اسلایدر حقوق بشر زنان

روز جهانی محو خشونت در برابر زنان؛ معترضان خواستار پاسخ‌گوسازی طالبان در برابر زنان شدند

 جاده‌ی ابریشم: هم‌زمان با روز جهانی محو خشونت در برابر زنان، شماری از معترضان در جنبش شنبه‌های ارغوانی، می‌گویند که جهان، باید طالبان را در برابر زنان افغانستانی پاسخ‌گو قرار دهد.

این زنان، امروز (دوشنبه، ۵ قوس) در کابل، بلخ، تخار و پروان با گردهم‌آیی‌هایی در فضای پوشیده، گفته‌اند که طالبان زنان را به حبس خانگی اجباری سوق داده و آپارتاید جنسیتی را به شکل بی‌سابقه‌ای در افغانستان تطبیق می‌کنند.

این معترضان، با نشر اعلامیه‌ای مشترک، گفته‌اند که طالبان در بیش از سه سال گذشته، افغانستان را به جهنمی از خشونت‌های سیستماتیک برای زنان و دختران بدل کرده‌اند.

در اعلامیه آمده که خشونت‌ها در برابر زنان، سبب افزایش آمار بیماری‌های روانی، ازدواج‌های اجباری و زیرسن، خودکشی، خشونت‌های خانوادگی و تجاوزهای جنسی جنگ‌جویان طالبان بر زنان شده است.

اعضای جنبش شنبه‌های ارغوانی، گفته‌اند که جامعه‌ی جهانی به ‌ویژه سازمان ملل متحد و دفتر هیئت معاونت این سازمان در افغانستان (یوناما)، به گونه‌ی سیستماتیک و با استفاده از دیپلماسی پشت پرده زیر نام تعامل، تحریم‌ها و فشارها بر طالبان را بر اساس منافع سیاسی و اقتصادی شان، کاهش داده‌ است.

به گفته‌ی این معترضان، کاهش فشارهای جامعه‌ی جهانی بر طالبان، سبب گسترش دامنه‌ی خشونت، آپارتاید جنسیتی و افراطیت بیش‌تر در منطقه و جهان می‌شود.

در اعلامیه‌ی جنبش شنبه‌های ارغوانی آمده که رفتارهای متناقض جامعه‌ی جهانی در برابر طالبان، زنان افغانستانی را بی‌پناه‌تر کرده و باعث شده تا نه تنها اعتراض‌های خیابانی زنان شدیداً کم‌رنگ و به سوی خاموشی سوق داده شود، بل که زنان حتا از داخل خانه‌های شان، به سختی بتوانند علیه ظلم و خشونت‌های جنسیت‌محور گروه طالبان صدا بلند کنند.

در همین حال، سازمان عفو بین‌الملل، می‌گوید که زنان افغانستانی برای چهارمین سال متوالی، در معرض شدیدترین اشکال تبعیض و «سوءاستفاده‌های سیستماتیک» از سوی مقام‌های طالبان قرار دارند.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان نیز، گفته است که خشونت علیه زنان در هیچ جای جهان از جمله افغانستان، توجیهی ندارد.

هر سال، از ۲۵ نومبر زیر نام روز جهانی محو خشونت در برابر زنان، به عنوان فرصتی برای بازگوکردن خشونت‌های حاکم بر زنان گرامی‌داشت می‌شود.

همین گونه، همه‌ساله در ۲۵ نومبر کارزار جهانی «۱۶ روز فعالیت در برابر خشونت جنسیتی» از سوی سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق‌‌‌بشری، به ‌مناسبت روز بین‌المللی محو خشونت علیه زنان آغاز می‌شود و تا ۱۰ دسمبر، روز بین‌المللی حقوق‌‌ بشر، ادامه می‌یابد.