اسلایدر حقوق بشر زنان

یوناما خواستار پذیرش تعهدات جهانی حقوق بشر از سوی طالبان شد

جاده‌ی ابریشم: دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، از طالبان خواسته که تعهدات جهانی حقوق بشر را به عنوان کلیدی برای صیانت و شکوفایی نسل کنونی و آینده‌ی زنان و مردان در سراسر افغانستان بپذیرند.

روزا اوتنبایوا، نماینده‌ی ویژه دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان و رییس یوناما، امروز (سه‌شنبه، ۲۰ قوس) به مناسبت روز جهانی حقوق بشر، گفته که باوجود پیش‌رفت‌ها در بخش امنیت و کاهش منازعات مسلحانه‌ی خشونت‌بار در افغانستان، اقدام‌ها در پیوند به حفاظت و حمایت از حقوق بشر، به صورت پیگیر و خطرناک در حال فرسایش است. به گفته‌ی اوتونبایوا، زنان و دختران بار سنگین این وضعیت را متحمل می‌شوند.

رییس یوناما، افزوده است: «قدرت، مسئولیت را نیز به هم‌راه دارد. ادعای مقام‌های حاکم برای نمایندگی مشروع از مردم افغانستان در ملل متحد، بایست با تلاش‌های واقعی برای حفاظت و پیش‌برد معیارها و ارزش‌های مشترک مان به هم‌راه باشد.»

فیونا فریزر، نماینده‌ی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای حقوق بشر در افغانستان، گفته است که اسناد در پیوند به حقوق بشر به عنوان ابزاری تهیه شده تا به جوامع در سراسر جهان کمک کند که آینده‌ی بهتری را برای خویش ایجاد کنند.

به گفته‌ی او، اگر محرومیت افغانستانی‌ها به ویژه زنان و دختران از حقوق شان ادامه یابد، این یک شکست آشکار و عمدی در راستای حمایت از آن‌ها و عدم مسئولیت‌پذیری برای رفاه همه باشندگان افغانستان است.

در همین حال، اعضای «جنبش اتحاد و هم‌بستگی زنان» نیز، گفته که زنان در افغانستان از همه حقوق انسانی شان محروم استند و در حصر خانگی به سر می برند. آن‌ها، می‌گویند که هنوز زنان در افغانستان، توسط مردان سر بریده می‌شوند و در دادگاه‌های صحرایی طالبان محاکمه می‌شوند.

اعضای این جنبش، گفته‌اند که نقض حقوق بشر در افغانستان آشکار است؛ حتا وقتی اعتراض می کنند، زندانی می‌شوند، شکنجه می‌شوند یا کشته می‌شوند. آن‌ها افزوده‌اند که جهان باید در هم‌بستگی با مردم افغانستان بایستد و برای پاسخ‌گویی طالبان اقدام فوری انجام دهد.

ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ی حقوق‌‌ بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز، به‌ مناسبت «روز جهانی حقوق‌‌ بشر»، خواستار حمایت از فعالان حقوق‌‌ بشر در افغانستان شده است.

او، افزوده که شهروندان افغانستان با آزارواذیت‌ جنسیتی، محدودشدن فضای مدنی، شکنجه و بدرفتاری، به حاشیه‌رانده‌شدن اقلیت‌های قومی و بحران بشردوستانه مواجه استند.

اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر در ۱۰ دسمبر ۱۹۴۸ توسط مجمع عمومی ملل متحد به تصویب رسید که افغانستان در میان سایر کشورهای پشتیبان از این مصوبه قرار داشت.