اسلایدر اقلیت‌های قومی زنان

نگرانی جامعه جهانی از تصمیم طالبان مبنی بر پوشاندن صورت زنان در ملاء عام

جاده‌ی ابریشم: تصمیم اخیر طالبان مبنی بر دستور حجاب اجباری بر زنان افغان، واکنش‌های تند ملی و بین المللی را به همراه داشته است.
یونما یا دفتر معاونت سازمان ملل متحد در کابل در پیامی گفته است که این تصمیم طالبان توصیه نه بلکه یک دستورالعمل رسمی است و مورد اجرا قرار خواهد گرفت.
یونما هشدار داده است که این تصمیم تعامل طالبان با جامعه بین‌المللی را مشکل‌تر می‌سازد.
هیدر بار، معاون مدیر بخش زنان دیدبان حقوق بشر در‌باره‌ی طرح حجاب گفته است که این تصمیم طالبان زنان را جزء داریی‌‌اموال مردشان قرار می‌دهد و آنان از زندگی عمومی حذف می‌کند.
رینا امیری، نماینده‌ی ‌ویژه امریکا در امور زنان افغانستان و حقوق بشر نیز به روز شنبه، ۱۷ثور در تویتی، در واکنش به تصمیم طالبان درباره‌ی نحوه پوشش زنان افغان گفته است که این گروه به‌جای رسیدگی به بحران اقتصادی افغانستان به سرکوب زنان و دختران ادامه می‌دهد:«طالبان به اتخاذ سیاست‌های سرکوب زنان و دختران به ‌عنوان جایگزینی برای رسیدگی به بحران اقتصادی و نیاز به حکومت فراگیر ادامه می‌دهند».
وان برانت، سفیر اتحادیه‌اروپا برای افغانستان در واکنش به تصمیم طالبان درباره‌ی پوشش زنان گفته است که نقض آزادی نیمی از جمعیت افغانستان، دوام حکومت این گروه را با چالش مواجه می‌کند.
در ادامه واکنش‌ها روز یک‌شنبه، ۱۸ ثور، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد درباره‎‌ی تصمیم اخیر حکومت سرپرست طالبان مبنی بر فرمان حجاب اجباری ابراز نگرانی کرده و از این گروه خواسته است که به تعهدات خود براساس قوانین بین‌المللی حقوق بشر عمل کنند.
گوترش در تویتی نوشته است:«من از تصمیم طالبان مبنی بر اینکه زنان باید صورت خود را در ملاء عام بپوشانند و تنها در مواقع ضروری از خانه خارج شوند، نگران هستم.»
ریچارد بنت، گزارشگر ویژه‌ی سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، در واکنش به تصمیم اخیر طالبان درباره‌ی حجاب زنان واکنش نشان داده و گفته است که این گروه گام به گام حقوق بشری زنان را محو می‌کند.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان روز گذشته(شنبه،۱۷ثور) در یک کنفرانس خبری در مورد حجاب زنان گفتند که بهترین پوشش برای زنان چادری است و زنانی که آن را رعایت نمی‌کنند، نخست خانه‌اش نشانی شده و ولی یا سرپرست او مورد توصیه و تنبیه قرار می‌گیرد. در صورت تکرار، سرپرست او به ریاست مربوطه احضار می‌شود، در مرحله‌ی سوم ولی آن زن برای سه روز زندانی خواهد شد و در آخرین مرحله ولی او به دادگاه معرفی و به جزای مناسب محکوم خواهد شد.
طالبان در این دستور گفته‌اند که اگر زنان کارمند در ارگان‌های دولتی حجاب را رعایت نمی‌کنند، از وظیفه سبک‌دوش شوند و این فرمان در مورد ماموران مردم نیز عملی است.
مسوولان این وزارت بر عملی شدن این دستور تاکید کرده‌اند.