اسلایدر حقوق بشر نسل‌کشی هزاره‌ها

شورای امنیت سازمان ملل متحد: تروریزم جدی‌ترین تهدید برای افغانستان است

جاده‌ی ابریشم: ریچارد بنت، گزارش‌گر حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، با نشر پیامی در حساب کاربری اکس خود، جمعه‌ی هفته گذشته -۲۱ میزان- در واکنش به حمله‌ی داعش به مسجد امام زمان در شهر پل‌خمری، مرکز بغلان، گفته است که «پیش‌گیری، حفاظت و پاسخ‌گویی برای جمعیت شیعه‌ی افغانستان که هم‌چنان مورد هدف قرار می‌گیرند، مورد نیاز است.»

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد نیز، در واکنش به این حمله در صفحه اکس خود نوشته است: «این اعمال تروریستی نتیجه‌ی تدریس و ترویج افکار خشونت‌آمیز، افراطیت‌گرایی و دهشت‌افکنی در مدارس جهادی است.»

شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز، با انتشار بیانیه‌ا‌ی حمله‌ی انتحاری بر مسجد شیعیان در بغلان را محکوم کرده و گفته که تروریزم با همه اشکال خود، جدی‌ترین تهدید برای صلح و امنیت افغانستان و جهان است.

اعضای شورای امنیت ملل متحد، بر ضرورت پاسخ‌گویی و به محاکمه‌ کشانیدن مرتکبان، سازمان‌دهندگان، اسپانسر‌های مالی و حمایت‌کنندگان این جنایت‌ها تأکید می‌کند.

آن‌ها به همه دولت‌هایی که متعهد به قوانین بین‌المللی و قطع‌نامه‌های شورای امنیت ملل متحد استند، تصریح می‌کنند که در هم‌کاری فعالانه و همه‌جانبه، با تروریزم مبارزه کنند. اعضای شورای امنیت، تأکید می‌کنند که هر گونه اقدام تروریستی صرف‌ نظر از انگیزه‌ی‌ آن‌، در هر کجا، هر زمان و توسط هر کسی که انجام شده باشد، مجرمانه و غیرقابل توجیه است.

هم‌چنین رینا امیری، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا برای زنان و حقوق بشر افغانستان، در واکنش به این حمله گفته است: «حملات علیه جامعه‌ی شیعه، تهدیدی برای تنوعی است که افغانستان با آن تعریف می‌شود.»

خانم امیری، روز گذشته -شنبه، ۲۲ میزان-، با انتشار متنی در حساب کاربری اکس خود، کشته‌شدن و زخمی‌شدن شهروندان شیعه‌ در حمله بر مسجد امام زمان در بغلان را «قصاوت» خوانده و خواستار پایان‌یافتن آن شده است.

حمله‌ی روز جمعه -۲۱ میزان- بر مسجد امام زمان در شهر پل‌خمری، مرکز بغلان، بیش از ۳۰ کشته و ده‌ها زخمی بر جا گذاشت.

داعش مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.

این گروه در سال‌های اخیر، هزاره‌ها و شیعیان افغانستان را به صورت سیستماتیک مورد هدف قرار داده است. اما با وجود تداوم حملات تروریستی و انتحاری بر هزاره‌ها و جامعه شیعه افغانستان، طالبان نسبت به آن واکنشی جدی از خود نشان نداده و ادعا می‌کنند که داعش در افغانستان وجود ندارند.

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید