اسلایدر خبری گزارشها

جنایت جنگی در پنجشیر؛ طالبان ۷۰ نفر را در این ولایت تیرباران کردند

 

جاده‌‌ی ابریشم: منابع محلی در پنجشیر، به رسانه‌ها گفته اند که طالبان هفته‌ی گذشته، ۷۰ نفر را در این ولایت تیرباران کردند که در میان شان، غیر نظامیان نیز شامل استند.

منابع افزوده است که از میان تیرباران‌شده‌ها، ۵۷ تن شان، اعضای «جبهه‌ی مقاومت ملی» و بقیه، غیرنظامیان بوده ‌اند.

گفته می‌شود که جنگ‌جویان طالبان در پنجشیر، به مدت سه روز به باشندگان این ولایت اجازه نداده‌اند، تا هویت کشته‌شدگان را تثبیت کنند؛ اما، اعضای «جبهه مقاومت» در هم‌کاری با صلیب سرخ، شماری از کشته‌شدگان را در کوه‌ها به خاک سپرده‌اند.

عنایت‌الله خوارزمی، سخن‌گوی وزارت دفاع طالبان، گفته است که در مورد تیرباران‌شدن اسیران جنگی در پنجشیر و ویدیوهای نشرشده از این جنگ در شبکه‌های اجتماعی، تحقیق می‌کنند.

در همین حال، صبغت‌الله احمدی، سخن‌گوی جبهه‌ی مقاومت ملی، امروز (شنبه، ۲۶ سنبله) در رشته توییت‌هایی، گفته است که اکنون به دنبال انتقادهای جهانی از برخورد طالبان با اسیران جنگی، جبهه‌ی مقاومت ملی، خواستار اعزام گروه‌های حقیقت‌یاب به ساحت‌هایی شده که به گفته‌ی این جبهه، طالبان در آن مرتکب جنایت شده‌‌اند.

سخن‌گوی جبهه مقاومت ملی، پس از چاشت روز شنبه (۲۶سنبله)، در رشته توییت‌هایی از سازمان ملل خواسته است که گروه‌های حقیقت‌یاب خود را به ولایت‌های پنجشیر، بغلان و تخار بفرستند.

احمدی، از نهادهای حقوق‌بشری خواسته که در قبال جنایت‌های طالبان، به تعهدات اخلاقی خویش پابند بمانند؛ اما، او هم‌زمان تأکید کرده است که این نهادها در پاسخ به جنایت‌هایی که این گروه انجام داده‌‌اند، به صدور بیانیه‎‌ و توییت‌کردن بسنده‌کرده‌اند.

تیرباران ۷۰ نفر در پنجشیر، واکنش‌های داخلی و بیرونی را نیز به هم‌راه داشت.

روز شنبه (۲۶ سنبله)، شماری از زنان معترض در کاپیسا، با سردادن شعارهای «با پنجشیر هم‌صدا شوید»، «نسل‌کشی را در پنجشیر متوقف‌کنید» و «ظلم بر پنجشیر را تمام کنید»، از طالبان خواستند که به «نسل‌کشی» در پنجشیر پایان دهند.

سازمان عفو بین‌الملل، دیده‌بان حقوق بشر و کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، در واکنش به تیرباران اسیران جنگی در پنجشیر، از سازمان ملل خواستند که جلو جنایت جنگی طالبان در این ولایت را بگیرند.

چندی پیش، دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما)، در توییتی گفته بود که از ادعاها در مورد نقض حقوق بشر در پنجشیر، به شدت نگران است.

یوناما، رویدادهای اخیر در پنجشیر را جنایت جنگی خوانده و گفته بود که عاملان این جنایت‌ها، باید به دادگاه کشانده شوند.

این در حالی است که چند روز پیش نیز، جنگ‌جویان طالبان، بیش از ۱۰ اسیر جنگی را در یک دادگاه‌ صحرایی در پنجشیر، تیرباران کردند.