اسناد و مدارکی که منابع محلی ولایت دایکندی در اختیار هفتهنامهی جادهی ابریشم قرار دادهاند، نشان میدهند که در ادارهی معارف ولسوالی میرامور ولایت دایکندی فساد گستردهای وجود دارد.
حسین واثق، آمر معارف این ولسوالی با استفاده از جایگاه دولتی، خلاف قانون و مقررات دولتی، دست به برکناری و جابهجایی کارمندان آمریت معارف و معلمان و مدیران مکاتب میزند. او با گرفتن رشوه از کارمندان، بدون در نظرداشت قانون تبدیلی، آنها را از بستهای پایینتر به بستهای بالاتر تبدیل میکند. یا هم از یک مکتب به مکتب دیگر انتقال میدهد. بدینسان از قدرت و صلاحیتاش سوء استفاده میکند. علاوه بر این، میافزایند که آمر معارف این ولسوالی متهم به فساد اخلاقی نیز است و پروندهاش در شعبهی امنیت ولسوالی میرامور موجود است.
تبدیلی و جابهجایی در ادارات دولتی یک اصل است؛ اما این کار در روشنایی قانون و مقررات اداری انجام میشود؛ چیزی که در آمریت معارف ولسوالی میرامور وجود ندارد.
اسناد و مدارکی که منابع محلی با ما شریک کردهاند، نشان میدهند که حسین واثق، آمر معارف ولسوالی میرامور ولایت دایکندی از صلاحیتاش سوء استفاده میکند.
به گفتهی منابع، بستهای معلمی خلاف پالیسی اداری وزارت معارف تغییر و تبدیل میشود. اسناد نیز این مسئله را نشان میدهند. مثلا فردی به نام حکیم ولد محمدامین معلم مکتب ابتدائیهی فیضمحمد کاتب به عنوان معلم در مکتب ابتدائیهی دریای هلمند از مربوطات آمریت معارف ولسوالی میرامور تبدیل شده است.
همچنان سید ولی فرزند سید داوود از بست پنجم مدیریت مکتب متوسطهی خواجهغار میرامور به عنوان آمر نظارت معارف این ولسوالی پیشنهاد شده است.
اسناد نشان میدهند که خانمی به نام صدیقه فرزند قربانعلی، معلم مکتب ابتدائیه کوهسار لای ولسوالی میرامور به عوض حوا فرزند عباس به عنوان معلم در مکتب لیسه دخترانه باغ این ولسوالی پیشنهاد و تبدیل شده است. در مکتوب آمده است که حوا قبلاً وظیفهاش را ترک کرده است؛ اما منابع محلی میگویند که حوا ترک وظیفه نکرده و این تبدیلیها با استفاده از صلاحیت وظیفوی و سلیقهای صورت گرفته است. همچنان اسناد نشان میدهد که چندین معلم دیگر که اکثر آنان را خانمها تشکیل میدهند، به طور غیرقانونی تبدیل شدهاند. بهگفتهی آنها این تغییرات و تبدیلات خلاف پالیسی وزارت معارف بوده و بر اساس روابط شخصی، سلیقهای و مالی صورت گرفته است.
ادارۀ طالبان، ادعای ریشهکن کردن فساد اداری را داشتند. به دولت پیشین (جمهوری) همواره به خاطر فساد اداری و اخلاقی موجود در اداراتش میتاختند. به تازگی کارمندان زن را نیز از کار و تحصیل باز داشتند، با این ادعا که از فساد اداری و اخلاقی جلوگیری میکنند؛ اما اکنون خودشان بیشتر از پیش در دام فساد اداری و اخلاقی افتادهاند. از آنجایی که سیستم اداری دقیق و شفاف وجود ندارد، کارمندان ادارهی طالبان، از هیچ سوء استفادهای دریغ نمیکنند.
حبیب الله رادمنش یک تن از معلمین مکتب شاه طوس عنوانی آمریت معارف ولسوالی میرامور نوشته است که مدت سه سال و چند ماه در این مکتب درس داده است؛ اما معاش دریافت نکرده است.
رادمنش در این در خواستی افزوده است که دو ماه معاش او حواله شده است؛ اما پس از مدتی از بانک کسر شده است: «در مدت سه سال و چند ماه، دو ماه معاش من ناپدید شده است. معاش ماه حوت ۱۳۹۸ منبع و منشاء آن معلوم نشد. معاشات سنبله و میزان ۱۴۰۰ همزمان به تاریخ ۲۰ دسامبر ۲۰۲۱ به حساب ریخته شد. پس از چند روز به تاریخ ۲۶ دسامبر همین سال پول از حسابم کسر شده است. چندین بار به آمریت معارف مراجعه کردم، آنان گفتند که این مشکل بانک است. به بانک رفتم و جدول معاشات را دیدم که واثق به جای من امضاء کرده و یک ماه معاشم را گرفته است».
در خواستی رادمنش، معلم مکتب شاه طوس نشان میدهد که حسین واثق، آمر معارف این ولسوالی، معاش او را دزدیده است.
باشندگان ولسوالی میرامور ولایت دایکندی از وزارت معارف طالبان میخواهد که جلو فساد مالی و اخلاقی حسین واثق، آمر معارف این ولسوالی را بگیرد.
نظر بدهید