اسلایدر حقوق بشر زنان

توماس وست: «اقلیتی کوچک»، دختران در افغانستان را از آموزش محروم کرده است

 

جاده‌ی ابریشم: توماس وست، نماینده‌ی ویژه امریکا برای افغانستان، می‌گوید که تصمیم محروم‌کردن دختران از آموزش و تحصیل در افغانستان از سوی اقلیتی کوچک، گرفته شده؛ در حالی که بیش‌تر از ۹۰ درصد مردم این کشور، خواهان بازگشایی مکتب‌های دخترانه و بازگشت زنان به بازار کار و جامعه استند.

او، روز گذشته -چهارشنبه، ۶ میزان- در مرکز مطالعات استراتژیک امریکا در واشنگتن، گفته که حتا بیش‌تر مقام‌های طالبان، می‌خواهند که دختران شان به مکتب بروند.

نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا برای افغانستان، می‌گوید که اگر مکتب به روی دختران باز شود، مسئله‌های بزرگ‌تر دیگری مانند بازگشت زنان به جامعه و بازار کار، باقی می‌ماند.

به گفته‌ی او، این‌ها، با هم ارتباط بنیادین دارند.

توماس وست، در حالی به تفاوت‌نظر میان مقام‌های طالبان در باره‌ی بازشدن مکتب‌های دخترانه اشاره می‌کند، که سه‌شنبه‌ی همین هفته -۵ میزان-، دو مقام بلندپایه‌ی این گروه، تفسیرهای متفاوتی از آموزش ارائه کردند.

شیرمحمد عباس استانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه‌، در نشستی بزرگ‌داشت از روز جهانی گردش‌گری در کابل، گفته بود که آموختن علم بر مرد و زن فرض مطلق است و کسانی که مخالف بازشدن مکتب‌های دخترانه استند، دلیل شرعی ندارند.

در واکنش به گفته‌های استانکزی، خالد حنفی، وزیر امر‌به‌معروف و نهی‌ازمنکر طالبان، گفته بود که آموزش دنیایی، مباح است و در حالت تعارض میان «مباح» و «امر امیر»، پیروی از امر امیر، واجب است.

از زمان روی‌کارآمدن امارت اسلامی در افغانستان، دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم، از رفتن به مکتب محروم شده و با وجود فشارهای زیادی از سوی جامعه‌ی جهانی، طالبان هنوز به بازگشایی مکتب‌های دخترانه راضی نشده اند.