اسلایدر خبری گزارشها

شورای امنیت بر سر تمدید معافیت سفر سران طالبان به توافق نرسید

 

سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد گفته است که نشست شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل در باره تمدید معافیت سفر شماری از مقام‌های امارت اسلامی بی‌نتیجه پایان یافته است.

قرار بود اعضای شورای امنیت سازمان ملل در مورد تمدید معافیت سفر ۱۳ مقام حکومت طالبان روز دوشنبه نهایی شود که به دلیل وجود اختلاف‌ها بی‌نتیجه پایان یافته است.

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، کشورهای روسیه و چین خواستار ادامه معافیت سفر مقام‌های حکومت طالبان هستند اما امریکا، بریتانیا و فرانسه، سه عضو دایمی شورای امنیت خواهان محدود شدن سفر مقام‌های طالبان استند.

بر بنیاد طرحی که ایالات متحده امریکا ارایه کرده بود، در مورد معافیت سفر طالبان باید تصمیم گرفته می‌شد که عضوهای نشست شورای ملل به توافق نظر نرسیدند.

وزارت امور خارجه طالبان نیز در مورد عدم تمدید معافیت سفر مقام‌های شان از سوی شورای امنیت سازمان ملل، گفته است که ادامه‌ی این تحریم‌، به‌جای تعامل فاصله ایجاد می‌کند و باید از آن جلوگیری شود.

شورای امنیت سازمان ملل در ماه جون سال روان معافیت سفر ۱۳ تن از مقام‌های بلتدرتبه‌طالبان را به مدت دو ماه تمدید کرده بود ولی این معافیت برای دو مقام وزارت‌های معارف و تحصیلات عالی این گروه به‌خاطر محدودیت بر آموزش دختران از تمدید باز مانده بود.

نمایندگان کشورها گفته‌اند که با انقضای معافیت سفر برای ۱۳ مقام طالبان، ایالات متحده روز پنج‌شنبه پیشنهاد کرده که ممنوعیت سفر برای هفت نفر از مقام طالبان مجددن اعمال شود و این معافیت برای شش نفر دیگر باقی بماند، اما سفر آن‌ها فقط به قطر، جایی که ایالات متحده و طالبان در آنجا حضور دارند محدود شود.

زنان کشور طی چند روز کارزاری را جهت لغو سفرهای مقامات طالبان در شبکه‌های اجتماعی به راه انداخته بودند و روز دوشنبه هفته روان نیز اعضای جنبش اصلی زنان مقتدر افغانستان با همایشی در فضای بسته خواهان لغو سفر سران طالبان به کشورهای دیگر شده بودند.

این زنان با صدور یک قطع‌نامه گفته‌بودند که جامعه جهانی در مدت یک‌سال بیشترین انعطاف را در برابر طالبان و کمترین توجه را بر وضعیت مردم و زنان افغانستان داشته‌اند، اما با وجود فرصت‌ها، گروه نتوانسته‌اند کوچکترین استفاده مثبت را به نفع مردم افغانستان ببرند.

طبق گفته‌های آنان یکی از این فرصت‌ها برای سران طالبان، دریافت جواز سفر به کشورهای مختلف از آدرس سازمان ملل و جامعه جهانی بود که حضور آنان در کنفرانس‌های مهم جهانی بازخوردهای منفی دریافت کردند.
در قطع‌نامه‌ی این زنان آمده که باید کشورهای همسایه، منطقه و فرامنطقه از گروه طالب میزبانی نکنند.

آنان خواستار وضع محدودیت‌ها و تحریمات بیشتر علیه تمام اقدامات گروه طالب و شامل‌سازی شمار بیشتر مقامات گروه طالبان در فهرست سیاه شده بودند.

ایتلاف زنان افغان برای تغییر در یک نامه‌از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار این شده است که به دلیل نقض حقوق بشری به ویژه حقوق زنان در افغانستان به معافیت سفر رهبران امارت اسلامی پایان داده شود.

وزارت خارجه‌ی طالبان در واکنش به این موضوع گفته است که کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل باید بدانند که برخی از حلقات «متعصب» غربی به عمد سعی در ایجاد فاصله بین افغانستان و جهان دارند و «افغان‌ها را تحریک می‌کنند که در پاسخ به آن موضعی سختگیرانه اتخاذ کنند که به نفع هیچ کس نیست».

در مورد نویسنده

عادله آذین

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید