اسلایدر خبری گزارشها

شبکه هم‌بستگی رسانه‌های جنوب آسیا: به رسمیت شناختن طالبان بدون تضمین آزادی بیان امکان‌پذیر نیست

 

جاده ابریشم: هم‌زمان با یک‌سالگی تسلط طالبان بر افغانستان، شبکه هم‌بستگی رسانه‌های جنوب آسیا طی با نشر اعلامیه‌ای از جامعه جهانی خواسته است که از خبرنگاران و رسانه‌های افغانستان حمایت کنند.

این شبکه هم‌چنان از طالبان تقاضا کرده است که از آزادی بیان و مطبوعات، همان‌گونه که در جریان مذاکرات خود با هیئت دولت افغانستان در قطر، وعده داده بودند، حمایت کنند.

همچنان شبکه هم‌بستگی رسانه‌های جنوب آسیا تأکید کرده است که به رسمیت شناختن طالبان بدون تضمین آزادی بیان، مصئونیت خبرنگاران و رسانه‌ها در افغانستان امکان‌پذیر نیست.

فدراسیون جهانی خبرنگاران نیز با استناد به بیانیه این شبکه می‌گوید: «پس از سقوط کابل به دست طالبان در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، رسانه‌های این کشور با سیاه‌ترین دوران خود رو‌به‌رو می‌باشند».

فدراسیون با اشاره به گسترش نقض حقوق رسانه‌ها و محدودیت بر نشرات صوتی و تصویری از سوی طالبان که باعث کاهش درآمد رسانه‌ها گردیده است، مدعی است که خبرنگاران و فعالین رسانه‌ای با مشکلات اقتصادی جدی مواجه هستند.

فدراسیون جهانی خبرنگاران تأکید می‌کند که طالبان عملا در یک سال گذشته مرتکب تخلف‌های رسانه‌ای، شکنجه، تهدید، قتل، وضع محدودیت و در نتیجه عامل بسته‌شدن اکثر رسانه‌ها در افغانستان شده‌اند.

این درحالی است که دو روز قبل کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در گزارش سالانه خود گفته بود که وضعیت رسانه‌ها در افغانستان وخیم است.

یافته‌های کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نشان می‌دهد که پس از تسلط طالبان، آزادی بیان محدود شده، سانسور افزایش یافته و خبرنگاران زیادی به دلیل بحران اقتصادی عمیق و سرکوب آزادی مطبوعات در کشور، شغل شان را ازدست داده‌اند.

گزارش می‌افزاید، که در یک سال اخیر حدود ۴۰ مورد خشونت، علیه کارکنان رسانه‌ای و فعالین مدنی ثبت گردیده است که از آن جمله ۲۲ خبرنگار و ۱۰ فعال مدنی بازداشت شده، ۲ خبرنگار زخمی و ۴ خبرنگار شکنجه و بیش از ۴ شبکه اطلاع رسانی مسدود شده است.

چند روز قبل، به تاریخ ۲۵ سرطان ۱۴۰۱، نهاد رسانه‌ای افغانستان نیز با انتشار خبرنامه‌ای گفته بود که باوجود اعلام طالبان برای حمایت از آزادی بیان، در این اواخر آنان مانع کار خبرنگاران و رسانه‌ها می‌شوند.

این نهاد می‌گوید که طالبان در بعضی موارد به جز رادیو تلویزیون ملی، به دیگر رسانه‌ها اجازه پوشش خبری رویدادها را نمی‌دهند: «ایجاد مانع سر راه رسانه‌های کشور و عدم هم‌کاری با خبرنگاران، مشکلات جامعه و کشور را بیش از پیش می‌افزاید».

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید