اسلایدر خبری گزارشها

دیده‌بان حقوق بشر: سه هزار مرد در یک اتاق در مورد نحوه رفتار زنان بحث می‌کنند

جاده‌ابریشم: جرگه یا گردهمایی ملاهای گروه طالبان و همچنین سخنرانی‌های رهبران این گروه در این نشست، واکنش‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی و از سوی گروه‌های سیاسی و فعالان حقوق بشر درپی داشته است. جبهه مقامت، به رهبری احمد مسعود، به تاریخ ۲۹ جون ۲۰۲۲، با نشر اعلامیه‌ای در مورد برگزاری گردهمایی عالمان توسط طالبان، واکنش نشان داد.

در بیانیه آمده است:«طالبان از بدو ظهورشان تا امروز از هیچ ظلم و جنایتی دریغ نکرده‌اند و با اشغال دوباره کابل با بی‌رحمی بیشتر محدودیت‌های بی‌سابقه‌ای را بر مردم به ویژه زنان اعمال کرده‌اند». جبهه مقاومت گفته است که طالبان کشور را در انزوای کامل قرار داده و زندگی را به مرم چنان دشوار ساخته که اکثر آنان ناگزیر به ترک کشور شده‌اند.

این جبهه می‌افزاید:«این گروه در چنین وضعیت آشفته و بی‌اعتمادی، در تلاش است تا با ترفندی زیر نام نشست علما یا جرگه، جامعه جهانی و مردم را فریب دهد و ادعای کسب مشروعیت از راه چنین نمایش‌های اغواگرایانه نماید». جبهه مقاومت، تأکید می‌کند که به دست آوردن قدرت و حکومت با روش‌های نامشروع و خلاف رضایت مردم، نمی‌تواند اعتبار داخلی و جهانی را به دست آورد.

محمد کریم خلیلی، رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان، نیز به تاریخ ۲۸ جون ۲۰۲۲، در واکنش به شایعاتی در مورد شرکت و حضور خود به جرگه طالبان، در صفحه فسبوک خود، نوشته است:«به صراحت اعلام می‌نمایم که جایگاه فرد و یا حزب برای ما مهم نیست. آنچه در راس مطالبات ما قرار دارد تامین جایگاه حقوقی و سیاسی مردم ما است و تا تعریف واضحی از این جایگاه صورت نگیرد هیچ تعاملی [با طالبان] در کار نخواهد بود».

اعضای جنبش اصلی زنان مقتدر افغانستان در اعتراض به «گردهمایی بزرگ علمای دینی افغانستان»، طی یک نشستی در فضای سربسته در کابل، از جایی خالی زنان در این گردهمایی، انتقاد کردند. مونسه مبارز، یکی از اشتراک کنندگان این گردهم آیی در مصاحبه با رادیو آزادی گفت: «مهمترین شعار محوری ما این است که هر جرگه و هر نشستی بدون حضور زنان نامشروع است».

امر الله صالح، معاون پیشین ریاست جمهوری، در واکنش به سخنان مجیب الله انصاری، در صفحه فسبوک خود نوشته است: «این وحشت و تشنگی به خون را از کجا الهام گرفته است؟ کجای قرآن؟ کدام حدیث؟ کدام مکتب انسانیت… آیا این هرزه سرا میداند که کشتار ملیون‌ها انسان ناممکن است». وی می‌افزاید، در جرگه طالب نه مطبوعات است و نه پخش مستقیم. مانند هر رژیم ضد مردمی، آنان از برملا شدن پوچی و بیهودگی درون ساختار خود هراس دارند.

جرگه طالبان همچنان واکنش‌های جهانی و شبکه‌های اجتماعی را نیز به دنبال داشته است. هیدربار، مسئول بخش زنان در دیده‌بان حقوق بشر با انتقاد از عدم حضور زنان در این نشست در صفحه توییترش نوشته است: «سه هزار مرد در یک اتاق در مورد نحوه رفتار زنان بحث می‌کنند».

همچنان ملک ستیز، تحلیل‌گر مسائل سیاسی، در مورد لویه جرگه طالبان، می‌گوید: «وقتی ملایی از تریبون مجلس بزرگ علمای به اصطلاح «دولت» یا امارت اسلامی حکم سربریدن مخالفین را می‌دهد چه فرقی با یک جلاد خون آشام دارد. شما این را نمی‌دانید که مخالفت با دولت حق مشروع هر شهروند است. شما این را نمی‌دانید که مخالفت جوهر مشروعیت دولت هاست». وی می‌افزاید، در سده ۲۱ تریبون‌های دولت‌ها برای تأمین حیات انسان‌ها استفاده می‌شوند نه گرفتن حق زندگی از آنان.

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید