جادهی ابریشم: ملاله یوسفزی، فعال پاکستانی در عرصه آموزش و پرورش دختران و برندهی جایزه نوبل صلح، در یک حرکت اعتراضی از گروه طالبان خواسته است که اجازه دهند دختران افغان درس بخوانند.
روز جمعه، ۲۰جوزا، ملاله یوسفزی و گرتا تونبرگ، فعال محیط زیست از سویدن در حمایت از آموزش دختران افغان در استکهم پایتخت این کشور تجمع اعتراضی راهاندازی کردند. آنان در این حرکت دادخواهانه خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه در افغانستان شدند.
گرتا تونبرگ با نوشتن شعاری در پلاکارت روی دستش گفته است:«عدالت اقلیمی شامل حق دختران برای آموزش است».
پیش از این نیز بانو یوسفزی، علیه «حجاب اجباری» بر زنان افغانستان توسط گروه طالبان موضع تند گرفته بود. او به تاریخ ۹می با نشر اعلامیهای در تویترش گفته بود که گروه طالبان میخواهند زنان و دختران را از حضور در عرصه عمومی بازدارند. دختران را از مکتب محروم کنند و زنان را از کار، محدودیت در سفر وضع کنند و آنها را مجبور کنند تا به صورت کامل خود را بپوشانند.
یوسفزی در این اعلامیه از زنان فعال در جهان خواسته بود که متحدانه در کنار دیگر زنان مبارز افغانستان بیاستند.
دو ماه قبل خانوادهی ملالهیوسفزی نیز گفته بود که تحصیل حق بشری است و طالبان باید دروازهی مکاتب را به روی دختران افغان باز کنند.
ضیاءالدین یوسفزی، پدر ملاله گفته بود:«۲۰۰ روز تعطیلی مکاتب دخترانه، ۲۰۰ روز تاریکی است. بگذارید سحر شود. بگذارید نور بتابد، تحصل یک حق بشری است».
سازمان ملل: رهبران طالبان روی بازگشایی مکاتب دخترانه اختلاف نظر دارند
در همینحال اسکات اسمیت، رییسامور سیاسی دفتر هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان روز پنجشنبه، ۲۱ جوزا، در نشستی در شورای روابط خارجی در امریکا گفته است که رهبران طالبان روی بازگشایی مکاتب دخترانه دیدگاه واحد ندارند.
اسمیت تاکید کرده است که طالبان در بازگشایی صنفهای بالاتر از صنف ششم دختران افغان صادق نیستند و میان رهبران این گروه اختلاف نظرهای جدی در تمام مسایل، خصوصا روی آموزش دختران وجود دارد. اما ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان بارها اختلاف نظر میان رهبران این گروه را رد کرده و گفته است که این تبلیغات رسانهها است.
نظر بدهید