جادهی ابریشم: نهاد پشتیبان رسانههای آزاد افغانستان (نی)، میگوید که نشرات ۵۰ درصد از تلویزیونها در افغانستان پس از حاکمیت طالبان، متوقف شده است.
این نهاد، روز گذشته -۳۰ عقرب- با نشر اعلامیهای به مناسبت روز جهانی تلویزیون، گفته است که یکی از دستآوردهای مهم جامعه رسانهای افغانستان در دو دههی گذشته، ایجاد تلویزیونها در کشور بود؛ اما در بیشتر از یک سال گذشته، ۵۰ درصد تلویزیونها در افغانستان، تعطیل شده است.
به گفتهی نی، پس از بازگشت طالبان به قدرت، فعالیت ۴۸ درصد رادیوها و همه رسانههای چاپی آزاد افغانستان نیز، متوقف شده است. نی، دلیل تعطیلی این رسانهها را مشکلات اقتصادی و محدودیتهای وضعشده از سوی طالبان بر رسانهها عنوان کرده است.
همچنین، نتایج یک نظرسنجی که توسط انجمن زنان در رادیو و تلویزیون با همکاری انترنیوز، انجام شده، نشان میدهد که در جریان یک سال گذشته، ۲۳۱ نهاد رسانهای از فعالیت بازمانده و شش هزار و ۴۰۰ خبرنگار، شغل خود را از دست داده است.
انجمن زنان در رادیو و تلویزیون با همکاری انترنیوز، روز شنبهی همین هفته -۲۸ عقرب-، نتیجهی یک نظرسنجی را از وضعیت شغلی زنان خبرنگار از ۲۲ ولایت افغانستان، اعلام کرده است.
بر اساس این نظرسنجی، طالبان افزون بر اعمال محدودیت به دسترسی خبرنگاران زن به اطلاعات، در شماری از ولایتها، مانع حضور زنان در تلویزیون و پخش صدای آنها از طریق رادیوهای محلی شده اند.
این در حالی است که جمعهی هفتهی گذشته -۲۷ عقرب-، ائتلاف جهانی آزادی رسانهها تحت ریاست مشترک کشورهای کانادا و هالند، در بیانیهای از اخراج افغانستان از این ائتلاف به دلیل وضع محدودیت از سوی طالبان بر آزادی رسانهها، خبر داده است.
ائتلاف جهانی آزادی رسانهها، گفته است که افغانستان به دلیل نقض آزادی رسانهها، عضویت در این ائتلا را از دست داده است.
افغانستان در ۲۰۲۰، عضویت این ائتلاف را پس از آن به دست آورد که به پابندی به آزادی رسانهها، متعهد شده بود.
همه کشورهای عضو ائتلاف، متعهد به احترام و پابندی به اصول و مقررات آزادی رسانهها استند و هر گاه عضوی، از رعایتکردن آن خودداری کند، توسط همه اعضا مسئول پنداشته شده که در نهایت زمینهساز اخراج آن از ائتلاف میشود.
نظر بدهید