خبری گزارشها

ایران، پاکستان، چین و روسیه به افزایش فعالیت‌های تروریستی در افغانستان اعتراض کردند

جاده‌ی ابریشم: بر اساس گزارش اکپرس‌تریبون پاکستان، نمایندگان ویژه‌ی ایران، پاکستان، چین و روسیه برای افغانستان، اعتراض مشترک شان نسبت به افزایش فعالیت‌های تروریستی در این کشور را به صورت پنهانی به طالبان ارائه کرده‌اند.

اکپرس‌تریبون، روز گذشته -یک شنبه، ۱۵ دلو- به نقل از یک منبع آگاه، گزارش داده که این اعتراض مشترک، در جریان نشست «هم‌کاری منطقه‌ای افغانستان» در کابل به طالبان ارائه‌ شده است.

بر اساس گزارش، نمایندگان ایران، پاکستان، چین و روسیه برای افغانستان، تلاش‌های طالبان برای مبارزه و کنترل فعالیت‌های تروریستی در افغانستان را کافی نداسته‌اند. آن‌ها، گروه‌های تروریستی جداگانه‌ای مانند داعش، تحریک طالبان پاکستان، جنبش اسلامی ترکستان شرقی و سایر گروه‌های تروریستی در آسیای مرکزی را دشمن و تهدیدی برای خود می‌دانند و اکنون از حضور و فعالیت این گروه‌های تروریستی در افغانستان، بیم دارند.

بر اساس گزارش‌های اخیر سازمان ملل متحد و بازرس ویژه‌ی امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار)، فعالیت گروه‌های تروریستی به ویژه داعش، تحریک طالبان پاکستان و جنبش اسلامی ترکستان شرقی در افغانستان زیر کنترل طالبان، افزایش یافته است.

اکپرس‌تریبون نوشته که ایران، پاکستان، چین و روسیه به دلیل افزایش نگرانی از تهدیدهای تروریستی، خواهان برگزاری یک نشست با طالبان بودند و نشست «هم‌کاری‌ منطقه‌ای افغانستان» به میزبانی وزارت خارجه‌ی طالبان در کابل، در پاسخ به همین درخواست برگزار شده است.

هرچند این کشورها پس از روی‌کارآمدن طالبان با این گروه روابط دیپلماتیک نزدیکی دارند، اما همواره از حضور گروه‌های تروریستی که طالبان در برخی موارد حامی آن‌ها عنوان شده نیز، نگرانی دارند.

ایران، نگران حضور گروه‌ داعش در افغانستان است؛ زیرا بر اساس گزارش‌ها، عاملان حمله‌های تروریستی اخیر در کرمان و شیراز ایران -که عضو داعش بودند-، در افغانستان آموزش دیده بودند.

پاکستان که در دو سال اخیر با رشد حمله‌های طالبان پاکستانی مواجه بوده، از حضور رهبران و نظامیان این تحریک در افغانستان انتقاد کرده‌ و خواهان تسلیم‌کردن آن‌ها شده است.

چین از حضور نیروهای جنبش اسلامی ترکستان شرقی در افغانستان، نگرانی دارد و کشورهای آسیای مرکزی و روسیه نیز، از حضور نیروهای بنیادگرای اسلامی در افغانستان که تهدیدی برای امنیت این کشورها به حساب می‌آیند، نگران ‌اند.

بر اساس گزارش‌های معتبر بین‌المللی و هم‌چنین منابع محلی به ویژه در مناطق شمالی افغانستان، نیروهای خارجی زیادی از دسته‌های پاکستانی، چچینی، آیغورها، تاجیکستانی‌ها و اوزبیکیستانی‌ها در میان نیروهای طالبان حضور دارند؛ اما طالبان، همیشه گزارش‌ها مبنی بر حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان را رد کرده‌اند.