جاده ابریشم: با گذشت هر روز شمار مبتلایان به کوید ۱۹ در کشور افزایش مییابد و آخرین آمار بیشتر از هزار تن را نشان میدهد. مسئولان محلی در سه ولایت از سطح آمادگیها در این ولایات میگویند.
وزارت صحت عامه امروز سه شنبه ۲ ثور طی یک اعلامیه خبری آمار مجموعی مبتلایان به کوید۱۹ در سراسر کشور را ۱هزار و ۹۲ تن اعلام کرد. به نقل از خبرنامه این وزارت شمار بهبود یافتگان ۱۵۰ مورد و شمار فوتیها نیز به ۳۶ نفر رسیده است.
اعلامیه خبری وزارت صحت عامه افزوده است که در ۲۴ ساعت گذشته ۶۶ مورد جدید ابتلا به کوید۱۹ در لابراتوارهای این وزارت تشخیص شده است. از میان شهرها کابل با ثبت ۳۸۵ مورد ابتلا، ۱۲ مورد فوتی و ۳۸ مورد بهبودی در صدر جدول قرار دارد و هرات با ۳۳۴ مورد ابتلا، ۷ مورد فوتی و ۷۵ مورد بهبودی در مرحله دوم قرار دارد.
از زمان ثبت اولین مورد ابتلا به کوید۱۹ در ولایت هرات بیش از دو ماه میگذرد. در این مدت دولت افغانستان برای مبارزه با آن بارها اعلام آمادگی کرده است. در این میان هفتهنامه جاده ابریشم از مسئولان محلی در سه ولایت راجع به وضعیت کوید۱۹ در آن ولایات و سطح آمادگیها برای مبارزه با آن پرسیده است.
دایکندی
تاکنون در ولایت دایکندی ۸ مورد ابتلا به کوید۱۹ تشخیص شده است. دو نفر فوت گردیده و یک تن دیگر بهبود یافته است. اسحاق علی درمان رئیس صحت عامه ولایت دایکندی با تایید این آمار میگوید که فعلا پنج نفر در قرنطینه و درمان به سر میبرند. طبق گفتههای آقای درمان مبتلایان به کوید۱۹ در ولایت دایکندی از ولسوالیهای کیتی، میرامور و مرکز ولایت هستند.
آقای درمان میافزاید که تیمهای آگاهیدهی در سطح ولایت دایکندی، ولسوالیها و محلات دورافتاده تشکیل یافته، کار کرده و برنامه آگاهیدهی در حال تکمیل شدن است. او تاکید میکند که آگاهیدهی صورت گرفته اما روند تشخیص مبتلایان زمانگیر است. «به صورت معمولی ۸ روز طول میکشد تا نمونههای مشکوک به کرونا فاصله دایکندی-کابل را طی کند».
آقای درمان میگوید که حکومت مرکزی ۳۰میلیون افغانی برای مبارزه با کوید۱۹ در ولایت دایکندی اختصاص داده است اما هنوز وسایل بهداشتی و تجهیزات طبی از جمله کیت تشخیصی نفرستاده است. درمان میگوید که در کنار کمک مالی دولت، این ولایت به تجهیزات بیشتر طبی نیاز دارد. «در دایکندی با پول هم نمیتوان چیزی خرید، چون یافت نمیشود».
بامیان
در ولایت بامیان نمونههای ۴۹ مورد مشکوک به داشتن کوید۱۹ در حال بررسی است. از این میان نتایج آزمایش ۶ نفر مثبت تشخیص شده و ۲ تن دیگر بهبود یافتهو در قرنطین خانگی به سر میبرد. سید علی ناصری رئیس صحت عامه ولایت بامیان میگوید که فعلا ۴ نفر بستری داریم.
آقای ناصری میگوید که صلاحیت حرف زدن در مورد امکانات و موضوعات مالی را ندارد اما تاکید میکند که از وزارت صحت عامه در مورد امکانات اختصاص یافته به ولایت بامیان حتما سوال کنید. ناصری میگوید که پول فرستاده شده و یک مقدار نیازمندیهای ابتدایی را از بامیان خریداری میکنیم.
ناصری میافزاید که در ولایت بامیان برنامه آگاهی دهی از سوی موسسات و نهادهای خیریه به پیش برده شده و برنامه آگاهیدهی در تمام مناطق این ولایت تکمیل گردیده است. او میگوید که از میان مبتلایان به کوید۱۹ در ولایت بامیان هم مهاجرین بازگشته از ایران است و هم بامیانیهای که سابقه سفر ندارند.
ننگرهار
در ولایت شرقی ننگرهار شمار مبتلایان به کوید۱۹ به ۱۲ تن میرسد. از این میان ۲ تن فوت گردیده و ۲ تن دیگر تاکنون بهبود یافته است.
ظاهر عادل، سخنگوی ریاست صحتت عامه ولایت ننگرها در تماس تلفنی با جاده ابریشم میگوید که از میان ۱۲ تن مبتلا به کوید۱۹ در این ولایت، ۸ تن آنان در مرکز کوید۱۹ نگهداری و تداوی میشوند. ۲ تن تاکنون فوت گردیده و ۲ تن دیگر بهبود یافته و در قرنطین خانگی به سر میبرند.
آقای عادل میگوید که امکانات و تجهیزات مکمل دارند و هفته قبل تجهیزات مورد استفاده، دوا و سیستمتنفسی از سوی وزارت صحت عامه برای آن ولایت فرستاده شده است. عادل میافزاید که در کنار تجهیزات طبی، کیت تشخیص کوید۱۹، پول نقد مورد نیاز را نیز دارند.
ظاهر عادل میگوید که قبل بر آن نمونههای مشکوک به داشتن کوید۱۹ را به کابل میفرستادند و نتایج آزمایشها دوباره از کابل اعلام میشد اما فعلا آنها کیت تشخیص کرونا را نیز دارند. عادل میگوید که برعلاوه مردم ننگرهار، باشندگان ولایتهای لغمان و نورستان و کنر نیز به مرکز تشخیص و تداوی کوید۱۹ به این ولایت مراجعه میکنند.
عادل میگوید که منع گشتوگذار همچنان در ولایت ننگرهار تطبیق میگردد و از میان کسانی که مبتلا به کوید۱۹ تشخیص شده اند، ۲ تن از ایران آمده بودند و متباقی از مردم محل هستند که سابقه سفر به هیچ جایی را ندارند.
نظر بدهید