اسلایدر خبری گزارشها

«کوچه به کوچه»؛ دو نفر می‌تواند زندگی‌های زیادی را نجات دهد

جاده ابریشم: با شیوع ویروس کوید۱۹ و وضع تدابیر پیش‌گیرانه از سوی وزارت صحت عامه، کسب‌وکارهای کوچک و کم‌درآمد تعطیل شد. با توجه به سطح گسترده فقر، افزایش بیکاری و ناکامی دولت در حمایت از شهروندانش، تلاش‌های فردی و گروهی رضاکارانه برای رساندن کمک‌های فوری به نیازمندان شکل گرفت. در همین حال بسته‌های کمکی کوچه به کوچه یکی از هزاران تلاش‌های رضاکارانه و نجات‌بخش است که تاکنون برای ۸۵ خانواده نیازمند کمک توزیع کرده‌اند.
بسته‌های کمکی کوچه به کوچه با وضع محدودیت گشت‌وگذار از سوی دولت در شهر کابل شکل گرفت. مهدی مدبر یکی از مسئولان این برنامه به جاده ابریشم می‌گوید که این گروه برای حمایت از نیازمندان در حال اضطرار تشکیل شد و سازوکار خاصی را برای شناسایی نیازمندان و جمع‌آوری کمک و رساندن کمک به آن‌ها، سنجیده‌اند. برای شناسایی نیازمندان یک فرم آنلاین ترتیب یافته تا از این طریق دوستان و آشنایان بتوانند افراد نیازمند را وارد لیست کنند. مدبر می‌گوید: «بعد از دریافت مشخصات نیازمندان با آن‌ها گفتگوی تلفنی می‌کنیم. اگر تثبیت شد که در درجه اول نیازمندی قرار دارند، برای هر خانواده یک بسته کمکی تحویل می‌دهیم”.
مدبر می‌گوید که کمک‌های جمع آوری شده این گروه با معیارهای ویژه توزیع می‌شود و این کمک‌ها به کسانی تعلق می‌گیرد که در خانه‌کرایی زندگی می‌کنند، سرپرست خانواده به سبب قرنطین بیکار شده باشد و یا خانواده کاملا مستحق باشد. طبق معیارهای این گروه خانواده‌های مستحق شامل کسان دارای معلولیت، مریض و بیوه می‌شود که همزمان سرپرستی خانواده‌اش را نیز به دوش دارد.
قابل یادآوری است که در سال ۲۰۱۹ نیمی از نفوس افغانستان روزانه ۱۵۰ افغانی درآمد نداشته‌اند. آمارهای بانک جهانی هم‌چنان نشان می‌دهد که بیشتر از ۴۰درصد شهروندان کشور مصئونیت غذایی ندارند. با شیوع ویروس کوید۱۹ در کشور و به دنبال آن وضع تدابیر پیش‌گیرانه از سوی دولت، کسب‌وکارهای خطرساز برای جلوگیری از فراگیری این ویروس تعطیل شد و وضع قرنطین شدید سبب افزایش نگرانی‌ها از ناداری و ناتوانی مردم شد.
این گروه به ابتکار چندین نفر از جمله مهدی مدبر و جواد زوالستانی شکل گرفته است. مهدی مدبر استاد دانشگاه و فعال اجتماعی است، جواد زوالستانی فعال حقوق بشر است. مدبر می‌گوید که با گذشت هر روز افراد بیشتری به جمع کمک کنندگان می‌پیوندد و همینطور لیست نیازمندان نیز طولانی می‌شود. مدبر اضافه می‌کند که کمک‌ها شامل کمک‌های نقدی و مواد خوراکی و شوینده می‌شود. این گروه به تازگی جمع آوری کمک از طریق آنلاین را نیز روی دست گرفته اند.
کمپاین کوچه به کوچه تاکنون برای ۸۵ خانواده نیازمند کمک کرده‌اند. مدبر می‌گوید که این کمک‌ها ادامه خواهد داشت و تا آخر هفته جاری به ۱۰۰ خانواده خواهد رسید. این گروه تا کنون ۲۵۰هزار افغانی را جمع آوری و توزیع کرده است. مدبر می‌گوید که این روند ادامه خواهد داشت و “ما امیدواریم که دوستان بیشتری به کمپاین کوچه به کوچه بپیوندند و حامی افراد نیازمند شوند”.

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید