جادهی ابریشم: نمایشگاه دوروزهی خیاطی و دستدوزی، توسط زنان کارآموز آموزشگاه «کتاب و قلم»، زیر نام «بازارچهی ابریشماستایل» در کابل برگزار شد.
در این نمایشگاه که روزهای یکشنبه و دوشنبهی هفتهی روان -۲۹ و ۳۰ عقرب- را دربرگرفت، دخترخانمها و زنان، آموختههای شان از کارگاه آموزشی ششماههای که توسط آموزشگاه کتاب و قلم برگزار شده بود را به نمایش گذاشتند.
همچنان این زنان، غذاهای آمادهشدهی شان را در این نمایشگاه برای فروش گذاشته بودند که مورد پذیرش بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
دکتور زینب محمدی، بنیادگذار آموزشگاه کتاب و قلم، میگوید که این زنان به مناسب فارغشدن از دورهی کارآموزی ششماههی شان، این نمایشگاه را برگزار کرده اند.
به گفتهی خانم محمدی، تا اکنون ۱۵۰ زن توانسته به گونهی رایگان از طریق آموزشهایی که آموزشگاه کتاب و قلم برای زنان مهیا کرده، شغلی برای خود بسازند.
این دومین دور فراغت زنان و دختران از این آموزشگاه است که در بخش فن و حرفه، برگزار شده بود.
آموزشگاه کتاب و قلم، ۱۴ ماه پیش توسط زینب محمدی در کابل بنیادگذاری شد و سپس شاخهی دوم آن در غوربند پروان و شاخهی سوم آن، دو ماه پیش در کابل ایجاد شد.
در این آموزشگاه، ضمن برگزاری صنفهای زبان انگلیسی، فن بیان، آمادگی کانکور، سوادآموزی، قرآن و حرفه، برای زنان صنفهای آموزش خیاطی، بافت و دستدوزی نیز، به گونهی رایگان برگزار میشود.
به گفتهی خانم محمدی، مردم از صنعتهای دستی و غذاهای زنان استقبال کرده و فروش این صنایع نیز، موجب شده است که زنان کارآموخته، انگیزهی انجام کارهای بزرگتری را پیدا کنند. او، میگوید: «تلاش میکنیم کمازکم ماه یک بار از این نمایشگاهها برگزار کنیم؛ تا زنان بتوانند به خودباوری و استقلال مالی برسند.»
خانم محمدی، میگوید قرار است این فعالیتها ادامه بیابد و در آینده نیز، طرحهای جدیدی برای زنان و دختران داشته باشد؛ تا آنها، بتوانند درآمدی برای خود شان داشته باشند و جرئت راهاندازی تجارتها و ایجاد بازارها را پیدا کنند.
این در حالی است که با رویکارآمدن طالبان، زنان به دلیل بهحاشیهراندهشدن از اجتماع، با مشکلهای مالی زیادی روبهرو شده اند و به سختی میتوانند، از پس هزینهی زندگی بربیایند.
نظر بدهید