اسلایدر خبری گزارشها

سازمان ملل متحد: طالبان بدون رعایت حقوق بشر به رسمیت شناخته نخواهند شد

 

جاده‌ی ابریشم: مجمع عمومی سازمان ملل متحد، روز گذشته -پنچ‌شنبه، ۱۹ عقرب-، در نشستی، از طالبان خواسته است که بر ایجاد حکومت فراگیر، رعایت حقوق بشر، فراهم‌کردن امنیت و مبارزه با تروریزم در افغانستان اقدام کند.

این مجمع، با صدور قطع‌نامه‌ای در باره‌ی افغانستان، از ناامنی، فقر، وضعیت بد اجتماعی، کاشت مواد مخدر و حضور گروه‌های تروریستی در این کشور، ابراز نگرانی کرده است.

چابا کروشی، رییس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با تأکید بر بحران انسانی در افغانستان، گفته که اکنون، دوسوم شهروندان این کشور، غذایی برای خوردن ندارند.

کروشی، افزوده است که افغانستان، تنها کشوری در جهان است که شهروندان زن آن از حق آموزش محروم اند و به خدمات بهداشتی، دست‌رسی ندارند.

او، گفته: «طالبان بدون درنظرداشت جنسیت، قوم، مذهب، عقیده و روابط سیاسی، حقوق همه افغانستانی‌ها را تأمین کند و از امنیت فعالان مدنی و کمک‌رسان‌های بشری نیز، اطمینان بدهند.»

رییس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، هم‌چنان گفته که گروه‌های تروریستی در افغانستان در حال رشد اند و این کشور را با چالش‌های پیچیده‌ی امنیتی روبه‌رو کرده است.

انتیه لندرتسی، نماینده‌ی جرمنی در این نشست، با انتقاد از حکومت طالبان، وضعیت اقتصادی و اجتماعی در این کشور را شکننده توصیف کرده است.

او، گفت: «ظلم ساختارمند در برابر زنان و دختران که آن‌ها را از حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شان باز داشته است، بسیار نگران‌کننده است. تلاش برای یک راه‌حل سیاسی پایدار و درازمدت، برای تشکیل نظام و حکومت فراگیر وجود ندارد.»

او هم‌چنان اضافه کرده:«ما هیچ تلاشی از سوی طالبان برای تأمین حقوق بشری دختران، زنان و اقلیت‌ها را ندیده ‌ایم؛ امنیت نیز شکننده است.»

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در این نشست گفت: «طالبان در ایجاد یک حکومت همه‌شمول و پاسخ‌گو، ناکام مانده‌اند و این موضوع، بر زندگی مردم افغانستان تأثیر منفی گذاشته است.»

آقای فایق از جامعه‌ی بین‌المللی خواست تا به هم‌کاری‌اش با شهروندان افغانستان ادامه دهد.

این قطع‌نامه، با پیشنهاد جرمنی و حمایت ۵۹ کشور دیگر به مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ارائه شده بود، که از سوی ۱۱۶ عضو این سازمان تأیید شده است.

در همین حال، ۱۰ کشور عضو سازمان ملل متحد، به شمول روسیه، چین و پاکستان، به این قطع‌نامه‌رأی ممتنع داده اند.

این در حالی است که تلاش‌های جامعه‌ی جهانی به شمول سازمان ملل متحد در راستای قانع‌سازی طالبان به پذیرش حقوق اساسی شهروندان افغانستان به ویژه زنان، تا اکنون ناکام مانده است.

طالبان در زنجیره‌ی سلب بخشی از حقوق اساسی شهروندان به ویژه زنان، از سه روز به این سو، آن‌ها را از رفتن به پارک‌های تفریحی، ورزش‌گاه‌ها و حمام‌های منع کرده اند.

از سویی هم، طالبان پس از تسلط بر افغانستان، دروازه‌های مکتب را به روی دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم، بسته اند.

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید