هفته نامه جادهی ابریشم: نزدیک به یک سال میشود که عبدالرئوف، کودک بلخی در زندان یک گروه مافیایی در این ولایت به سر میبرد. مسوولین امنیتی حکومتپیشین در بلخ موفق نشدند که این کودک را از چنگ آدم ربایان نجات دهند.
به تازهگی خانوادهی عبدالرئوف، کودک ربودهشدهی بلخی میگویند، ربایندگان او در آخرین تماسی که با آنها داشتهاند، خواهان پرداخت مقدار پول خواستهشدهی شان شدهاند.
این خانواده که اکنون جهت دادخواهی برای فرزند شان به کابل آمدهاند، میگویند که حکومت پیشین و طالبان در یافتن فرزند شان ناکام بودهاند.
این کودک ۱۰ ساله در یازدهم عقرب سال ۱۳۹۹ در راه مکتب توسط اشخاص ناشناس ربوده شده بود که خانوادهاش هرازگاهی از آنها تماسهای تلفونی و ویدیوهای شکنجه شدنش را دریافت میکنند.
حکومت پیشین و اداره سرست طالبان بارها وعدهی رهایی او را دادند اما در تلاشهای پیهم و بازداشت اشخاص دستداشته موفق به یافتن و بازگرداندن او به خانوادهاش نشدهاند.
عبدالرئوف در حال در زندان تاریک و مخوف مافیا بهسر میبرد که میلیونها کودک دیگر در برزخ به نام افغانستان زندگی میکنند و در معرض مرگومیر حاد قرار دارند.
یونیسف یا صندوق کودکان ملل متحد در(۱۶ دسامبر ۲۰۲۱) در بیانیهای اعلام کرده بود که این نهاد به گزارشهای موثقی دست یافته و نشان میدهد که فروش کودکان در افغانستان افزایش یافته و برخی خانوادههای افغان حتی دختران ۲۰ روزه خود را به ازدواج اجباری در آوردند و یا در ازای پول ناچیزی فروختهاند.
یونیسف در این اعلامیه تاکید کرده بود که بدون اقدام پیشگیرانه، در سال پیشرو (۲۰۲۲) بیش از یک میلیون کودک در اثر سوءتغذیهی شدید در افغانستان جان خود را از دست خواهند داد.
همچنان صندوق کودکان ملل متحد تخمین زده بود که ۳.۲ میلیون کودک زیر پنج سال در افغانستان تا پایان سال جاری میلادی(۲۰۲۱) از سوءتغذیهی حاد رنج میبرند.
«کودک نازدانه دارم میخری؟»
با مسلط شدن طالبان در کشور خانوادههای زیادی کودکان شان را به فروش گذاشتند که تعدادی به همکاری نهادهای خیریه و افراد خیِر به خانوادههای شان برگردانده شدند اما تعداد زیادی به قیمت ناچیز فروخته شدند.
چندی قبل شعری معروفِ «کودک نازدانه دارم میخری؟» در فضای مجازی دست میشد که این وضعیت غمانگیز کودکان در کشور را نشان میدهد.
گروه طالبان که عامل اصلی این وضعیت اند و همه چیز را در قبضه گرفتهاند اما در مورد کودکان افغان هیچ برنامهای ندارند و هیچ مسوولیتی هم نمیگیرند تا این قشر آسیبپذیر را از مرگومیر نجات دهند. زیرا طالبان ذتا کودک ستیز اند. در حکومتپیشین گزارشهایی به نشر میرسید که این گروه از کودکان برای انجام حملات انتحاری و قاچاق مواد مخدر استفاده میکردند و آنان را شستشوی مغزی میدادند.
با حاکمیت مجدد این گروه در افغانستان بار دیگر کودکان افغان در دام کارهای شاقه، گدایی، فروش و ازدواجهای زیرسن قرار گرفته و خطر این وجود دارد که گروههای تروریستی موجود در کشور و باندهای مافیایی از آنان برای آزار و اذیت جنسی، پورنوگرافی، انجام حملات انتحاری و قاچاق مواد مخدر استفاده کنند.
چاه؛ آخرین پناهگاه؟
به تاریخ (۲۴حوت) پلازو، دختر هفت ساله در ولسوالی خاکریز ولایت قندهار در داخل چاهی به عمق ۸۰متر سقوط کرده بود. این کودک پس از ۲۲ ساعت نجات داده شد اما روشن نشده است که او به چه دلیلی در چاه سقوط کرده است. از وضعیت خانواده پلازوی هفته ساله چیزی به رسانهها گفته نشده است.
در همین حال یک روز قبل(۲۳حوت)کودک ۹ساله دیگری به نام محمد گل، در منطقه «متکی» ولسوالی نادعلی ولایت هلمند در چاهی به عمق ۸۰متری سقوط کرد که توسط مردم محل و اداره محلی طالبان نجادت داده شد. این کودک به شفاخانه منتقل شد و گفته میشود که از ناحیه سر آسیب دیده است.
منابع محلی در هلمند گفته است که محمد گل در حالی زنده نجات داده میشود که حدود دو هفته پیش یک کودک دیگر نیز در ولسوالی نوزاد این ولایت پس از سقوط در یک چاه جان داده است.
پیش از اینها حیدر، کودکی در ولایت زابل به تاریخ (۲۹ دلو۱۴۰۰ ) در چاه ۲۵متری افتاده بود. این حادثه پای مقامات بلند پایهی گروه طالبان را در این ولایت کشانده بود تا جان حیدر را نجات دهند اما او زنده نجات داده نشد.
سقوط پیهم کودکان در چاه در حال افزایش یافته است که سازمان ملل متحد در تازهترین اظهاراتاش از نا امنی غذایی «یک نسل کامل» در افغانستان سخن گفته است.
در بیانیه این سازمان که به تاریخ(۲۵حوت) منتشر شده آمده است که هم اکنون ۹۵ درصد از جمعیت افغانستان به اندازهی کافی غذا نمیخورند و این رقم برای خانوادههایی با «سرپرست زن» به ۱۰۰ درصد میرسد. گسترش صد درصدی فقر در افغانستان اما کودکان قربانی خط مقدم آن است. آنان مجبور میشوند که دست به خودکشی بزنند و یا در چاهی پناه ببرند. از چاه بهعنوان آخرین پناهگاه استفاده میکنند. ولی نمیدانند که زنده برخواهند گشت یاخیر؟ جبرئیلی از آسمان خواهد آمد تا یوسفی را در قهر چاه در آغوش بگیرد؟
نظر بدهید