جادهی ابریشم: شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان، روز شنبهی هفتهی روان -۲ میزان-، در نشست سالانهی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، گفت که اسلامآباد با جامعهی بینالمللی، نگرانی مشترکی در بارهی تهدیدهای ناشی از حضور گروههای تروریستی در افغانستان دارد.
نخستوزیر پاکستان، از حضور گروههای تروریستی به شمول شبکهی القاعده، داعش، تحریک طالبان پاکستان و بعضی گروههای دیگر در افغانستان، هشدار داده و میگوید که جهان، باید به گونهی جدی با آنها برخورد کند.
پیشتر روزنامهی دان پاکستان نیز، در مقالهای از رییس مؤسسهی استراتژیک پاکستان، نوشته بود که گروههای تروریستی در حال بازگشت به افغانستان زیر کنترل طالبان استند که به زودی خطرهای امنیتی جدی را برای پاکستان و منطقه به دنبال خواهد داشت.
این روزنامه نوشته بود: «خلای حکومتیای که در افغانستان وجود دارد، باعث جذب ستیزهجویان و تروریستهای بیشتری از سراسر جهان به این کشور میشود.»
در این مقاله، از دولت پاکستان خواسته شده بود که با همکاری کشورهای منطقه، باید بر طالبان فشار وارد کند که از گروههای تروریستیای مانند شاخهی خراسان داعش، تحریک طالبان پاکستان و ارتش آزادیبخش بلوچستان، در خاک افغانستان میزبانی نکند.
پاکستان در حالی از تهدید گروههای تروریستی در افغانستان برای کشورهای منطقه و جهان هشدار میدهد که این کشور، طی بیست سال گذشته خود میزبان هزاران جنگجو و مقامهای بلندپایهی طالبان در پاکستان بوده که مورد حمایتهای همهجانبهی این کشور قرار داشت.
همچنان سراجالدین مهرالدین، وزیر امور خارجهی تاجیکستان، روز یکشنبه -۳ میزان-، که به نمایندگی از کشورش در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی میکرد، در مورد افغانستان گفت: «این کشور به سرعت در حال تبدیلشدن به مکانی امن برای تروریستان است.»
وزیر امور خارجهی تاجیکستان، افزوده است که کشورش شاهد کار ساختارمند در انتقال گروههای شبهنظامی متشکل از شهروندان سابق آسیای مرکزی به شمال افغانستان به منظور ایجاد کانون جدید تنش است. او، گفت طالبان به خواستهای داخلی، منطقهای و جهانی برای تشکیل دولتی فراگیر در افغانستان، تن ندادهاند.
هفتادوهفتمین نشست سالانهی مجمع عمومی از هفتهی قبل در مقر سازمان ملل متحد در شهر نیویارک امریکا برگزار شد.
در این نشست رهبران و نمایندگان کشورهای عضو سازمان ملل متحد، اشتراک و سخنرانی کردند.
افغانستان در کنار این که در دو سال گذشته در نشست سالانهی مجمع عمومی، نمایندهی رسمی نداشته، به دلیل تسلط طالبان و پدیدآمدن بحرانهای ناشی از حاکمیت این گروه، یکی از موضوعها و محورهای مهم سخنرانان و گفتوگوهای حاشیهای این نشست بود.
در روزهای قبل رییسجمهورهای امریکا، فرانسه و نمایندگان دیپلماتیک اتحادیهی اروپا و سایر کشورها، ممنوعیت آموزش و کار دختران و زنان در افغانستان را محکوم کرده و خواهان شکلگیری دولتی فراگیر در این کشور شده بودند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد، فردا –سهشنبه ۵ میزان-، در مورد وضعیت افغانستان نشستی برگزار میکند. در این نشست، مارکس پوتزل، سرپرست دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد نیز، سخنرانی خواهند کرد.
نظر بدهید