اسلایدر خبری گزارشها

خبرنگاران افغانستانی در ایران در بی‌سرنوشتی و ترس اخراج اجباری به سر می‌برند

جاده‌ی ابریشم: شماری از خبرنگاران افغانستانی در ایران، در یک گردهم‌آیی، از نهادهای بین‌المللی پشتیبان رسانه‌ها و خبرنگاران، خواستار رسیدگی به وضعیت شان شدند.

این خبرنگاران که روز گذشته -دوشنبه، ۷ حمل- در فضایی سربسته گرد هم آمده بودند، از نهادهای بین‌المللی پشتیبان رسانه‌ها و کشورهای اعطاکننده‌ی ویزه‌‌ی بشردوستانه، خواستند که زمینه‌ی اسکان مجدد در یکی از کشورهای امن را برای شان فراهم کند.

محمد رجا یکی از خبرنگاران افغانستانی تبعید در ایران، با شکایت از وضعیت دشوار اقتصادی‌ای که دامن‌گیر شان شده، می‌گوید:«خبرنگاران آواره در ایران، نه اجازه‌ی کار دارند و نه اجازه‌ی اقامت، بسیاری از خبرنگاران وقت ویزه‌ی شان به پایان رسیده و ایران، برای بار سوم به هیچ وجه تمدید نمی‌کند. بناً ما در خطر جدی اخراج اجباری استیم.»

این خبرنگاران، می‌گویند که به دلیل ناداری و ترس از برگشت‌خوردن به افغانستان، شمار زیادی از خبرنگارانی که اخیراً برای رفتن به کشور سوم به ایران آمده اند، به مشکلات روانی دچار شده اند.

خلیل رسولی، یکی از خبرنگاران افغانستانی و اشتراک‌کننده در این گردهم‌آیی، می‌گوید: «از نهادهای خبرنگاری بین‌المللی، از جمله آراس‌اف، سی‌پی‌جی، اس‌ان‌جی و مرکز حمایت از خبرنگاران افغانستان، خواهشمند که خبرنگاران افغان را فراموش نکنند و برای ما دادخواهی کنند تا شرایط صدور ویزه برای مان فراهم شود.»

همین گونه، جاوید روستاپور، یکی دیگر از این خبرنگاران، می‌گوید که خبرنگاران افغانستانی در ایران، با این که چندین ماه پیش از سوی نهادهای حامی خبرنگاران ایمیل مبنی بر هم‌کاری برای تخیله به یکی از کشورهای اروپایی را دریافت کرده اند، اما هنوز هم در بی‌سرنوشتی در ایران به سر می‌برند.

به دنبال فروپاشی جمهوری در اسد ۱۴۰۰، شمار زیادی از خبرنگاران افغانستانی، به دلیل تهدیدهای امنیتی به کشورهای اروپایی و امریکایی انتقال یافتند.

با این حال، شماری از خبرنگاران که در روند پرسش‌برانگیز تخیله جا نیافتند، ماه‌ها پس از سقوط کابل، به مقصد راه‌یافتن به یکی از کشورهای اروپایی به ایران و پاکستان پناه بردند؛ اما در این میان، شمار زیادی از آن‌ها هنوز در این دو کشور برای دریافت ویزه‌ی یکی از کشورهای اروپایی یا هم امریکایی، انتظار می‌کشند.