اسلایدر اقلیت‌های قومی حقوق بشر

شورای حقوق بشر ملل‌متحد: حملات تروریستی بر اقلیت‌ها در افغانستان قابل قبول نیست

 

جاده‌ی ابریشم: پنجاهمین نشست، شورای حقوق بشر ملل ‌متحد، به تاریخ ۱۵ جون ۲۰۲۲، در ژنو برگزار گردید.
در این نشست به وضعیت حقوق بشر در افغانستان نیز پرداخته شده و نمایندگان کشورها و کمیشنران حقوق بشر ملل متحد، در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان سخنرانی کرده است.
شورای حقوق بشر ملل متحد، گفته که در افغانستان شاهد «ستم نهادینه شده و سیستماتیک بر زنان» هستیم.
میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد، در این نشست گفته است که مردم افغانستان تاریکترین لحظات یک نسل را تجربه می‌کند. خانم باشله افزوده است که از زمان روی کارآمدن طالبان، افغانستان در یک بحران عمیق اقتصادی، اجتماعی، بشردوستانه و حقوق بشری فرو رفته است.
خانم باشله در سفر خود که با زنان، داکتران، روزنامه نگاران، کارمندان دولت و کارکنان سازمان‌های خصوصی در افغانستان گفتگو کرده، از وجود یک فاجعه نابرابری جنسیتی در کشور صحبت می‌کند.
کمیسر عالی حقوق بشر می‌گوید؛ تا کنون در مورد ممنوعیت آموزش دختران، حضور زنان در مکان‌های عمومی و نوعیت پوشش آنان تصمیمات زیادی از سوی طالبان گرفته شده است. این تصمیمات، فرصت‌های مشارکت زنان در زندگی عمومی و سیاسی و همچنین حق اعتراض آنان در برابر طالبان را به طور کلی محدود کرده است.
خانم باشله می‌گوید، باوجودیکه افغانستان تعدادی از معاهدات بین المللی از جمله کنوانسیون منع همه اشکال تبعیض علیه زنان را تصویب کرده، اما طالبان در پالیسی و در عمل هیچ احترامی به این معاهده قایل نیست و تا رعایت حقوق زنان و دختران هنوز فاصله دارد.
او می‌گوید در جریان سفرش به افغانستان دریافته است که طالبان عفو عمومی در مورد مقامات و اعضای نیروهای پیشین امنیتی را نیز نقض کرده است. وی می‌افزاید که گزارش‌های معتبری در مورد بازداشت‌های خودسرانه، بدرفتاری و قتل‌های فراقانونی توسط طالبان را یوناما منتشر کرده است.
نماینده بریتانیا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، نیز با ابراز نگرانی از وضعیت حقوق بشری در افغانستان، خواهان بررسی عادلانه کشتارهای فراقانونی در این کشور شده است. ریتا فرنچ، نماینده بریتانیا، در پنجاهمین نشست شورای حقوق بشر ملل متحد، در بیانیه‌ای گفت: گزارش‌های معتبری مبنی بر نقض عفو عمومی از سوی طالبان وجود دارد.
نماینده بریتانیا در حقوق بشر ملل متحد، می‌افزاید: «اتهامات جدی ارعاب، ناپدید شدن و قتل‌های فراقانونی باید به طور شفاف بررسی شود».
وی همچنان در مورد وضعیت زنان در افغانستان می‌گوید: «زنان و دختران در افغانستان با محدودیت‌های فزاینده‌ای در زمینه آزادی رفت‌و‌آمد و همچنین دسترسی به آموزش، کار و خدمات رو‌به‌رو هستند».
ریتا فرنچ گفته است که حملات تروریستی بر اقلیت‌ها، مدارس و مکان‌های مذهبی غیر قابل قبول است و طالبان باید در زمینه مبارزه با تروریسم با جامعه جهانی همکاری کنند.

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید