جادۀ ابریشم: منابع محلی در ولسوالی لعل و سرجنگلِ ولایت غور میگویند که طالبان پولهای توزیعشده از سوی دو مؤسسۀ امدادرسان به خانوادههای نیازمند را جمعآوری میکنند.
مؤسسۀ امدادرسان «ACF» دیروز (۵ حمل ۱۴۰۴خ.) به شماری از خانوادههای نیازمند چند روستای ولسوالی لعل و سرجنگل، مبلغ هشت هزار افغانی کمک نقدی کرده است. منابع محلی به جادۀ ابریشم میگویند که ادارۀ محلی گروه طالبان، پس از شنیدن این خبر، به اهالی روستاهایی که از این کمکها بهرهمند شدهاند، اطلاع دادهاند که پولهای توزیعشده را از نزد نیازمندان جمعآوری کنند. به گفتۀ منابع، دیروز یک نفر از ولسوالی لعل و سرجنگل، یک نفر از قومندانی امنیه و فردی دیگر از ادارۀ استخبارات این ولسوالی، به منطقه آمده و مردم را در مسجد روستای «شهرک مهاجرین» لعل جمع کرده و به آنها گفتهاند که پولهای توزیعشده را جمعآوری کنند. این افراد وابسته به گروه طالبان، به مردم گفتهاند که این پول را برای بازسازی سرک به مصرف خواهند رساند.
ادارۀ طالبان در ولسوالی لعل و سرجنگل ولایت غور، پیش از این نیز با کمکهای مؤسسات امدادرسان همین برخورد را انجام داده بودند. به تاریخ ۲ حمل سال جاری، مؤسسۀ امدادرسانِ رازی به نیازمندان و فقرای دو روستای شهرک مهاجرین و علودال ولسوالی لعلوسرجنگل پول توزیع کرده بود. این مؤسسه برای هر خانوادۀ نیازمند مبلغ ۱۴ هزار افغانی کمک کرده بود. افراد وابسته به ادارۀ محلی گروه طالبان، سه روز پس از توزیع این کمکها، به روستاهای مذکور اطلاع دادند که پولهای توزیعشده را از نزد فقرا جمعآوری کنند.
یک تن از باشندگان ولسوالی لعلوسرجنگل که از این کمکها مستفید شده است، به هفتهنامۀ جادۀ ابریشم میگوید: « من، نه سرپناهی دارم و نه خوراکی. خودم نیز مریضم که توان کار را ندارم. ۱۴ هزار افغانیای را که از مؤسسۀ رازی کمک گرفتم، با همین پول بلافاصله یک خانه کرایه کردم. مقداری آن را نیز برای زن و بچهام مواد خوراکی خریدم؛ اما امروز مردم میخواهند آن را پس بگیرند. میگویند که طالبان این پولها را به مردم سرک میسازد.»
وی اضافه میکند: «من نه نان خوردن دارم و نه سقفی بالای سرم. ده نفر عیالم که آنها نیز خرد و ناتوانند. سرک چه به درد من میخورد؟» او با ناراحتی میگوید: «من تمام پولها را خرج کردهام و حالا برای برگرداندن آن به طالبان، از چه کسی قرض بگیرم؟ چه به من پول قرض میدهند؟ هیچ چارهای ندارم.»
همچنین، منابع محلی در ولسوالی لعل و سرجنگل ولایت غور، به تاریخ ۲۴ جدی ۱۴۰۳خ. نیز گزارش داده بودند که طالبان، حدود ۶۰ پایه ماشین خیاطی و تجهیزات مرتبط آن را از نزد کارآموزان زن جمعآوری کردند. مؤسسهی «رفاه اسلامی» با حمایت مالی برنامۀ توسعه سازمان ملل متحد (UNDP)، سه کارگاه خیاطی را به هدف توانمندسازی زنان و ایجاد فرصتهای شغلی برای آنها، برگزار کرده بود و در پایان این کارگاه، برای هر زن یک پایه ماشین خیاطی و دیگر ابزار خیاطی کمک کرده بود. افراد گروه طالبان، این ماشینها و تجهیزات آن را از نزد کارآموزان زن جمعآوری و حیفومیل کردند.
این در حالی است که طالبان در سالهای قبل نیز از هر خانواده هزار افغانی برای بازسازی سرک جمعآوری کرده بود. مجموع این پولها، چندین میلیون افغانی میشد؛ اما حتا یک متر سرک هم برایشان نه نو ساخته شد و نه بازسازی و عریضسازی شد. هنوز هم مردم از نداشتن سرک معیاری رنج میبرند.
نظر بدهید