چند روز قبل سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت داخله طالبان به رسانهها گفته بود که مقامات حکومتپشین در کشور برگردند و این گروه امنیت جان و مال آنان را تامین میکند.
پیش از این نیز«کمیسیون تماس» با رهبران سیاسی و مقامات حکومتپیشین توسط طالبان در کابل ساخته شده بود تا رسما آنان را در کشور دعوت کند.
این طرح طالبان از سوی رهبران سیاسی و مقاماتپیشین مورد استقبال قرار نگرفت و آنان تاکید کردند که باید یک حکومت فراگیر و مبتنی بر قانون و اراده مردم در کشور شکل گیرد تا همه در سایهی آن احساس امنیت کنند.
واقعیت تلخ و تکان دهنده اما این است که جان هیچ کسی خصوصا خبرنگاران، فعالین حقوق بشر و کارمندان ملکی و نظامی حکومتپیشین در سایهی حاکمیت سیاه گروه طالبان مصوون نیستند.
سران طالبان برای تداوم «امارت ظلمت» شان به جامعه جهانی و رسانههادروغ میگویند و حرف و عمل آنان در قسمت تامین امنیت جان و مال مردم و خصوصا نظامیان حکومتپیشین یکی نیست.
خطر دیگری که جان تمام شهروندان کشور را بیشتر از قبل تهدید میکند این است که رهبری طالبان در مدت هشت ماه نتوانستند نظم، اداره و ساختار ایجاد کند. هر فردی این گروه در کوچه و پسکوچه در گوشه و کنار کشور به مثابهی قاضی، سارنوال و محکمه حکم صادر میکند.
نظامیان طالبان بدون بررسی پروندهی جرمی افراد متهم، معترض و مخالف سیاستهای امارت را بازداشت و در مورد مرگ و زندگی آنان فردی و صحرایی تصمیم میگیرند که زیر شلاق بگیرند یا مستقیم شلیک کنند.
زلمی نام(مستعار) است. او میگوید که طالبان تلفون پسرم را در مسیر راه باز کرده بود که چرا از ادامه تحصیل دختران حمایت کرده است. افراد این گروه بدون هیچ تاملی پسر زلمی را زیر شلاق میگیرد. پس از لتوکوب بسیار برای مدتی بهجای نامعلومی منتقل میکند تا سیاهی بدناش را در فیسبوک به اشتراک نگذارد.
طالبان به تاریخ ۲۸ حمل، محب جلیلی یکی از گویندگان پیشین خبر در آریانا نیوز را در مربوطات حوزه پانزدهم امنیتی شهر کابل، بازداشت و بدون هیچ دلیلی محکمه صحرایی و لتوکوب کردند.
افراد این گروه، ضمن بررسی تلفون همراه و ضربوشتم جلیلی، به اواخطار دادند که نباید این قضیه را رسانهای سازد.
این موارد خیلی کوچک است که توسط رسانهها پوشش خبری داده شدهاند، اما روزانه صدها مورد ضربوشتم شهروندان کشور توسط طالبان صورت میگیرد.
با اینحال افراد طالبان در مورد نظامیان حکومتپیشین بیرحمتر از دیگران عمل میکنند و بدون هیچ تاملی به آنان شلیک میکنند.
روزنامهی نیوریارکتایمز نیز از دروغ گروه طالبان مبنی بر اعلام «عفو عمومی» پرده برداشت و در یک گزارش تحقیقی نوشته است که طالبان از «عفو عمومی» برای انتقامگیری و بهدامانداختن نظامیانپیشین استفاده کرده است.
تایمز با نشر این گزارش تحقیقی گفته است که تنها در شش ماه نخست حکومت سرپرست طالبان، در حدود ۵۰۰ نظامی و کارمند حکومتپیشین توسط نیروهای این گروه کشته و یا ناپدید شدهاند.
در تازهترین مورد چندین تن از نظامیانپیشین توسط گروه طالبان بازداشت و به گونهای بیرحمانه به قتل رسیدهاند.
سمنگان: هفتهگذشته افراد طالبان بیش از ۱۰ تن از نیروهای خیزش مردمی حکومتپیشین را در ولایت سمنگان بازداشت کردهاند.گفته میشود که این افراد به دنبال سفر یک هیات طالبان از کابل به ولایتهای شمال بهویژه ولایت سمنگان بازداشت شدهاند.
غور: روز جمعه، ۹ثور، نظامیان گروه طالبان، محمد عثمان ملکزاده، فرمانده پیشین نیروهای محلی ولسوالی تیوره ولایت غور را بهجرم ارتباط با جبهه مقاومت بازداشت کردند.
همچنان نظامیان طالبان با تلاشی خانهبهخانه چهار سرباز نیروهای امنیتی پیشین و یک فرد ملکی را در ولسوالی تیوره این ولایت باخود بردند.
منابع به رسانهها تایید کردهاند که این چهار نظامی بازداشتشده از سربازان محمد عثمان ملکزاده، فرمانده پیشین خیزشهای مردمی در تیوره و برادر محمد ابراهیم ملکزاده، عضو مجلس نمایندگان بودهاند.
طالبان خانواده ملک زاده را به اتهام عضویت در حزب جمعیت و جبهه مقاومت بازداشت و ترور میکنند.گفته میشود که حبیبالرحمان ملکزاده، برادر عثمان ملکزاده و فرمانده پیشین ولسوالی تیوره چند ماه قبل در شهر هرات کشته شده است.
پیش از این نیز نیروهای طالبان سه نفر را از ساحهی تلخک ولسوالی لعل و سرجنگل ولایت غور به اتهام ارتباط با جبهه مقاومت بازداشت کرده بودند. تاکنون کسی از سرنوشت این سه تن خبر ندارد.
بدخشان: گروه طالبان روز جمعه، ۹ ثور، یک تن از نیروهای ویژه ارتش ملی پیشین بهنام عبدالحفیظ ناظمی را از ولایت بدخشان بازداشت کردند که تاکنون از سرنوشت او اطلاعی در دست نیست.
در همینحال، منابع محلی همچنان به رسانهها گفته است که استخبارات طالبان یک عضو نیروهای ویژه پولیس بهنام عزیزالرحمان غفاری را از خانهاش در شهر فیضآباد، مرکز ولایت بدخشان بازداشت و به جای نامعلومی منتقل کردهاند.
دایکندی: بختاور مادر محمد علی، یک نظامی حکومتپیشین و باشندهی ولسوالی پاتوی ولایت دایکندی مدعی است که ۹ماه میشود از سرنوشت فرزندش خبری ندارد.
مادر محمد علی به روزنامه اطلاعات روز گفته است که فرزندش در حکومتپیشین بهعنوان مامور نیروهای پولیس در قندهار وظیفه داشته که در شب نخست سقوط این ولایت توسط طالبان بازداشت شده است.
ننگرهار: منابع مردمی در ولایت ننگرهار به رسانهها گفته است که نظامیان طالبان شام روز جمعه، ۹ ثور، یک فرمانده پولیس نظمعامه را در این ولایت تیربارانکردند.
این نظامیپیشین تاجمحمد ملکزی نام داشته، فرمانده پولیس نظم عامه در حکومت پیشین در ولایت ننگرهار نیز بوده که افراد طالبان او را در مربوطات ولسوالی درهنور این ولایت بهگلوله بستهاند.
علی ضحاک
نظر بدهید