با حاکمیت مجدد طالبان در افغانستان هزارهها و سایر گروههای قومی غیر پشتون مورد کشتارهای هدفمند قرار دارند. آنان همهروزه توسط نیروهای این گروه بازداشت و تیرباران میشوند.
به تازهگی ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان وارد این کشور شده است تا وضعیت حقوق بشری را در سایهی حاکمیت طالبان بررسی کند.
پیش از این سفر، بنت در اولین سالیاد حمله به مکتب سیدالشهدا در غرب کابل نیز گفته بود که ناکامی در حفاظت از جامعه هزارهکه هدف کشتارهای هدفمند بودند، پیامدهای وحشتناکی داشته است.
طالبان اما تلاش دارند تا کشتارهای بیرحمانهای افرادی از اقوام غیرپشتون را با برجسته ساختن مسایل حاشیهای مانند همکاری آنان با جبهه مقاومت ملی و سایر گروههای چریکی مخالف امارت سلامی پنهان و توجیه کنند. حقیقت اما این است که گروه طالبان در حال «انتقامگیری وحشتناک» از اقوام غیر پشتون در افغانستان هستند.
با آنکه رسانههای محلی و نهادهای حقوق بشری اجازه فعالیت در سراسر کشور را ندارند و خبرنگاران از سوی نیروهای طالبان ترور، بازداشت و تهدید میشوند، اما با آنهم روزانه دهها تن افرادی از گروههای قومی خاص، توسط نیروهای این گروه تیرباران و بازداشت میشوند.
طبق معمول کشتارها و بازداشتهای یک هفته اخیر در این گزارش بررسی میگردد.
سمنگان
روز سهشنبه، ۲۷ ثور، نیروهای طالبان شخصی به نام ماما نسیم را به اتهام همکاری به جبهه مقاومت ملی در نزدیکی خانهاش در ولایت سمنگان تیرباران کردند.
فرد کشته شده از چهرههای پیشین جهادی و متنفذ قومی در ولسوالی خرمسارباغ ولایت سمنگان بوده که در حال حاضر مصروف کشاورزی بوده است.
بدخشان
منابع محلی در ولایت بدخشان میگویند که افراد طالبان دو غیرنظامی به نامهای عبدالغفار و عبدالفتاح را در روستای انجمن ولسوالی کران و منجان این ولایت تیرباران کردهاند.
دلیل قتل آنان انتقاد از رفتارهای گروه طالبان در بدخشان گفته شده است.
هرات
روز سهشنبه، ۲۷ ثور، طالبان اجساد دو مرد را در چهارراهی مرکزی شهر هرات به نمایش گذاشتند.
منابع محلی در هرات گفتهاست که اجساد دزدانی بوده که با طالبان در ولسوالی انجیل ولایت هرات درگیری مسلحانه داشته و توسط نیروهای این گروهکشته شدهاند.
بغلان
روز سهشنبه، ۲۷ ثور نیروهای طالبان چهار جوان را بهاتهام همکاری با جبهه مقاومت ملی از ولسوالی خوست بغلان بازداشت کردهاند.
منابع مردمی در بغلان گفته است که این چهار جوان به هیچ گروهی وابسته نبودهاند.
تخار
روز سهشنبه، ۲۷ ثور، جنگجویان طالبان سه عضو نیروهای خیزش مردمی حکومتپیشین را در ولسوالی خواجه غار ولایت تخار تیرباران کردهاند.
دلیل قتل عوض خان، حیاتالله و عبدالقاسم همکاری با جبهه مقاومت ملی گفته شده است.
پیش از این، نیروهای طالبان در تخار فردی به نام صلاح الدین را که عضو نیروهای خیزش مردمی حکومت پیشین بوده به اتهام همکاری با نیروهای مقاومت ملی کشته بودند.
منابع در ولایت تخار گفته است که طالبان فرد کشتهشده را پیش سگ انداخته بوده که بخشی از جسد او را سگها خورده بودند.
بغلان
روز چهارشنبه، ۲۸ ثور، نیروهای طالبان فردی به نام محمداکبر، معلم لیسه اونوی اندراب ولایت بغلان را به اتهام همکاری با جبهه مقاومت ملی بازداشت کردهاند.
منابع در بغلان گفته است که این معلم هیچ رابطهای با گروههای مخالف طالبان ندارد و فقط مشغل تدریس دانشآموزان این لیسه بوده است.
کابل
روز پنجشنبه، ۲۹ ثور، نیروهای طالبان سه تن از جوانان پنجشیری را از سرک چهلمتره حاجی چمن شهر کابل با خود بردهاند.
منابع مردمی در کابل به روزنامه هشت صبح گفته است که نیروهای طالبان«در همان روز هفت تن را از منطقه ۳۱۵ خیرخانه، نه تن را از قلعه نجارها، سه تن را از آخر سرک چهلمتره حاجی چمن و چندین تن دیگر را از سر کوتل و ساحات دیگر خیرخانه با خود بردهاند.»
قندز
روز پنجشنبه، ۲۹ ثور، افرادی مسلح سوار برموتر سایکل یک صراف همراه با پدر و پسرش را در ساحهی «رستاقآباد» حوزهی چهارم امنیتی شهر قندوز ترور کردهاند.
مطیعالله روحانی، رییس اطلاعات و فرهنگ طالبان برای ولایت قندوز به روزنامه اطللاعات روز گفته است که «عاملان رویداد از ساحه فرار کردهاند و تاکنون هیچ کسی در پیوند به قضیه بازداشت نشده است.»
هرات
روز دوشنبه، ۲۶ثور، نیروهای طالبان یک آموزگار مکتب خصوصی به نام محمد تقی را از شهرک جبرئیل ولایت هرات بازداشت کردهاند.
منابع محلی در هرات گفته است که طالبان این آموزگار را به جرم انتقاد از این گروه در شبکههای اجتماعی بازداشت کرده است.
پیش از این خالد قادری، نویسنده و خبرنگار در هرات توسط افراد طالبان بازداشت و از سوی دادگاه نظامی این گروه به یک سال حبس محکوم شده است.
کابل
در آخرین مورد چهار شنبه، ۲۸ثور، نیروهای طالبان فردی به غریب الله را از مربوطات حوزهی چهارم امنیتی شهرکابل به جرم پنجشیری بودن بازداشت کردهاند.
کشتار و بازداشت غیر نظامیان خلاف ارزشهای حقوق بشری و قواعد بین المللی جنگ است که گروه طالبان در افغانستان آن را نادیده گرفته است.
نهادیهای حقوق بشری و سازمان ملل متحد نیز این قسمت «وحشتناک فاجعه» را جدی نگرفتهاند و تنها به محدودیت پوشش و آموزش زنان و دختران را تحت نظارت دارند.
مردم افغانستان اما از جامعه جهانی میخواهند که جلو کشتارهای غیر نظامیان و افراد ملکی توسط طالبان گرفته شود. هیچ کسی بدون دلیل بازداشت نگردد. خون هیچ فردی به جرم قوم، مذهب، زبان و یا منطقه ریختانده نشود.
نظر بدهید