اسلایدر اقلیت‌های قومی حقوق بشر

فقر و سرما هزاران خانواده در بامیان را تهدید می‌کند

 

علی ضحاک
برف‌باری در بامیان از حالا آغاز شده و باشندگان این ولایت برای مبارزه با سرما، به وسایل گرمایشی در خانه‌های شان نیاز دارند؛ اما، به دلیل بهای بلند مواد خوراکی و سوختی در بامیان، بیش‌تر باشندگان این ولایت، در ابتدا ترجیح می‌دهند به گرسنگی شان برسند که در نتیجه، توانایی گرم‌کردن خانه‌های شان را از دست می‌دهند.

نزدیک به ۹۰ درصد باشندگان بامیان زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

زمستان در بامیان، طولانی و سرد است و خانواده‌ها نیز، برای دوام‌آوردن در این فصل، به مواد سوختی بیش‌تری نیاز دارند. در مقایسه با سال‌های پیش، در سال روان، بهای مواد سوختی به ویژه زغال‌سنگ در بامیان، دوبرابر شده است. با توجه به گراف بالای بی‌کاری، فقر و افزایش بهای مواد سوختی، هزاران خانواده در این ولایت در معرض تهدید شدید گرسنگی و سردی قرار دارند.

بزرگان بامیان، چندی پیش در دیداری با والی این ولایت، خواستار کاهش بهای زغال‌سنگ شده اند و والی نیز، به آن‌ها وعده سپرده بود که بهای آن را پایین خواهد آورد؛ تا مردم، بتوانند برای گرم‌کردن خانه‌های شان، دست‌رسی بیش‌تر به زغال‌سنگ داشته باشند.

با این حال اما، هنوز کاهشی در بهای زغال‌سنگ در بامیان رونما نشده است.

این در حالی است که از اوایل خزان سال گذشته، میزان استخراج زغال‌سنگ در ولسوالی دره‌ی‌صوف در سمنگان و بلخاب در سرپل، افزایش یافته است. این دو ولسوالی نسبت به هر ولایت دیگر، به بامیان نزدیک است.

باشندگان بامیان، می‌گویند که اگر بهای مواد سوختی، به ویژه زغال‌سنگ، کاهش نیابد، هزاران خانواده در زمستان سال روان، توان گرم‌کردن خانه‌های خود را نخواهند داشت.

آن‌ها از مؤسسه‌های امدادرسان، می‌خواهند تا در راستای تهیه‌ی مواد سوختی با خانواده‌های فقیر در این ولایت، هم‌کاری بیش‌تری کند.

به دلیل افزایش فقر در بامیان، بیش‌تر باشندگان این ولایت، برای مبارزه با زمستان سال روان، به کمک مؤسسه‌های امدادرسان چشم دوخته اند.

زمستان در بامیان، از نیمه‌های خزان آغاز شده و تا پایان حمل، ادامه می‌یابد؛ به همین دلیل، باشندگان این ولایت، به مواد سوختی بیش‌تری نیاز دارند تا بتوانند از سرمای زمستان سلامت بیرون شوند.

پیش‌تر از این –جمعه، ۲۰ عقرب- سازمان ملل متحد، گفته بود که میلیون‌های شهروند افغانستان در زمستان پیش رو، ناچارند میان خوراک و گرم‌کردن خانه‌های شان، یکی را انتخاب کنند.

از سویی هم، در روزهای نخست عقرب همین سال، دفتر هماهنگ‌کننده‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا)، گفته بود که ۷۹ درصد شهروندان افغانستان، به وسایل گرمایشی بسنده دست‌رسی ندارند.