این سازمان از گروه طالبان خواسته است که از این کار اجتناب کند.

گزارش‌ها از بلخاب حاکی از آن است که نیروهای طالبان پس از چند روز درگیری با افراد مولوی مهدی مجاهد، اکنون با تصرف مرکز ولسوالی، به تلاشی خانه به خانه آغاز کرده و به عملیات‌های تصفیوی می‌پردازند. در جریان این عملیات‌ها، تعداد زیادی از مردم ملکی و غیرنظامی، توسط نیروهای طالبان، دستگیر و تیرباران شده است. ساکنان اطراف ولسوالی و قریه‌های نزدیک به مرکز نیز به دلیل وحشت حاکم در این ولسوالی، اکثرا خانه‌های خود را ترک کرده و آواره‌ای کوه‌ها و ولسوالی‌های همجوار بلخاب شده‌اند. منابع محلی، به هفته‌نامه جاده ابریشم گفته‌اند که:«بیش‌تر از ۹۵ درصد، به جز پیر مردها و پیر زن‌ها و بعضی از اقوام سید و تاجیک؛ دیگر همه مردم در ایلاق‌ها و کوه‌ها رفته‌اند».

در مورد نویسنده

عارف وفایی

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید