اسلایدر حقوق بشر زنان

رینا امیری در واکنش به منع آموزش دختران: سیاست‌های ظالمانه طالبان هیچ توجیهی ندارد

 

جاده‌ابریشم: رینا امیری، نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان، روز یک‌شنبه ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۲، با نشر یک توییتی در مورد، بسته ماندن مکتب‌های دخترانه در افغانستان واکنش نشان داد.

خانم امیری، سیاست‌­های طالبان در مورد زنان و آموزش دختران را «بدبینانه» خوانده و تأکید می‌کند که این سیاست‌ها، رویاهای دختران افغانستان را در هم می‌شکند و این کشور را به سوی فقر و ناامیدی سوق می‌دهد.

امیری می‌گوید: «هیچ توجیهی برای ادامه این سیاست ظالمانه و مخرب وجود ندارد. نه فرهنگ، نه دین و نه تدارکات. سیاست‌های بدبینانه‌ای که رویاها و ظرفیت‌های دختران افغانستان را در هم می‌شکند و افغانستان را به سوی فقر و ناامیدی بیش‌تر می‌برد».

این درحالی است که طالبان چند روز پیش مکتب‌های دوره لیسه در پکتیا را پس از چند روز بازگشایی دوباره بستند. دانش آموزان این لیسه‌ها در مورد این اقدام طالبان به جاده‌ها برآمده و صدای اعتراض شان را بلند کردند، اما نیروهای طالبان اعتراض کنندگان را با خشونت پراگنده کرده و تعدادی از مقام‌های معارف ولایت پکتیا را نیز بازداشت کردند. این اقدام طالبان واکنش‌های تعداد از مقامات پیشین دولتی به شمول حامد کرزی و بعضی چهره‌های دیگر را نیز برانگیخت.

حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور، حرکت دانش‌آموزان پکتیا را تقدیر کرده و آن را در جهت پیشرفت و ثبات کشور دانسته است.

باوجود انتقادهای زیاد از سیاست‌های طالبان و تأکید بر بازگشایی مکتب‌های دخترانه از سوی مقام‌های پیشین حکومت، کاربران شبکه‌های اجتماعی و نمایندگان کشورهای خارجی؛ اما نورالله منیر، سرپرست وزارت معارف طالبان طی سفری در ولایت ارزگان، گفته است، مردم نمی‌خواهند دختران خود را به مکتب روان کنند.

وی می‌گوید: «اگر بیرون از بازار ارزگان رفتید، بپرسید که چند درصد مردم حاضرند دختران خود را به مکتب روان کنند؟ ما در جامعه افغانستان زندگی می‌کنیم و فرهنگ مردم این‌جا را می‌شناسیم. این فرهنگ چیزی است که دولت‌های قبلی به آن توجه نداشتند و به خاطر آن شورش و اعتراض شد».

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید