جاده ابریشم: آمار مبتلایان به کوید۱۹ در ولسوالی لعلوسرجنگل ولایت غور در حال افزایش است اما مسئول درجه اول این ولسوالی خودش را در کابل قرنطین کرده است.
مسئولان محلی در ولسوالی لعلوسرجنگل ولایت غور امروز (پنجشنبه ۱۱ثور) به جاده ابریشم میگویند که شمار مبتلایان به کوید۱۹ در این ولسوالی در حال افزایش است و مسئول شماره ۱ مبارزه با کوید۱۹ مردم را تنها گذاشته و در کابل خود را قرنطینه کرده است.
نعیم فیروز ناظم صحی در لعلوسرجنگل میگوید که تاکنون ۲ مورد ابتلا به کرونا در این ولسوالی تشخیص شده و ۷ مورد مشکوک در حال آزمایش است. آقای فیروز میافزاید که نمونه صحی این ۷ تن به کابل فرستاده شده و تا حال نتایج آن مشخص نیست.
مسئولان محلی و باشندگان لعلوسرجنگل به جاده ابریشم میگویند که اگر به این ولسوالی توجه جدی صورت نگیرد، وضعیت به زودی از کنترل خارج میشود.
آقای فیروز ناظم صحی در این ولسوالی میگوید که به دلیل نبود امکانات صحی افراد مبتلا به کوید۱۹ و ۷ نمونه مشکوک در قرنطین خانگی به سر میبرند و هر از گاهی در بین مردم گشتوگذار نیز دارند. او میافزاید که مسئولیت تغذیه و مراقبت از مبتلایان نیز به دوش خانوادههای آنان است.
حکومت مرکزی برای مبارزه با کوید۱۹ در ولایت غور، ۲۰ میلیون افغانی اختصاص داده است. آقای فیروز میگوید که از کمکهای اختصاص داده شده برای ولایت غور چیزی برای ولسوالی لعلوسرجنگل نرسیده است و مسئولان صحی در این ولسوالی با کمبود امکانات روبرویند.
ریاست صحت عامه ولایت غور تنها ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده برای این ولسوالی فرستاده است. فیروز میگوید: «فقط یک تیم سیار با امکانات بسیار محدود داریم که هر روز در مناطق مختلف گشتوگذار میکنند.»
فیروز میافزاید که آنها پیشنهاد تجهیزات طبی را به مرکز این ولایت میفرستند اما صلاحیت اجرایی در اختیار ولسوال و والی میباشد، چون ولسوال حضور ندارد به پیشنهادهای آنان کسی اهمیت نمیدهد.
به لحاظ اداری تنها ولسوال صلاحیت درخواست بودجه را دارد اما باشندگان لعلوسرجنگل میگوید که سید یاسین نجفی زاده ولسوال این ولسوالی در شرایط سخت و دشوار مردم را تنها گذاشته است.
جواد جاوید از باشندگان این ولسوالی در صفحه فسبوک خود نوشته است که نجفی زاده بیشتر از یک ماه میشود مردم لعلوسرجنگل را تنها گذاشته و خودش را در کابل قرنتینه کرده است. جواد نوشته است که چطور مسئول درجه یک این ولسوالی در وضعیت اضطرار مردم را تنها گذاشته است.
مسئولان محلی در لعلوسرجنگل میگویند که با توجه به افزایش شمار مبتلایان به کوید۱۹ قرار است یک مرکز قرنطینه در این ولسوالی ایجاد شود، دستگاه تنفس مصنوعی و بالونهای آکسیجن نیز از مرکز ولایت فرستاده شود ولی کار دولت بسیار با آهستگی پیش میرود.
نظر بدهید