اسلایدر اقلیت‌های قومی حقوق بشر

افزایش خودکشی‌ها و کشتار مرموز زنان در کشور


منابع محلی تخار گفته‌اند که امروز چهارشنبه، ۸سرطان در ولسوالی اشکمش ولایت تخار دختر شانزده‌ساله‌ای با ضرب گلوله به زندگی‌اش نقطه پایان گذاشته است.

لعل‌محمد زرقاوی، ولسوال طالبان در اشکمش تخار دلیل قتل این دختر را خشونت‌های خانوادگی عنوان کرده است.
هفته پیش نیز یک دختر در مخالفت با ازدواج اجباری در روستای سیدبابای ولسوالی سیغان ولایت بامیان با حلق‌آویز کردن خودش، خودکشی کرده بود. خانواده‌ی این دختر قصد داشتند او را با پسر خاله‌اش وادار به ازدواج کنند.
ضمن ازدیاد قضیه‌های خودکشی، شمار قتل‌های مرموز نیز به گونه چشم‌‌گیر افزایش یافته است. دو روز پیش زنی در مرکز ولایت بادغیس به‌گونه‌ی مرموز از سوی افراد مسلح ناشناس به قتل رسیده است.
انگیزه‌ی قتل این زن که باشنده‌حوزه‌چهارم امنیتی شهر قلعه‌نو بوده و تا کنون روشن نیست. مسئولان امنیتی طالبان در ولایت بادغیس هم قتل مرموز این زن را تایید می‌کنند.
به گفته‌صدیق‌الله صدیقی، سخن‌گوی فرماندهی امنیه‌ی طالبان در بادغیس، در پیوند با این قتل، یک نفر بازداشت شده و در رابطه با این قضیه تحقیق می‌کنند.
در عین زمان یک زن جوان دیگر به اسم نوریه در ولایت خوست پس از تهدید طالبان اختطاف و کشته شد. این زن کشته‌شده چند مرتبه توسط استخبارات طالبان تهدید به مرگ شده بود، اختطاف و سپس به قتل رسیده است.
این زن در گذشته در مرکز توحید ولایت خوست کار می‌کرد که توسط طالبان از کار برکنار شده بود و مدتی در موسسه ADI کار می‌کرد و بارها توسط طالبان تهدید به مرگ شده بود که از کارش دست بکشد تا این‌که به قتل رسید.
منابع‌ محلی گفته‌اند نوریه بارها توسط طالبان تهدید شده بود که دست از کار بکشد، اما او به فعالیت‌هایش ادامه داد تا اینکه هفته گذشته در منطقه لکنو در مسیر کارش اختطاف شده و پس از قتل، جسد او را در خریطه‌ای به خانواده‌اش فرستاده‌اند.
خانواده نوریه به پنهان کردن چگونگی قتل او تهدید شده‌اند. سه همکار دیگر نوریه نیز توسط طالبان از کار برکنار شده و تاکنون چند بار در دفتر محلی استخبارات آنان احضار شده‌اند.
روز یک‌شنبه، ۵سرطان هفته روان طالبان در روستای چهارآسیاب ولسوالی لعل و سرجنگل بر خانه محمد مرادی از فرماندهان پیشین خیزش مردمی در این ولسوالی حمله کرد. در این درگیری فرمانده مرادی با دو دختر جوانش به نام‌های زرین و تاجگل کشته شدند.
همچنان هفته گذشته جسد یک زن از دریای پنجشیر و جسد یک دختر جوان از داخل چاه در بامیان پیدا شد که طالبان را عاملان این نوع کشتار زنان دانسته می‌شوند.
در همین حال طالبان عصر روز دو شنبه، ۶سرطان، همسر عبدالغفور محمودی از فرماندهان پیشین مقاومت را در مرکز ولایت بادغیس پیش چشمان کودکانش تیرباران کردند.
منابع محلی در بادغیس به رسانه‌ها گفته است که عبدالغفور محمودی از فرماندهان مقاومت به رهبری اسماعیل خان بود که پس از تسلط طالبان در افغانستان به ایران پناه برده است.
پس از مسلط شدن طالبان در کشور آمار خودکشی‌ها و قتل‌های مرموز زنان به شدت افزایش یافته است و عاملان آن شناسایی نشده و به کیفر نمی‌رسند. حتا قضیه‌های که خودکشی عنوان می‌شوند قضیه‌های مشکوک استند و خانواده‌ها دلیل مرگ این زنان را پنهان می‌کنند و هیچ تضمینی وجود ندارد که عاملان آن طالبان باشند و خانواده‌های به دلیل تهدیدهای آنان انگیزه قتل عضو خانواده شان را خودکشی بدانند.
جهان همواره در چنین مسایل واکنش‌نشان داده‌اند اما متاسفانه هیچ اقدام عملی و کاربردی در برابر جنایت‌های طالبان اتخاذ نشده است. دو روز رینا امیری، فرستاده امریکا در مسایل زنان و حقوق‌بشر در افغانستان در توییتی گفته بود که جامعه‌ی جهانی باید موضع واحدی را به حمایت از زنان و جمعیت‌های آسیب‌پذیر افغانستان روی دست بگیرند.

در مورد نویسنده

عادله آذین

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید