اسلایدر تحلیلی گزارشها

نگاهی به رویدادهای پسین؛ آن چه در سایه‌ی حاکمیت طالبان می‌گذرد

 

جاده‌ی ابریشم: سه‌شنبه، ۵ میزان ۱۴۰۱

بغلان: منابع محلی در ولسوالی خوست بغلان، به رسانه‌ها گفته اند که گروه طالبان، روز یک‌شنبه –میزان-، ۱۵ زن را در این ولسوالی بازداشت و به خاطر نداشتن محرم لت‌وکوب کرده ‌اند.

منابع افزوده است که زنان در برابر این عمل طالبان، گفته ‌اند که شوهر برخی از آن‌ها در جنگ کشته شده و شماری هم به خارج از کشور رفته ‌اند.

گفته می‌شود که این زنان با میانجی‌گری بزرگان محلی آزاد شده ‌اند.

کابل: منابع در رسانه‌های تصویری کابل، روز دوشنبه‌ -۴ میزان-، گفته ‌اند که طالبان به آن‌ها دستور داده‌ اند تا مجریان دختر و پسر، برنامه‌های مشترک اجرا نکنند.

هم‌چنان، طالبان تأکید کرده‌ اند که مصاحبه‌های زنان با چهره‌ی پوشیده ضبط و نشر شود و مهمانان برنامه‌های سیاسی آن‌ها نیز، باید از سوی این گروه معرفی شود.

در همین حال، طالبان به پزشکان مرد و زن در شفاخانه‌ی حوزه‌ای ابوعلی‌سینای بلخی در شهر مزارشریف، مرکز بلخ، گفته ‌اند که پس از این، هیچ پزشک مردی حق درمان بیماران زن و هیچ پزشک زن، حق درمان مریضان مرد را ندارد.

طالبان این دستور را روز یک‌شنبه‌ی همین هفته -۳میزان- صادر کرده اند.

بامیان: طالبان، مغاره‌نشینان بامیان را به کوچ اجباری وادار کرده و گفته ‌اند که اکنون، دوره‌ی این گروه است و باید مغاره‌ها خالی شود.

در نواری تصویری‌ای که روز دوشنبه‌ی همین هفته -۴ میزان-، در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شد، دیده می‌شود که طالبان، به آن‌ها هشدار داده ‌می‌دهند که؛ اگر مغاره‌ها را ترک نکنند، دهان ‌شان را از مردمی (گلوله) پر خواهند کرد.

پنجشیر: منابع محلی در پنجشیر، روز یک‌شنبه‌ی همین هفته -۳ میزان- به رسانه‌ها گفته اند که طالبان مرد کهن‌سالی را در این ولایت لت‌وکوب کرده ‌اند.

منابع افزوده اند که طالبان فضل‌من‌الله و محمدالرحمان، باشندگان این ولایت را به ‌خاطر پوشیدن کلاه‌پکول، شکنجه کرده ‌اند.

غزنی: منابع محلی در غزنی، به رسانه‌ها گفته که طالبان فیصله کرده‌ اند تا باشندگان روستاهای «اُورچُغو» و «واغ» ولسوالی ناور این ولایت، دو میلیون افغانی را زیر نام تاوان باید به یک خانم کوچی پرداخت کنند.

کوچی‌ها مدعی شده ‌اند که سال‌ها پیش، یک زن کوچی از سوی باشندگان این روستاها زخمی شده‌است.

بر اساس فیصله‌ی طالبان، باشندگان روستای «اُورچُغو»، مجبور می‌شوند که مبلغ ۵۰۰ هزار افغانی را به مسئولان محلی طالبان در ولسوالی ناور بفرستند؛ تا این گروه، به کوچی‌ها تحویل بدهد؛ اما طالبان فرد آورنده‌ی پول را زندانی کرده و گفته‌ اند تا زمانی که ۵۰۰ هزار افغانی باقی‌مانده را تحویل شان ندهند، این فرد را آزاد نمی‌کنند.

بر اساس فیصله‌ی «کمیسیون طالبان»، باشندگان روستای «راغ»، یک میلیون افغانی دیگر نیز باید بپردازند.

در همین حال منابع در ناور غزنی، می‌گویند که طالبان خانه‌ی دو باشنده‌ی روستای «جوشان» این ولسوالی را به نفع کوچی‌ها مصادره کرده اند.

