جادهی ابریشم: بخش زنان سازمان ملل متحد، با نشر گزارش تازهای در بارهی بازداشتن زنان از کار در مؤسسههای غیردولتی داخلی و خارجی در افغانستان، گفته که ۹۴ درصد از ادارههایی که توسط زنان در این کشور رهبری میشد، از فعالیت بازمانده است.
در این گزارش، ۶۴ درصد سازمانهای خارجی، گفته که بیش از ۷۰ درصد فعالیتهای آنها به گونهی مستقیم تحت تأثیر بازداشتن زنان از کار قرار گرفته است.
بر اساس یافتههای گزارش بخش زنان سازمان ملل، بازداشتن زنان از کار، به گونهی فوری بر فعالیتهای بشردوستانه در افغانستان نیز، اثر گذاشته است. ملل متحد، گفته که بازداشتن زنان از کار، مانند «حکم مرگ برای میلیونها زن افغان است که قادر به تأمین هزینهیخانوادههای خود نیستند.»
گزارش میافزاید که پس از بازداشتن زنان از کار در مؤسسههای غیردولتی در افغانستان در ۲۴ دسمبر ۲۰۲۲، بحرانهای انسانی و اقتصادی در این کشور شدت گرفته است.
همچنان در گزارش با اشاره به وضعیت بد بشری در سال پیش رو، آمده است: «جایی که ۱۱.۶ میلیون زن و دختر در سال ۲۰۲۳ به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت و ۹۷ درصد جمعیت در خطر سقوط به زیر خط فقر استند.»
بخش زنان ملل متحد، افزوده که پیامدهای بازداشتن زنان از کار، برای میلیونها نفر در افغانستان احساس شده و بسیاری از زنان در این کشور را از حضور در محیطهای عمومی و اجتماعی باز داشته است. بخش زنان ملل متحد، گفته است: «این امر باعث شده که آنها [زنان] احساس سنگینی بر دوش خانوادههای شان کنند، اعتمادبهنفس و غرور شان را از دست بدهند.»
بازداشتن زنان از کار در مؤسسههای غیردولتی داخلی و خارجی توسط طالبان، باعث شده که شمار زیادی از مؤسسههای امدادرسان به ویژه شماری از نهادهای ملل متحد، فعالیت خود در افغانستان را محدود یا متوقف کنند.
این سازمانها، گفته که بدون حضور زنان، نمیتوانند به فعالیتهای امدادرسانی به ویژه در بخش زنان در افغانستان، ادامه دهند.
نظر بدهید