اسلایدر خبری گزارشها

رزا اوتنبایوا: جهان نمی‌تواند به حکومت طالبان مشروعیت بدهد

جاده‌ی ابریشم: رزا اوتنبایوا، نماینده‌ ویژه‌ی‌ دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان، در نشست شورای امنیت این سازمان، گفت که جهان نمی‌تواند به حکومت طالبان مشروعیت بدهد.

او که در نشستی که روز گذشته‌ -سه‌شنبه، ۴ میزان- در شورای امنیت ملل متحد در باره‌ی افغانستان برگزار شده بود، تأکید کرد که ۴۶ درصد زنان افغانستانی، از جهان می‌خواهند که حکومت طالبان را به رسمیت نشناسد.

خانم اوتنبایوا، هم‌چنان می‌گوید که سیاست‌های طالبان با تعصبات مذهبی، جنسیتی و زبانی هم‌راه است که نتیجه‌ای جز به‌حاشیه‌رفتن مردم، اعمال محدودیت‌های گسترده بر زنان و ایجاد موانع سر راه تعامل با جامعه‌ی بین‌المللی نداشته است.

نماینده‌ی ویژه‌ دبیرکل سازمان ملل، با انتقاد از تعامل بدون قیدوشرط جامعه‌ی بین‌المللی با طالبان، گفته است که دوام این روی‌کرد، طالبان را گستاخ‌تر می‌سازد.

خانم اوتنبایوا، می‌گوید که سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی، بایستی با سیاست توأم با فشار، حکومت طالبان را در قبال معاهدات و ارزش‌های بین‌المللی متعهد بسازد. او می‌افزاید: «تعامل ما باید به سمتی برود که طالبان مسئولیت‌های خود در قبال مردم افغانستان و به ویژه زنان را بپذیرند.»

نماینده‌ی ویژه دبیرکل سازمان ملل، از جامعه‌ی بین‌المللی خواهان کمک به شهروندان افغانستان شد و همین طور، تأکید کرد که این تعامل و هم‌کاری جهان، هرگز به معنای‌ به‌رسمیت‌شناختن حکومت طالبان نیست.

کریمه بنون، کارشناس حقوق بین‌الملل در شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز، در سخن‌رانی خود، تصمیم‌های طالبان در قبال زنان را آپارتاید جنسیتی گفت و از خاموشی جهان در واکنش به وضعیت زنان در افغانستان انتقاد کرد.

او افزود که زنان در افغانستان هر روز با مرگ تدریجی روبه‌رو ‌اند و «در افغانستان آپارتاید جنسیتی در جریان است.» این کارشناس حقوق‌ بین‌الملل، از اعضای سازمان ملل متحد خواست تا در مقابل آپارتاید جنسیتی در افغانستان مبارزه کنند. «طالبان زنان را سرکوب می‌کنند. شورای امنیت باید واکنش اصول‌مند در برابر آپارتاید جنسیتی در افغانستان نشان دهد و طالبان را وادار به پاسخ‌گویی کند.»

سیما بحوث، مدیر اجرایی بخش زنان سازمان ملل متحد نیز، در نشست شورای امنیت، گفت که سیاست‌های طالبان، گرایش‌های مردسالارانه را در افغانستان تقویت کرده و این موضوع هم‌راه با وضع محدودیت‌های آموزشی و شغلی، باعث شده که زنان از بیماری‌های روانی و ازدواج اجباری رنج ببرند.

خانم بحوث هم‌چنان گفت که در نتیجه‌ی سیاست‌های طالبان، ۹۰ درصد زنان جوان در افغانستان، در شرایط بدی به سر می‌برند.

مدیر اجرایی بخش زنان سازمان ملل متحد، اضافه می‌کند که زنان در افغانستان، احساس می‌کنند که در زندان استند و هر روز را با ترس و ناامیدی سپری می‌کنند.

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد نیز، در نشست شورای امنیت، وضعیت حاکم در افغانستان را تأسف‌آور توصیف کرد و گفت که ۹۷ درصد مردم در این کشور، در فقر زندگی می‌کنند. او، هم‌چنین در مورد آپارتاید جنسیتی طالبان علیه زنان، موارد نقض حقوق بشر، مهاجرت و پیوند طالبان با گروه‌های تروریستی جهانی صحبت کرد و خواهان تشکیل جلسه‌ی اضطراری شورای امنیت در مورد بررسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان شد.

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید