جادهی ابریشم: بازرس ویژهی امریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار)، گفته که کمکهای این کشور به افغانستان، چه با ماهیت انساندوستانه باشد یا نوع دیگری، ممکن است ناخواسته به طالبان در سطح داخلی و بینالمللی مشروعیت دهد.
جان سپکو، سربازرس ویژهی امریکا در امور بازسازی افغانستان، در گزارشی به کنگرهی امریکا، گفته که با وجود تسلط طالبان بر افغانستان، امریکا هنوز هم، بزرگترین کمککننده به شهروندان افغانستان است.
به گفتهی سپکو، از زمان تسلط طالبان بر افغانستان در ۱۵ آگست ۲۰۲۲، به شمول آزادی سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون دالر ذخایر بستهشدهی بانک مرکزی افغانستان، امریکا بیش از هشت میلیارد دالر کمک به افغانستان و پناهجویان افغانستانی اختصاص داده است.
در گزارش سیگار آمده که بیش از دو میلیارد دالر برای کمکهای انساندوستانه و توسعهای در افغانستان و دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دالر به وزارت دفاع امریکا (DOD) برای انتقال، اسکان و تغذیهی مهاجران افغانستانی اختصاص داده شده است.
در گزارش سیگار آمده که عملیات انساندوستانه در افغانستان متکی به یک خط انتقال پول نقد توسط سازمان ملل است که محمولههای ۴۰میلیوندالری از رزرو نیویارک به کابل منتقل میشود.
همچنان در گزارش آمده که زنان در افغانستان به گونهی ساختارمند از زندگی همگانی حذف میشوند. سیگار افزوده که طالبان، نیمی از مردم را به حبس خانگی محکوم کرده اند.
این نهاد افزوده که بر این باور است که سوءاستفادهی نهادینهشده توسط رژیم طالبان از زنان این پرسش مهم را برای سیاستگذاران مطرح میکند که آیا امریکا میتواند به کمکهای خود به افغانستان بدون توجه به منافع طالبان یا حمایت از این گروه ادامه دهد یا خیر.
او همزمان افزوده که هیچ تضمینی وجود ندارد که ارائه یا توقف کمکهای انساندوستانه در رفتار طالبان، تغییری ایجاد خواهد کرد یا نه.
در گزارش سیگار، آمده که تلاش بینالمللی برای جلوگیری از گرسنگی در افغانستان، به دلیل تصمیم بازداشتن زنان از کار از سوی طالبان، فعالیت سازمانهای انساندوستانه در این کشور را به خطر انداخته است.
به نقل از گزارش، سازمان ملل متحد و بسیاری از سازمانهای غیردولتی در واکنش به این ممنوعیت، برخی از فعالیتهای خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورده اند.
نظر بدهید