اسلایدر خبری گزارشها

نگرانی سران کشورها در نشست سالانه‌ی مجمع‌ عمومی سازمان ملل در باره‌ی افغانستان

 

جاده‌ی ابریشم: وضعیت افغانستان، یکی از محورهای اصلی سخن‌رانی سران کشورها در اجلاس سالانه‌ی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، است.

رهبران و نمایندگان دولت‌ها در هفتادوهفتمین جلسه‌ی مجمع عمومی ملل متحد، وضعیت افغانستان را به بحث گرفته و از بازماندن زنان و دختران از آموزش، نقض حقوق بشر و افزایش میزان فقر در این کشور ابراز نگرانی کرده و خواهان اقدام‌های مسوولانه برای عبور از بحران کنونی در افغانستان شده‌اند.

جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده‌ی امریکا، روز چهارشنبه -۲۱ سپتمبر ۲۰۲۲- در سخن‌رانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، وضعیت حقوق ابتدایی بشری در سراسر جهان، به ویژه افغانستان را نگران‌کننده توصیف کرد.

او گفت: «آزادی‌های اساسی مردم در مناطق مختلف جهان، به ویژه در افغانستان در معرض خطر قرار دارد و بر اساس گزارش‌های کمیشنر سازمان ملل متحد، سرکوب دموکراسی، اقلیت‌های قومی و سرکوب زنان و دختران از سوی طالبان افزایش یافته است.»

هم‌چنین، شیخ محمد بن عبدالرحمان آل‌‌ثانی، وزیر خارجه‌ی قطر، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، گفت که نگرانی در باره‌ی فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان، در حال افزایش است.

وزیر خارجه‌ی قطر پس از این سخن‌رانی در گفت‌وگو با «دوحه‌نیوز»، گفته است که قطر به جامعه‌ی جهانی توصیه کرده که باید برنامه‌ی دقیقی در باره‌ی شرایط مدنظر خود را به طالبان ارائه کند.

امانویل مکرون، رییس‌جمهور فرانسه نیز در هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی ملل متحد، گفت: «افغانستان با یک بحران بشری فزاینده و قحطی شدید روبه‌رو است».

او، در این نشست از رهبران جهان خواست که قحطی در افغانستان را به عنوان بخشی از دستورکار مشترک جهانی در نظر بگیرند.

رییس‌جمهور فرانسه تأکید کرد که جهان، نباید نسبت به وضعیت بحرانی افغانستان بی‌تفاوت بوده و دست روی دست بگذارد.

هفتادوهفتمین جلسه‌ی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با حضور سران کشورهای جهان در حالی برگزار می‌شود، که هیچ نماینده‌ای رسمی از افغانستان در آن حضور ندارد. افغانستان با این که عضو سازمان ملل متحد است، اما به دلیل سلطه طالبان در کشور، هنوز سازمان ملل متحد و هیچ‌یک از دولت‌های عضو آن، این کشور را تا به هنوز به رسمیت نشناخته است.

دولت طالبان به دلیل داشتن روابط مستحکم با شبکه‌ی القاعده، انجام عملیات‌های تروریستی، نقض حقوق بشر، نقض حقوق بشردوستانه‌ی بین‌المللی، ارتکاب جنایت جنگی، نسل‌کشی و اتخاذ سیاست‌های سخت‌گیرانه در قبال زنان و اقلیت‌های قومی و مذهبی در افغانستان، زیر انتقاد جدی سازمان ملل متحد، سازمان‌های حقوق‌بشری و دولت‌های عضو ملل متحد، قرار دارد.

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید