اسلایدر اقلیت‌های قومی حقوق بشر

زنان معترض: دیر یا زود طالب به یک تهدید جدی به «جهان» مبدل خواهد شد

 

زنان معترض از جنبش‌های گوناگون به مناسبت ۱۵ آگست، روز سقوط حکومت غنی و ورود طالبان به کابل، قطع‌نامه‌ای مشترکی را صادر کرده‌اند و با نام‌گذاری این روز زیر نام «روز همبستگی زنان افغانستان مردم افغانستان»، مردم کشور را به یک راه‌پیمایی و حرکت اعتراضی عمومی و بزرگ فراخوانده‌اند.

در نخستین ماده‌ی این قطع‌نامه‌آمده است که پس از روی کار آمدن طالبان دروازهای مکاتب به روی دختران دانش‌آموز بالاتر از صنف ششم مسدود شده و جنبش‌های اعتراضی زنان و نهادهای همسو به نمایندگی مردم افغانستان بارها از طالبان خواهان بازگشایی مکتب‌ها شده ولی هنوز هیچ‌گونه اقدامی در راستایی بازگشایی مکتب‌های دخترانه نکرده‌اند.

در این قطع‌نامه آمده است که هزاران زن شغل‌های شان را از دست داده‌اند و محکومیت‌ها، محرومیت‌ها، سلب آزادی، سرکوب اعتراضات مدنی، محدویت به رسانه‌ها، محروم نگه‌داشتن اقلیت‌های مذهبی و قومی از حقوق مشارکتی و محدودساختن گروه‌های مذهبی، بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه‌ها و خشونت‌ها از سوی گروه حاکم بالای اقشار مختلف مردم بویژه زنان، نقض حقوق بشری به‌شمار می‌آیند که از سوی طالبان اعمال شده‌اند و جامعه را به نابه‌سامانی و عقب‌ماندگی می‌کشاند.

آنان در این قطع‌نامه‌گفته‌اند که بازداشت‌های خودسرانه، اعمال تبعیض، خشونت، سرکوب و قتل‌های غیرفانونی باید هرچه زودتر پایان داده شود.

همچنان آمده است: رسانه‌ها و مطبوعات از دستآوردهای مردم افغانستان به شمار می‌رود، دسترسی به اطلاعات حق نهادهای مستقل رسانه‌ای و شهروندان کشور است، وضع محدودیت‌ها در حوزه‌ی اطلاع‌رسانی و دسترسی به اطلاعات، بازداشت و لت‌وکوب خبرنگاران و وضع قوانین سخت‌گیرانه بر زنان که در رسانه‌ها کار می‌کنند از چالش‌های جدی‌ست و خواستار رفع چالش‌های موجود فراروی رسانه‌ها و مطبوعات در کشور شده‌اند.

زنان معترض در قطع‌نامه‌ی مشترک شان گفته‌اند که از سازمان ملل متحد، جامعه جهانی، سازمان‌های حقوق بشری و مددرسان، کشورهای تاثیرگذار همسایه می‌خواهند تا در قبال خواسته‌ها و مطالبات مردم افغانستان به‌ویژه زنان بی‌تفاوت نبوده و فراتر از نشست‌ها و نشر اعلامیه‌ها وارد اقدامات جدی و عملی شوند.

به گفته‌ی آنان طالبان در تامین امنیت شهروندان و جلوگیری از حملات هدفمندانه ناتوان بوده‌اند و قتل ایمن‌الظواهری، رهبر شبکه القاعده در قلب کابل یا  مصداق این ناتوانیست و یا بیانگر رابطه عمیق میان طالبان و القاعده میباشند، بنا دیر یا زود طالب به یک تهدید جدی‌تر به جهان مبدل خواهد شد.

آنان از همه‌ی شهروندان کشور و نهادهای همسو در داخل و بیرون از کشور خواسته‌اند تا برای تحقق اهداف و آرمان‌ها، خواسته‌ها و مطالبات زنان از جنبش‌ها و حرکت‌های مدنی و اعتراضی حمایت همه‌جانبه کنند.

در مورد نویسنده

عادله آذین

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید