اسلایدر حقوق بشر زنان

فعالین زنان افغان در پاکستان: طالبان از وضع محدودیت بر زنان افغان دست بکشند

جاده‌ی ابریشم: تعدادی از فعالین حقوق زنان افغان مقیم پاکستان با تجمع اعتراضی در پایتخت این کشور از جامعه جهانی خواستند که بر طالبان فشار بیاورند تا دروازه‌های مکاتب را بروی دختران در افغانستان باز کنند.
این فعالین حقوق زن امروز(جمعه، ۵ حمل) در اسلام آباد پایتخت پاکستان در بیانیه‌ای اظهار داشتند که تصمیم حکومت‌سرپرست طالبان مبنی بر بستن مکاتب دخترانه، مبنای دینی و شرعی ندارد و نقض صریح حقوق بشر به‌حساب می‌آید.
در این بیانیه تاکید شده است که منع تحصیل دختران اهانت به‌شخصیت زنان و نافرمانی از آیات قرآن و دستور پیامبر اسلام است.
فعالین حقوق زنان افغان مقیم پاکستان هم‌چنان مدعی شدند که طالبان به‌صورت سازمان یافته حقوق زنان و دختران افغان را نقض و آزادی‌های آنان را محدود می‌کنند:«موارد زیادی وجود دارد که به‌صورت سازمان یافته حقوق زنان و دختران در این کشور نقض شده است. زنان اکنون، از حق دسترسی به آزادی بیان، ورود در عرصه سیاست و اجتماع و بهره‌مندی از فرصت‌های شغلی و تحصیلی، محروم‌اند».
آنان می‌گویند که زنان و دخترانی که در حکومت‌پیشین«مسوولیت دولتی داشتند، مدافع حقوق بشر، حقوق زن و خبرنگار بودند، فضای امن زندگی برای شان در داخل کشور میسر نیست و محبور به‌ترک کشور شده‌اند».
در بخش از بیانه‌ای فعالین زنان افغان مقیم پاکستان از جامعه جهانی خواسته شده است تا بر امارت اسلامی فشار وارد کنند که از وضع محدودیت همه‌روزه بر زنان افغان خودداری کنند:«از مجامع دفاع از حقوق بشر و جامعه جهانی، می‌خواهیم تا صدای زنان افغانستان را شنیده و بر حکومت فعلی فشار بیاورند تا از ایجاد محدودیت روزافرون بر زنان دست بکشد و دروازه‌های مکاتب را به روی دختران ما باز نمایند».
همچنین در بیانیه‌ای این فعالین زن آمده است که جامعه جهانی و سازمان ملل متحد مردم و زنان افغان را فراموش نکنند و به‌ وضعیت فاجعه‌بار آنان توجه جدی نمایند.
فعالین حقوق زنان افغان همچنان در مورد وضعیت اسفبار مهاجرین افغان در پاکستان گفتند که از دولت و مردم این کشور به‌خاطر میزبانی از هزاران پناهجوی افغان تشکری می‌نمایند، اما آنان افزودند که پاکستان کشور مهاجر پذیر نیست و جامعه جهانی باید وظیفه اخلاقی و انسانی شان را در قبال مهاجرین مقیم این کشور انجام دهند:«از مجامع بین‌المللی و کشورهای جهان انتظار داریم که مسوولیت اخلاقی و انسانی شان را در این زمینه ادا نموده و به وضعیت اسفبار مهاجرین مقیم این کشور توجه مبذول دارند».
در حال حاضر هزاران پناهجوی افغان در پاکستان به‌سر می‌برند که اکثر آنان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید