اسلایدر خبری گزارشها

گوترش در نشست شورای امنیت سازمان ملل: طالبان روابط خود را با شبکه‌ی القاعده حفظ کرده‌ است

 

جاده‌ی ابریشم: شورای امنیت سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه‌ی هفته‌ی روان -۵ میزان-، نشستی را با حضور دبیرکل این سازمان، اعضای دایمی شورای امنیت، مارکس پوتزل، نماینده‌ی سیاسی دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، فوزیه کوفی، از اعضای پارلمان و هیئت گفته‌وگوکننده‌ی صلح دولت پیشین افغانستان و نصیراحمد فایق، نماینده‌ی دایمی دولت پیشین افغانستان در سازمان ملل متحد، برگزار کرد.

در این نشست، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، گزارش سه‌ماهه‌ی خود از اوضاع افغانستان را به شورای امنیت این سازمان ارائه کرد.

در گزارش دبیرکل سازمان ملل، آمده است که گروه‌های تروریستی خارجی در افغانستان حضور و فعالیت دارند و طالبان، هم‌چنان روابط خود را با شبکه‌ی القاعده حفظ کرده و اعضای این شبکه، به راحتی در افغانستان رفت‌وآمد می‌کنند.

آنتونیو گوترش در این گزارش، به شورای امنیت از رشد ناامنی و افزایش گروه‌های ضدطالبان در افغانستان خبر داده و گفته است اکنون، نزدیک به ۲۲ گروه مستقل در ۲۶ ولایت افغانستان بر ضد طالبان می‌جنگند.

دبیرکل سازمان ملل متحد، در گزارش سه‌ماهه‌اش از افغانستان، هم‌چنان به اوضاع بد اقتصادی و اعمال محدودیت‌های ضدحقوق‌بشری به ویژه بر زنان از سوی گروه طالبان اشاره کرده است.

مارکس پوتزل، سرپرست یوناما نیز، با اشاره به وضع محدودیت‌ها بر زندگی زنان در افغانستان، در نشست شواری امنیت سازمان ملل، گفته است:«ممنوعیت آموزش در دوره‌های متوسطه و لیسه برای دختران که نظیر آن در جهان نیست و محدودیت‌های فزاینده بر حقوق زنان، نشانه‌هایی استند که طالبان نسبت به بیش از ۵۰ درصد جمعیت بی‌تفاوت بوده اند.»

او گفته است که این رویکرد طالبان، می‌تواند آن‌ها در معرض خطر انزوای بین‌المللی قرار بدهد.

پوتزل گفته که از صحبت‌هایش با مقام‌های طالبان، دریافته است که ممنوعیت آموزش دختران تصمیم هبت‌الله آخوندزاده، رهبر این گروه است.

در بخشی از این نشست، نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد، گفته است که حضور و ادامه‌ی فعالیت‌های گروه‌های تروریستی، به شمول القاعده و داعش در افغانستان، تهدید‌های امنیتی را برای مردم این کشور، منطقه و جهان افزایش داده است.

آقای فایق افزوده است که پس از به‌قدرت‌رسیدن طالبان، افغانستان دچار بحران‌های شدید سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و بشری شده است.

او، می‌گوید: «مردم افغانستان تحت حاکمیت طالبان از حقوق اساسی و آزادی‌های بنیادین شان محروم و به صورت سیستماتیک از تمام عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در حال حذف‌شدن استند.

فوزیه کوفی نیز، با نگرانی از بحران کنونی در افغانستان، در نشست شورای امنیت، گفت که شهروندان افغانستان در کشور خود شان زندانی شده اند.

او، افزود که مردم ناامید شده و خود شان را فراموش‌شده احساس می‌کنند.

خانم کوفی افزوده است که پس از حاکمیت طالبان، سه ملیون شهروند افغانستان، این کشور را ترک کرده و ملیون‌ها تن دیگر نیز، می‌خواهند از این کشور بیرون شوند.

او، گفته که حکومت طالبان، تنها دولتی در جهان است که کشوری را بدون قانون اساسی و احترام به خواسته‌های مردم آن اداره می‌کند.

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید