جاده ابریشم: کنفرانس گرامی داشت از روز جهانی مبارزه با فساد به تاریخ ۹ قوس توسط موسسه رفاه و توسعه افغانستان و به همکاری برنامه توسعه سازمان ملل متحد در کابل برگزار شد.
سرور دانش، معاون دوم رییس جمهور سخنران برنامه بود. او در این کنفرانس آزادی بیان و حق دسترسی به اطلاعات را از عناصر مهم در مبارزه با فساد خواند و گفت که در طول سالهای گذشته حمایت مداوم از آزادی بیان و تقویت رسانههای آزاد، ما را برای مبارزه با فساد، بسیار کمک کرده است.
معاون رییس جمهور حمایت از آزادی بیان، تصویب و تطبیق استراتیژی ملی مبارزه با فساد اداری و پلانهای تطبیقی آن در ادارات دولتی، تصویب و تطبیق برنامه ملی اصلاحات عدلی و قضایی و ایجاد شورای عالی حاکمیت قانون را با سه کمیته فرعی آن بخشی از تلاشهای مهم حکومت در مبارزه با فساد عنوان کرد.
سرور دانش، تاسیس مرکز خاص عدلی و قضایی مبارزه با جرایم سنگین فساد اداری، ایجاد معاونت اختصاصی مبارزه با فساد اداری در لوی سارنوالی، تطبیق اصلاحات در اداره عالی تفتیش و مسلکی ساختن این اداره، پیوستن افغانستان به دولتداری باز، برنامه حکومتداری الکترونیکی و تأسیس کمیسیون مستقل مبارزه با فساد اداری را از جمله اقدامات اساسی حکومت برای مبارزه با فساد در پنج سال گذشته خواند.
معاون رییس جمهور، قانون مبارزه با فساد، قانون حمایت از اطلاع دهندگان جرایم فساد اداری، قانون ثبت و بررسی و اشاعه داراییهای مقامات و کارمندان عالی رتبه دولتی، قوانین و مقررات مربوط به تضاد منافع و مقرره اعاده دارایی های غیر قانونی ناشی از جرایم فساد اداری را از جمله اسناد تقنینی خواند که در راستای جلوگیری از فساد اداری نقش بنیادین دارند.
وی تعهدات افغانستان را برای مبارزه با فساد در سالهای پیش رو مهم و این دوره از تعهدات را حیاتبخش ارزیابی کرد و گفت که اهمیت این دوره ناشی از برگزاری کنفرانس جنیوا و تعهدات متقابل افغانستان با جامعه بین المللی در سند «چارچوب مشارکت افغانستان» و سند «چارچوب صلح و انکشاف افغانستان» است.
معاون رییس جمهور افزود جامعه بین المللی در کنفرانس جنیوا یکبار دیگر در کنار دولت و ملت افغانستان ایستادند و از برنامههای ما در عرصههای مختلف حمایت کردند و کمکهای سخاوتمندانهای را تا سال ۲۰۲۴ متعهد شدند.
وی تصریح کرد که حکومت افغانستان برای تطبیق تعهدات و برنامههای کنفرانس جنیوا، آن را در کابینه مورد بحث قرار داده است تا پلانهای تطبیق و اجرای آن را آماده سازد.
وی گفت:«ما در حکومت متعهد شدهایم که تا نیمه سال ۲۰۲۱ کمیسیون مستقل فساد اداری را به عنوان یک نهاد نیرومند و اختصاصی مطابق کنوانسیون ملل متحد برای مبارزه با فساد کاملا مجهز و آماده بسازیم».
وی همچنین افزود که حکومت افغانستان متعهد است که در سه سال پیش رو، روند تطبیق قانون و پیگرد قانونی در زمینه فساد اداری سرعت یافته و شمار تحقیق در دوسیههای فساد از سوی اداره لوی سارنوالی و مرکز عدلی و قضایی، محاکمه مقامات عالی رتبه متهم به فساد نیز افزایش یابد.
سرور دانش گفت که حکومت در تلاش است که استرداد داراییهای غصب شده ناشی از جرایم فساد اداری به بودجه ملی افزایش، شفافیت در گمرکات و جمع آوری عواید تامین و سازوکارهای اجرایی برای مسدود ساختن منفذهای فساد و سوء استفاده از اموال عامه به درستی تطبیق گردد.
وی دولتسازی و تقویت نهادهای اصلی دولت و اعمال دقیق تفکیک قوا و اعمال صلاحیتها مطابق قانون اساسی و مراقبت جدی از تطبیق قانون اساسی در همه سطوح را از ضرورت های اصلی در تطبیق تعهدات حکومت افغانستان در کنفرانس جینوا عنوان کرد.
وی همچنین وجود نهاد قدرتمند و مستقل مسوول مبارزه با فساد اداری را دارای نقش محوری خواند و از اعضای کمیسیون مستقل فساد اداری خواست که با شجاعت و با استقلال و بیطرفی کامل هر چه زودتر به اعمال صلاحیتهای خود مطابق به قانون مربوطه اقدام کنند.
معاون رییس جمهور در عین حال تأکید کرد که جنگ و خشونت در همه عرصههای حکومتداری و در زندگی مردم تأثیرات بسیار منفی بجا گذاشته و زمینه را برای فساد گسترده و قاچاق و اعتیاد و اقتصاد جرمی و جرایم دیگر فراهم ساخته است.
نظر بدهید