جادهی ابریشم: توبیاس الوود، رییس کمیتهی دفاعی مجلس نمایندگان بریتانیا، با نشر بیانیهای در صفحهی تویترش، گفت که برداشت او از سفرش به افغانستان اشتباه بوده است. او، نوشته است: «هرچند با نیت خوب، بازتاب چشمدیدهای سفر شخصی من، میتوانست بهتر بیان شود، از اطلاعرسانی ضعیفم متأسفم.»
الوود، گفته که همیشه سعی کرده تصویر بزرگتری را ببیند و راههای حلی ارائه کند؛ ولی برداشتش همواره درست نبوده است. او، در ادامه افزوده است: «در جریان دیدار هفتهی گذشتهی خود، شاهد چیزی بودم که انتظار دیدنش را نداشتم. آرامشی وهمانگیز و تغییری مشهود در امنیت، فساد و کشت خشخاش که احساس میکردم، موظف به گزارش آن استم.»
او همچنین گفته که در افغانستان، شاهد افزایش محدودیتها بر زنان و دختران نیز بوده است و این «نشاندهندهی آن است که استراتژی کنونی ما، فریاد سردادن از دور، پس از ترک ناگهانی این کشور در ۲۰۲۱، کارساز نیست.»
توبیاس الوود، هفتهی گذشته با نشر ویدیویی از جریان سفر چندروزهاش به افغانستان، از حکومت طالبان برای تأمین امنیت، کاهش فساد و کشت تریاک ستایش کرده بود. این عضو مجلس نمایندگان بریتانیا، خواهان بازگشایی سفارت بریتانیا در افغانستان نیز شده بود. اظهارات آقای الوود، با انتقادهای گستردهای در داخل بریتانیا و جهان مواجه شد.
ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، در پاسخ به سوالی در پارلمان بریتانیا در مورد اظهارات آقای الوود، گفته که ویدیویی را که در جریان بازدید از کشوری که غرب نیروهای خود را از آن خارج کرده و در اشغال بنیادگرایان درآمده است، بررسی خواهد کرد.
دفتر نخستوزیر بریتانیا، گفته که با ارزیابی آقای الوود از وضعیت افغانستان مخالف است.
مارک فرانسوا، یک عضو کمیتهی دفاعی مجلس عوام بریتانیا، در واکنش به نشر ویدیویی در ستایش حکومت طالبان توسط آقای الوود، گفت که در این ویدیو به این حقیقت «که طالبان همچنان تلاش میکنند تا شهروندان افغانستان را که به نیروهای مسلح ما کمک کردهاند، شناسایی کنند و بکشند، یا این که دختران جوان در افغانستان حتا حق رفتن به مدرسه را ندارند»، اشارهای نشده است.
اظهارات الوود که حکومتداری طالبان را مثبت خوانده بود، هرچند طی چند روز ابزار تبلیغات گروه طالبان نیز، قرار گرفته بود، با موج گستردهای از انتقادها به ویژه در شبکههای اجتماعی روبهرو شده بود.
هانا نیومن، عضو پارلمان اتحادیهی اروپا، با انتقاد از آقای الوود، در صفحه تویترش نوشته است: «اگر شما تجسمی از مردانگی سمی ناشی از نادانی و امتیازطلبی باشید، بله! شاید در آن صورت، افغانستان تحت حاکمیت طالبان، مکان مناسبی برای زندگی به شما باشد.»
این همه در حالی است که پس از بازگشت طالبان، افغانستان به تنها کشور دارای استبدادیترین حکومت در جهان بدل شده که شهروندان آن به ویژه زنان، از دسترسی به ابتداییترین حقوق شان محروم استند.
نظر بدهید