اسلایدر بیوگرافی گزارشها

مریم عطایی و بنیاد قطره؛ امید بی‌نوایان

وقتی هر انسان نیازمندی را می‌دید، با خودش می‌گفت که کاش می‌توانست به او کمک کند. این خواهش در او، سبب شد که در ۲۰۱۸ انجمن زنان هزاره را با شماری از دوستان و آشنایانش ایجاد کند. این نهاد، در بخش رهنمایی زنان تازه‌مهاجر کار می‌کرد؛ جایی که در آن با زنان زیادی روبه‌رو شده و از آن‌ها می‌شنید. وضعیت بد زنانی که در این تجمع با آن‌ها مواجه می‌شد، سبب شد با شماری از هم‌کارانش هر کس به اندازه‌ی توان پولی کنار بگذارند و برای کمک به زنان آسیب‌پذیر، به افغانستان بفرستند. این جمع آرام آرام، ساختارمندتر شد و گسترش یافت و زنان و مردان دیگری نیز به آ‌ن‌ها پیوستند و سرانجام بنیاد امدادرسان «قطره» شکل گرفت که به صدها خانواده، زمینه‌ی هم‌کاری را فراهم کرد.
مریم عطایی، بنیادگذار و رییس بنیاد امدادرسان «قطره»، از هژده سال به این‌ سو در انگلستان زندگی می‌کند. او، دانش‌آموخته‌ی جامعه‌شناسی است و اکنون به گونه‌ی رسمی در نقش ترجمان در زمینه‌ی کمک به مهاجران، با وزارت دفاع انگلستان کار می‌کند. خانم عطایی دوست دارد در شرایط دشوار کنونی، به گونه‌ی عملی برای شهروندان افغانستان کار کند تا نتیجه‌ی قابل دید را مشاهده کند.گستره‌ی فعالیت بنیاد قطره، از کابل آغاز و تا ولایت‌های غزنی، پروان، بلخ، هرات، بامیان و میدان‌وردک ادامه یافته است.

حالا زنان و مردان زیادی، به گونه‌ی رضاکارانه با خانم عطایی هم‌کاری دارند که به دو بخش مدیریتی و حمایتی و میدانی و عملی تقسیم شده‌اند.

صنف آموزرشی بنیاد قطره/عکس: ارسالی به جاده‌ی ابریشم

بیناد قطره که با ایجاد هم‌آهنگی با افراد خیر، بنیان‌گذاری شده، هر ماه یک بار برای شماری از خانواده‌های نیازمند، زنان و کودکان هم‌کاری مالی ارائه می‌کند. به گفته‌ی خانم عطایی، بنیاد قطره در ماه‌های رمضان و زمستان‌ها، میزان کمک‌های شان به نیازمندان را چند برابر می‌کنند تا باری بیش‌تری را از شانه‌های آن‌ها کم‌ کرده باشند. افراد خیر در بیرون از افغانستان که توان مالی دارند و می‌خواهند به شکل مؤقتی یا دایمی قطره را پشتیبانی کنند، با ارائه‌ی کمک‌ها از نیامندان در افغانستان دست‌گیری می‌کنند. این افراد، نذرهای شان را نیز به دست این بنیاد می‌سپارند تا به نیازمندان برسانند.

فعالیت‌های بنیاد قطره در سه بخش کمک‌رسانی به نیازمندان، برگزاری برنامه‌های آموزشی و برنامه‌های آگاهی‌دهی متمرکز است.

در بخش برنامه‌های آموزشی، بنیاد قطره به زنان و دختران در مکان‌های دورافتاده، صنف‌های آموزش خیاطی برگزار کرده و در مکتب‌های مناطق دورافتاده کتاب درسی توزیع می‌کند و همین گونه، از روند صنف‌های آنلاین، آموزش پرستاری و قابلگی پشتیبانی می‌کند. این بنیاد، تا اکنون به پنج هزار تن خدمات آموزشی و به دو هزار تن برنامه‌های آگاهی‌دهی برگزار کرده است.

کارگاه خیاطی بنیاد قطره/عکس: ارسالی به جاده‌ی ابریشم

در بخش هم‌کاری مالی، بنیاد قطره پول نقد، مواد اولیه و مواد خوراکی را به افراد و خانواده‌های نیازمند توزیع می‌کند. این کمک‌ها بیش‌تر برای خانواده‌های آسیب‌دیده از رویدادهای طبیعی مانند سیلاب، زمین‌لرزه و رویدادهای انفجا‌ری و کوچ‌های اجباری و ناامنی اختصاص می‌یابد. اعضای این بنیاد، در بخش کمک‌رسانی، به خانواده‌هایی اولویت می‌دهند که به شدت نیازمند استند؛ یعنی پدر خانواده زنده نیست یا هم به دلیل ناتوانی فیزیکی یا بیماری، توانایی برآوردن نیازهای اولیه‌ی زندگی را ندارد؛ همین گونه‌، خانواده‌هایی که سرپرست آن‌ها زنان استند. بنیاد قطره در این بخش، تا اکنون ۲۶۰ هزار پوند انگلستان را به نیازمندان توزیع کرده است.

برگزاری برنامه‌های آگاهی‌دهی در زمینه آموزش و فرهنگ‌سازی، برگزاری کارگاه‌ها، سمینارها و تولید محتوای آموزشی، بخش دیگری از فعالیت‌های بنیاد قطره است. این برنامه‌ها، در حوزه‌‌ی سلامت و محیط زیست نیز، به شکل کارگاه‌های آموزشی مدیریت مصرف آب در مکتب‌ها و دیگر مکان‌های همگانی برگزار می‌شود. در حوزه‌ی سلامت و بهداشت نیز، بنیاد قطره، کارزار‌های پیش‌گیری از بیماری‌ها، ترویج سبک زندگی سالم، ارائه‌ی خدمات پزشکی رایگان، از جمله اجرای کارزار شناسایی رایگان فشار خون و دیابت در مناطق محروم را راه‌اندازی می‌کند. در بخش محیط زیست، برنامه‌های آگاهی‌دهی در باره‌ی بازیافت، صرفه‌جویی در انرژی و تغییرات اقلیمی برگزار می‌شود و همین‌گونه کارزارهای حمایت از آسیب‌پذیران و تشویق به نیکوکاری و فعالیت‌های جمعی و توانمندسازی اقتصادی-اجتماعی برای کودکان و زنان بخش دیگری از فعالیت‌های بنیاد قطره است.

کمک‌های مالی بنیاد قطره/عکس: ارسالی به جاده‌ی ابریشم

مریم عطایی، آرزو دارد بنیاد قطره همیشه فعال بماند و به شهروندان نیازمند افغانستان به ویژه دختران که از آموزش در مکتب‌ها و دانشگاه‌ها بازداشته شده‌اند، خدمات ارائه کند. می‌گوید: «در این شرایط سخت، دخترخانم‌ها را تنها نگذاریم. برای شان شغل و درآمد ایجاد کنیم؛ تا سرگرم باشند و از حالت بد روانی بیرون بیایند.»

بنیاد قطره در شرایطی به نیازمندان در افغانستان خدمات ارائه می‌کند که بالای۸۰ درصد جمعیت افغانستان، به کمک‌های انسان‌دوستانه نیاز دارند و بیش‌تر زنان و دختران نیز، از دست‌رسی به خدمات آموزشی محروم استند.

توزیع کتاب درسی توسط بنیاد قطره/عکس: ارسالی به جاده‌ی ابریشم

 

سایر فعالیت‌های بنیاد قطره بر اساس تصویر:

در مورد نویسنده

عادله آذین نظری

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید