طبق گزارشها، طالبان به زنانکارمند وزارت مالیه با برقراری تماسخبر دادهاند که از وظایف شان برکنارشدهاند.
آنان گفتهاند که به جای خود باید برادران، پدران یا شوهرهای شان را به کار کردن در این وزارت بفرستند و هشدار دادهاند که اگر جاگزین شان را نفرستند، بستهای کاری شان را به اشخاص دیگری واگذار خواهند کرد.
یکی از کارمندان زن این وزارت که نمیخواهد از ایشان نام ببریم به جاده ابریشم میگوید که مشخصن به کارمندان زن معینیت عواید و گمرکات وزارات مالیه کشور گفته شده است که دیگر باید به کارهای شان برنگردند.
به گفتهی او این معینیت بخش عایداتی و مهم این وزارت است و به کارمندان زن این معینیت خبر داده شده است که باید همسران، برادران یا پدران شان را برای کار بفرستند، در غیر آن کسان دیگری را به جای شان خواهند گماشت.
این بانو میگوید:«نمیدانم کارمند برحال این وزارت هستم یا نه چون دو ماه است معاشم را دریافت نمیکنم. طالبان هنوز در مورد کارمندان زن دیگر بخشها تصمیم نگرفتهاند و نمیدانیم سرنوشت کاری ما چه خواهد شد. »
به گفتهی این منبع زنانی که پیش از این در وزارت مالیه کار میکردند، اکنون فعالیت حضوری ندارند و هنوز در بیسرنوشتی بهسر میبرند.
او میگوید زنان کارمند وزارت مالیه از آغاز روی کار طالبان در کشور، به کارهای شان بازنگشتهاند و گهگاهی معاشهای ناچیزی از سوی طالبان دریافت میکنند.
یک بانوی دیگر معترض که نمیخواهد نامی از آن برده شود و در شرکت دولتی فارمسی اینسینا(زیرمجموعه وزارت مالیه) کار میکرد، چندی پیش به دلیل شرکت کردن در گردهماییهای اعتراضی از کارش برکنار شد.
او که اکنون کارش را از دست داده است میگوید میخواست در برابر این تصمیم طالبان اعتراض کند که از سبب تهدیدهایی که در برابر خودش و خانوادهاش وجود دارد، نمیتواند صدا بلند کند و از تصمیمش منصرف شده است.
زنان زیادی با به دست گرفتن زمان امور افغانستان توسط طالبان شغلهای شان را از دست دادند. چندی پیش نیز بر زنان گردانندهی برنامه تصویری ماسک را اجباری کردند و هنوز هم زنان خبرنگار از حضور در کنفرانسها بازداشته میشوند تا به گونهی غیر مستقیم بتوانند زنان را از رسانهها و در نهایت از جامعه حذف کنند.
در آخرین مورد طالبان بهگونه آشکار زنان را از برگشتن به کارهای شان بازداشتند و مانع ادامه کار آنها در وزارت مالیه شدند.
پیش از این شماری از زنان کارمند خدمات ملکی در اعتراض به پرداختنشدن معاشهای شان از سوی حکومت سرپرست طالبان و حذف زنان از ادارات دولتی، اعتراض کردند و از طالبان خواهان این شدند که بتوانند دوباره به کارهای شان برگردند و روال کاری گذشته کاری شان را ادامه دهند.
در یک مورد دیگر طالبان در اطلاعیهای که به کارمندان سازمان ملل یا یوناما فرستاده شده بود، گفته بودند که وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان از کارمندان زن سازمان ملل متحد در افغانستان میخواهند تا حجاب دلخواه طالبان را رعایت کنند.
دیبرا لاینز، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان دو هفته پیش با نشر بیانیهای از سمتش استعفا و از افغانستان خدا حافظی کرد و دلیل این استعفا به گونه درست توضیح داده نشده بود.
این در حالی است که با سپری شدن سه ماه از آغاز سال تعلیمی جدید هنوز دختران دانشآموز بالاتر از صنف ششم به مکتب بازنگشتهاند و در دانشگاهها تفکیک جنسیتی صورت گرفته و دختران با لباسهای سیاه و نقاب به دانشگاه میروند.
نظر بدهید