اسلایدر اقلیت‌های قومی حقوق بشر

نسل‌کشی هزاره‌ها توسط شواری شهر دندینانگ ملبورن آسترالیا به رسمیت شناخته شد

 

جاده‌ی ابریشم: به گزارش رسانه‌های آسترالیایی، شورای شهر دندینانگ ملبورن آسترالیا، نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان را به رسمیت شناخته است.

رسانه‌ی اس‌بی‌اس آسترالیا، گزارش داده که نمایندگان شورای شهر دندینانگ در ۲۴ اکتبر سال روان، طرح «توقف نسل‌کشی هزاره‌ها» را با اکثریت آرا تصویب کرده اند.

در این طرح آمده که شورای شهر دندینانگ، تأکید کرده که هزاره‌ها در افغانستان، با «تبعیض» و «خشونت ساختارمند» از سوی نهادهای دولتی و گروه‌های افراطی روبه‌رو استند.

در ادامه‌ی طرح توقف نسل‌کشی هزاره‌ها، آمده  که هزاره‌ها بیش‌تر به ‌دلیل هویت قومی و مذهبی شان، از گذشته‌های دور زیر فرمان‌برداری و تبعیض، آوارگی اجباری و نسل‌کشی قرار داشته اند.

به گزارش اس‌بی‌اس، هزاره‌های باشنده‌ی دندینانگ، روز یک‌شنبه‌ی همین هفته – ۲۹ عقرب- برنامه‌ای به یادبود از قربانیان کاج برگزار کرده بودند.

هزاره‌های ساکن شهر دندینانگ در این مراسم، از دولت آسترالیا نیز، خواستند که «نسل‌کشی هزاره‌ها» را به‌ رسمیت بشناسد.

بر اساس آمار شورای شهر دندینانگ آسترالیا، نزدیک به ۱۲ هزار هزاره در این شهر زندگی می‌کنند.

البته، باید گفت که شورای شهر دندینانگ آسترالیا، نخستین نهاد حکومتی در جهان است که نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان را به رسمیت شناخته است.

در هشتم میزان سال روان، دو مهاجم انتحاری با واردشدن به مرکز آموزشی کاج در دشت‌برچی کابل، ابتدا نگه‌بانان این مرکز را کشته و سپس وارد صنف درسی‌ای شدند که کانکور آزمایشی در آن در جریان بود. مهاجمان، در نخست دانش‌آموزان را به رگ‌بار بسته و بعد از آن، خود را در میان آن‌ها منفجر می‌کنند.

در این رویداد، ۵۵ تن کشته شده و بیش‌تر از ۱۲۰ تن دیگر زخم برداشته اند. بیش‌تر قربانیان این رویداد، دختران بودند.

حمله بر مرکز آموزشی کاج، واکنش‌های زیادی را در داخل و بیرون از مرزهای افغانستان به هم‌راه داشت. معترضان، در واکنش به این حمله، خواستار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان شدند.

پس از این رویداد در کنار اعتراض‌های خیابانی، کاربران در شبکه‌های مجازی به ویژه تویتر، کارزار «توقف نسل‌کشی هزاره‌ها» را به راه انداختند که میلیون‌ها بار تویت شده است.

در بیش‌تر از یک ماه گذشته، شهروندان افغانستان در بیش‌تر از ۱۲۰ شهر در کشورهای مختلف جهان، گردهم‌آیی‌ها و راه‌پیمایی‌های اعتراضی برپا کردند و خواستار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها و به‌رسمیت‌شناخته‌شدن آن، از سوی سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق‌بشری شده اند.