اسلایدر خبری گزارشها

تعدادی از چهره‌های سیاسی مخالف طالبان در اترش گردهم آمده‌اند

 

جاده‌ابریشم: حدود ۳۰ تن از چهره‌های سیاسی مخالف حکومت طالبان در وین مرکز اترش گردهم آمده‌اند تا مسایل مربوط به افغانستان را به برسی بگیرند.

در این نشست احمد مسعود رهبر جبهه مقاومت ملی، رنگین دادفر اسپنتا، زلمی رسول، فوزیه کوفی، رحمت الله نبیل، شکریه بارکزی و شماری دیگر از چهره‌های سیاسی ضد طالبان اشتراک کرده‌اند.

منابع در اتریش به رسانه‌ها گفته است که این نشست برای سه روز پشت درهای بسته برگزار می‌شود و قرار است در مورد آینده افغانستان و مقاومت نظامی و سیاسی علیه طالبان بحث و گفت‌‌وگو خواهد شد.

شکریه بارکزی یکی از اشتراک کنندگان نشست وین در گفتگو با رسانه‌ها اظهار داشت که بعد از یک سال این اولین گام برای آغاز گفتگوهای بین‌الافغانی است که در آن چهره‌های سیاسی با دیدگاه‌ها و بگروندهای مختلف در مورد آینده افغانستان بحث می‌کنند.

خانم بارکزی افزود که این نشست باید به عنوان یک روند و پروه سه دوم پیدا کند. او همچنان در در مورد حضور طالبان در این نشست گفت که طالبان حقیقت افغانستان نه بلکه یک پروژه است که اشتراک و عدم اشتراک آنان در این نشست مهم نیست.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که معافیت سفر رهبران طالبان از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد تمدید نشده و این گروه دست از سرکوب اعتراضات زنان، کشتار نظامیان پیشین و افراد ملکی برنداشته‌اند.

همچنان طالبان مرتکب جنایت جنگی در افغانستان شده و در روزهای اخیر بیش از ۱۰ اسیر جنگی را در پنجشیر تیرباران کرده‌اند.

دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) روز چهار شنبه (۲۳ سنبله) در توییتی گفت که از ادعاها در مورد نقض حقوق بشر در پنجشیر به شدت نگران است.

همچنان دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان رویدادهای اخیر در پنجشیر را جنایت جنگی خوانده و گفته است کع عاملان این جنایت باید محکمه شود.

همچنان علی میثم نظری، مسوول روابط خارجی جبهه مقاومت در تویتی گفته است که نشست وین از سوی یک انستیتیوت خصوصی اتریشی زیر عنوان «کنفرانس بین‌الافغانی: هم‌بستگی و هماهنگی برای آیند‌ه‌ای افغانستان» میزبانی می‌شود.

نظری نگاشته است:«این کنفرانس نخستین سکو و فرصت برای مخالفان طالبان است تا گرد هم جمع شده و در مورد راه حل و رفتن به سوی یک افغانستان صلح آمیز و دموکراتیک بحث کنند».

هرچند نشست وین در پشت درهای بسته برگزار می‌شود؛ اما اشتراک کنندگان می‌گویند که در پایان این نشست قطع‌نامه صادر می‌شود و به سوالات خبرنگاران نیز پاسخ داده می‌شود.