«مامور علی‌حسین» و «محمد‌رضا یوسفی»، صاحبان این خانه‌ها استند که طالبان از آن‌ها به ‌صورت نوشته‌شده و ثبت ویدیو، «اقرار» و «اعتراف» گرفته‌‌ اند مبنی بر این که خانه‌ها و زمین‌های آن‌ها، مالکیت کوچی‌ها است.

گفته می‌شود که کوچی‌ها برای تصرف این خانه‌ها، اسناد قانونی در دست ندارند.

هم‌چنان طالبان، شماری از باشندگان روستاهای «جوشان» و «سبزملم» در ولسوالی ناور غزنی را زندانی کرده ‌و گفته ‌اند که ساکنان این روستاها، سال‌ها پیش دو فرد کوچی را در منطقه‌ی «دغدغی» کشته و ۶۰۰ گوسفند آن‌ها را نیز با خود برده‌ اند.

کمیسیون طالبان، چند تن از باشندگان این روستاها را بازداشت کرده و زیر لت‌وکوب گرفته اند تا از آن‌ها اعتراف اجباری بگیرند.

قندهار: منابع محلی در کندهار، به رسانه‌ها گفته اند که طالبان عصر پنج‌شنبه‌ی هفته‌ی گذشته -۳۱ سنبله-، یک عضو پیشین نیروهای امنیتی به نام حمیدالله را در این ولایت تیرباران کرده اند.

گفته می‌شود که طالبان این نظامی پیشین را در جریان تلاشی‌های خانه‌به‌خانه به رگ‌بار بسته‌ اند.

بغلان: منابع محلی در بغلان، می‌گویند که به تازگی واژه‌ی «دانشگاه»، از سردر دانشگاه دولتی این ولایت برداشته شده است.

منابع محلی، می‌گویند که حکومت طالبان با نصب تابلوی تازه‌ای روی دروازه‌ی دانشگاه بغلان، واژه‌ی «پوهنتون» را جاگزین «دانشگاه» کرده ‌اند.

طالبان در این اواخر از سردر دانشگاه‌های بلخ و تخار نیز واژه‌ی «دانشگاه» را برداشته‌و در سمت راست و چپ تابلو، واژه‌ی «پوهنتون» را جابه‌جا کرده ‌اند.

چندی پیش، سخن‌گوی وزارت تحصیلات عالی طالبان، در این مورد گفته بود که واژه‌ی «پوهنتون»، به ‌لحاظ قانونی رسمیت دارد.

قندهار: منابع محلی از کندهار، می‌گویند که نیروهای طالبان در حوزه‌های دوم و سوم ولسوالی سپین‌بولدک این ولایت، هنگام بازرسی خانه‌های سربازان و کارمندان حکومت پیشین، آن‌ها را لت‌و‌کوب کرده‌اند.

به گفته‌ی منابع، طالبان در روزهای بازرسی خانه‌به‌خانه در این ولسوالی، نظامیان پیشین را آزار‌و‌اذیت کرده و یونیفورم و کارت هویت شان را با خود می‌برند.

بر بنیاد گفته‌های منابع، طالبان هنگام بازرسی خانه‌به‌خانه، بدون هم‌کار زن وارد خانه‌های مردم شده و زنان نیز، از سوی نیروهای مرد طالبان بازرسی بدنی می‌شوند.

طالبان شب‌ها برای ایجاد وحشت میان مردم، بر بام خانه‌ها بلند شده و در صورت شک بر چیزی، فیرهای هوایی می‌کنند.

باشندگان سپین‌بولدک، با شکایت از برخورد طالبان در جریان تلاشی‌های خانه‌به‌خانه، می‌گویند که آن‌ها وارد حریم خصوصی مردم شده و گوشی‌های هم‌راه و دیگر وسایل شان را بازرسی می‌کنند.

چهارشنبه‌ی هفته‌ی گذشته نیز، طالبان در جریان بازرسی خانه‌‌به‌خانه در کندهار، وارد خانه‌ی جنرال محمود علی‌زی، فرمانده سابق لوای ارتش در ولسوالی ژیری این ولایت شده، همسر و دو کودک خردسال او را کشته‌و یک دختر و پسر دیگرش را نیز زخمی کرده‌اند.

طالبان در جریان بازرسی خانه‌به‌خانه در هلمند در هفته‌ی گذشته نیز، دو زن را کشته و دو زن و یک مرد دیگر را زخمی کرده بودند.

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید