اسلایدر حقوق بشر زنان

یوناما: زنان افغان خواهان گفت‌وگو با طالبان استند

 

جاده‌ی ابریشم: دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما)، می‌گوید که زنان در افغانستان، خواستار فراهم‌شدن زمینه‌ی گفت‌وگو میان آن‌ها و طالبان استند.

یوناما، امروز (جمعه، ۲۷ عقرب) با نشر گزارشی، گفته که به‌مناسبت روز جهانی باز و بر اساس قطع‌نامه‌ی ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد، گردهم‌آیی‌هایی را با حضور زنان در شماری از ولایت‌های افغانستان راه‌اندازی کرده است.

در گزارش آمده، زنانی که در این گردهم‌آیی‌ها اشتراک کرده، در باره‌ی نیاز حتمی برای مشارکت معنادار شان در تصمیم‌گیری، نگه‌بانی در برابر خشونت، دست‌رسی به آموزش‌وپرورش، کار و عدالت، گفت‌وگو کرده ‌اند.

یوناما می‌گوید که زنان در کابل، از سازمان ملل متحد خواستند که زمینه‌ی گفت‌وگو میان آن‌ها و طالبان را فراهم کرده و به افزایش فرصت‌های اقتصادی و آموزشی، پس‌گیری حقوق ابتدایی و حفظ دست‌آوردهای زنان کمک کند.

مارکس پوتزل، معاون نماینده‌ی ویژه‌ی سازمان ملل متحد برای افغانستان، در برنامه‌ای در کابل، گفته است که سازمان ملل متحد، همواره تعهدات افغانستان در کنوانسیون‌های حقوق بشر و حقوق زنان را به طالبان یادآوری می‌کند.

در گزارش یوناما آمده است که گفت‌وگوهای اخیر زنان، فهرستی از توصیه‌ها به جامعه‌ی جهانی، طالبان و خود را در پی داشته است.

زنان از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی خواسته که برای احترام به حقوق زنان از سوی طالبان، به اعمال فشار بر این گروه ادامه داده و هم‌زمان، سازوکار ارتباطی‌ای را ایجاد کند که به زنان اجازه دهد تا مسئله‌های شان را با مقام‌های طالبان در میان بگذارند.

در گزارش یوناما، آمده که زنان در هرات، گفته اند که اکنون، تبعیض جنسیتی در برابر زنان و حذف آن‌ها از سازوکارهای تصمیم‌گیری، به گونه‌ی ساختارمند عملی می‌شود.

زنا در کندز، از طالبان خواسته ‌اند تا دیگر کشورهای اسلامی را که امکان تحصیل برای زنان و دختران در همه رده‌های سنی را فراهم می‌کنند، الگوی خود قرار بدهند.

طالبان پس از بازگشت به قدرت سیاسی، محدودیت‌های زیادی را روی زنان وضع کرده اند.

این گروه، بیش‌تر کارمندان زن در اداره‌های دولتی را برکنار کرده و همین گونه، زمینه‌ی کار و دست‌رسی به حقوق اساسی زنان را از آن‌ها سلب کرده است.

بیش‌تر از یک می‌شود که دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم، از رفتن به مکتب منع شده اند.

هم‌چنان، از چندی به این سو، ورود زنان به پارک‌های تفریحی، ورزش‌گاه‌ها و حمام‌های عمومی نیز ممنوع شده است.