اسلایدر تحلیلی گزارشها

رهبر طالبان: به دستور خارجی‌ها گوش نمی‌دهم

 

هفته‌نامه جاده ابریشم: طالبان به تاریخ ۹ و ۱۰ سرطان، یک گردهمایی‌ای را متشکل از علمای دین و هواداران امارت اسلامی، به مدت دو روز، در کابل برگزار کرد. هرچند جزئیاتی، در مورد چگونگی انتخاب افراد شرکت کننده در این جرگه از سوی طالبان منتشر نشده، اما از سیاق صحبت، سخنگویان آنان کاملا آشکار است که همه افراد شرکت کننده را ملاهای تندرو و هواداران نظام امارت اسلامی، و بدون حضور حتی یک زن، تشکیل می‌دهد. هدف طالبان، از این شیوه گزینش افراد؛ در این گردهمایی، تحکیم پایه‌های نظام و رسمیت دادن به سیاست‌های سرکوب و استبداد؛ توجیه ناتوانی در ارائه خدمات و رفع مشکلات اقتصادی و همچنین شاخ و دندان نشان دادن به مردم و گروه‌های مخالف، در صورت شورش و مقاومت در برابر طالبان است.

در این گردهمایی فرمایشی و مهندسی شده تا کنون ملاحسن آخوند، رشیس الوزرای حکومت؛ مولوی حبیب الله حقانی، رئیس دادگاه عالی؛ مجیب الرحمان انصاری، خطیب مسجد جامع هرات؛ ملا هیبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان و برخی از علمای اشتراک کننده سخنرانی کرده‌اند. سخنرانی این افراد به شکل غیر مستقیم، سانسور شده و به صورت صوتی از طریق تلویزیون ملی و خبرگزاری باختر که تحت کنترل طالبان است، پخش می‌گردید. هرچند روی صحبت همه سخنرانان در مورد تقدیر از جهاد، تحکیم نظام اسلامی و سرکوب مخالفان بود، اما سخنرانی مجیب الرحمان انصاری و هبت الله آخوندزاده، بیشتر در شبکه‌های اجتماعی و گروه‌های سیاسی واکنش برانگیز شد. محتوای سخنرانی این دو چهره اصلی طالب، در واقع ماهیت سیاست داخلی و خارجی حکومت طالبان را مشخص می‌سازد.

مجیب الرحمان انصاری، روز پنجشنبه در نشست علمای طالبان گفت:«باید همه فتوا بدهیم که اگر کسی در برابر این نظام اسلامی سربلند می‌کند؛ گردن زده شود».

وی گفت که اکنون امنیت در سرتاسر افغانستان تأمین است و هرکس به تنهایی شب و روز در چهار اطراف کشور سفر کرده می‌تواند. هنوز از سخنان انصاری چند ساعت نگذشته بود، که نشست طالبان مورد حمله قرار گرفت و صدای فیر سلاح‌های سبک و سنگین فضای شهر کابل را فرا گرفت.

همچنین روز جمعه در دومین روز گردهمایی ملاها؛ رسانه‌های تحت کنترل حکومت خبر دادند که ملا هیبت الله آخوندزاده، رهبر و امیرالمؤمنین طالبان، در این نشست اشتراک و سخنرانی کرده است. در صدای منسوب به هبت الله آخوندزاده که از طریق تلویزیون ملی منتشر گردید، آمده است: «افغانستان حالا یک کشور آزاد و مستقل است».

وی در ارتباط به نحوه تعامل با جامعه جهانی و یا به عبارت دقیق‌تر سیاست خارجی طالبان، گفت:«اگر از طرف کافران حتی مورد حمله اتمی‌هم قرار بگیریم، به سخنان آنان گوش فرا نخواهیم داد». هرچند در مورد زنده بودن و حضور رهبر طالبان در این نشست، شک و تردید‌هایی وجود دارد، اما سخنرانی منسوب به وی، سیاست خارجی طالبان و قطع رابطه با جامعه جهانی را به وضوح نشان می‌دهد.

گردهمایی ملاهای طالبان و سخنرانی رهبران این گروه، در واقع سرشت، سیاست و برنامه اصلی حکومت طالبان در دو بعد سیاست داخلی، یعنی رفتار با مردم؛ و سیاست خارجی، یعنی تعامل و روابط با جامعه بین‌المللی را مشخص کرد. سخنان مولوی انصاری را می‌توان در ارتباط به سیاست داخلی یا نحوه برخورد طالبان با مردم و گروه‌های سیاسی کشور، معنا کرد. در این نگاه، طالبان هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال سرنوشت مردم ندارند و در صورتیکه مردم از آنان مطالبات و خواسته‌ای داشته باشند، گردن شان زده خواهد شد. سخنرانی، هبت الله آخوندزاده نیز سیاست خارجی و نحوه تعامل حکومت طالبان با جامعه جهانی را تعیین می‌کند. از دید طالبان، کشورهای خارجی کافر اند و تعامل باکافر در ایدئولوژی طالبان ممنوع است. طالبان هرگز به خواسته‌های جامعه جهانی در مورد، تشکیل حکومت فراگیر، احترام به حقوق بشر، حقوق زنان و حقوق اقلیت‌ها تن نخواهد داد.

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید