اسلایدر اقلیت‌های قومی حقوق بشر

سازمان‌های بین‌المللی: حمله بر هزاره‌ها جنایت هولناک و عاملان آن مجازات شوند

 

جاده ابریشم: انفجارهای پی‌هم در روز جمعه و شنبه در مناطق هزاره‌نشین غرب کابل که تلفات زیادی در پی داشت با واکنش‌های بین‌المللی زیادی مواجه شد. انفجار روز جمعه پنجم آگست ۲۰۲۲، در منطقه سرکاریز از مربوطات حوزه ششم شهر کابل، دست‌کم ۵۰ تن کشته و زخمی بر جای گذاشت.

همچنین یک حمله دیگر روز شنبه تاریخ ششم آگست، در منطقه پل سوخته کابل نیز حدود ۲۴ نفر کشته و زخمی به دنبال داشت.

همزمان با ادامه حملات تروریستی بر عبادتگاه‌ها و مراسم مذهبی هزاره‌ها و شیعیان در کابل، سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای بین‌المللی نسبت به آن واکنش نشان دادند. یوناما، نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان، با انتشار بیانیه‌ای، ضمن ابراز همدردی با بستگان قربانیان، از طالبان خواسته‌اند که امنیت شهروندان این کشور و به ویژه هزاره‌ها را تأمین کنند.

همچنین، سازمان همکاری کنفرانس اسلامی، به تاریخ ۷ آگست ۲۰۲۲، در اعلامیه‌ای از ادامه حمله‌های خشونت‌آمیز در کابل ابراز نگرانی کرده و گفته است که این انفجارها، امنیت پایتخت را متزلزل کرده است. این سازمان حملات اخیر داعش را منعکش کننده بی‌ثباتی مداوم در افغانستان عنوان کرده و از طالبان خواسته است که برای جلوگیری از چنین رویدادها و به ویژه برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان، اقدامات جدی را روی دست گیرند.

ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان نیز حمله بر عزاداران محرم در غرب کابل را محکوم کرده و آن را ادامه الگوی جرایم ادعا شده از سوی داعش، خواند. وی افزوده است: «یک حمله وحشت‌ناک دیگر بر منطقه مزدحم هزاره‌نشین در غرب کابل، ادامه الگوی جرایم ادعا شده توسط داعش می‌باشد. با ابراز غم‌شریکی با قربانیان، طالبان مسئولیت تأمین امنیت همه مردم افغانستان را دارد. مرتکبین جرام باید محاکمه شوند».

توماس نیکلاسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان نیز به تاریخ ۶ آگست ۲۰۲۲، با نشر پیامی در صفحه توییتر خود نوشته است، همدردی ما با قربانیان حمله روز گذشته است. وی می‌افزاید:«با فراخوان ریچارد بنت (گزارش‌گر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان) برای محافظت از همه مردم افغانستان به ویژه هزاره‌ها برای کشاندن عاملان جنایت‌ها به عدالت از طریق برنامه عادلانه، ملحق می‌شوم».

همچنین وزارت خارجه ایران، با نشر خبرنامه‌ای حمله‌های تروریستی در غرب کابل را محکوم کرده است. ناصر کنعانی سخنگوی، وزارت امور خارجه ایران با «ابراز تأسف و تأثر عمیق از شهادت و مجروح شدن جمع زیادی از شهروندان بی‌گناه افغانستانی در انفجارهای تروریستی روز جمعه، هفتم محرم‌الحرام در شهر کابل، این اقدام تروریستی را قویا محکوم کرد».

در ادامه واکنش‌ها، حسن سجوانی، یک فعال سیاسی و بازرگان در کشور امارات متحده عربی با نشر توییتی در مورد حمله‌های اخیر تروریستی نوشته است:«تصویر مادر هزاره که کودک خونین خود را به دلیل انفجار کابل در بغل گرفته بود، دلم را شکست. افکار و دعای خالصانه من با مردم بی‌گناه افغانستان و به ویژه اقلیت‌های مانند هزاره است». نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل نیز با نشر توییتی گفته است: «افغانستانی‌ها در داخل و خارج از افغانستان امنیت ندارد. برادران و خواهران هزاره ما توسط تروریستان مورد هدف قرار می‌گیرند».

هزاره‌ها در افغانستان به بهانه‌ها و شیوه‌های مختلف مورد ظلم، تبعیض و کشتار قرار می‌گیرند. در چند سال اخیر حمله‌های تروریستی به جمع روش‌های دیگر برای حذف و کشتار هزاره‌ها در کشور پیوست. این شیوه، مرگبار ترین و ترسناک‌ترین نوع کشتار انسان‌ها در جهان به شمار می‌رود. قربانی حمله‌های تروریستی، بیشتر تجمعات مردمی است و در آن زنان، مردان و کودکان همه بدون تفکیک کشته و زخمی می‌شوند. مراسم مذهبی و بزرگداشت از سالگرد شهادت شخصیت‌های مذهبی که در آن تعداد زیادی از مردم تجمع می‌کنند، زمینه را برای کشتار بیرحمانه تروریست‌ها فراهم می‌کند و آنان با استفاده از چنین فرصت‌هایی وحشت در میان مردم خلق می‌کنند.

بزرگداشت از ایام سوگواری دهه محرم، هر ساله برای هزاره‌ها خونبار است و تروریست‌ها تلاش می‌کنند که با کشتار بیرحمانه برنامه‌های مردم را مختل و متوقف کنند. داعش و گروه‌های تندرو سنی مذهب، عامل اصلی حملات مرگبار تروریستی اند. به اعتبار دیگر داعش دشمن مذهبی و طالبان دشمن قومی هزاره‌ها است و بعد از تسلط گروه طالبان در کشور، زمینه برای قتل‌عام هزاره‌ها به طور کامل در کشور فراهم گردید. تعصب، اعمال محدودیت و حاکمیت گروه طالبان، در حالی‌که از یک سو، هزاره‌ها را بدون دفاع و آسیب‌پذیر ساخته است؛ از سوی دیگر زمینه را برای فعالیت گروه‌های بنیادگرای سنی و به ویژه داعش در جهت طراحی و انجام حملات تروریستی کاملا فراهم کرده است. نیروهای داعش با توجه به سبک پوشش و ویژگی‌های مشترکی که با نیروهای طالبان دارد، به آسانی قابل تشخیص نیست و آن‌ها با ادعای اینکه نیروهای طالبان هستند به هرجا می‌توانند بدون ممانعت نفوذ کرده و عملیات انجام دهند.

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید