عزیز عصیان
بسیاری از مقامات حکومت طالبان به شمول رییسالوزرا و معاونیناش در فهرست سیاه ایالات متحده امریکا قرار دارند؛ اما سراجالدین حقانی، فرمانده شبکه حقانی در فهرست «بالاترین تحت تعقیب» پولیس فدرال امریکا (افبیای) قرار دارد. امریکا برای شناسایی او ۱۰میلیون دلار جایزه تعیین کرده بود. همچنان حقانی را «تروریست بینالمللی» و فرمانده «کشندهترین و پیچیدهترین» شبکه تروریستی نیز خوانده بود.
اکنون آنعده از سران طالبان که در فهرست سیاه امریکا قرار دارند، هراس دارند که پس از قتل ایمنالظواهری در کابل، ممکن هدف هواپیماهای بیسرنشین امریکا قرار گیرند. آنان کابل را به جاهای نامعلومی ترک کرده است.
چند روز پیش خبر گزاری دولتی باختر که در اختیار طالبان قرار دارد، نوشته بود که سراجالدین حقانی، وزیر داخله طالبان در ولسوالی پنجوایی ولایت قندهار در خانه پیر آغا یکی از فرماندههان این گروه که پس از سفر حج در حادثه ترافیکی در غزنی جان باخته بود، فاتحه رفته است. پیش از این خبرهایی در رسانهها منتشر شده بود که او در پکتیا گریخته است.
در تازهترین مورد وزارات داخله طالبان در خبرنامهای گفته است که سرجالدین حقانی در ولایت هلمند سفر کرده و با بزرگان این ولایت دیدن میکند.
چرا در فهرست سیاه؟
شبکه حقانی پس از آن در فهرست سیاه امریکا و تحریم سازمان ملل قرار گرفت که در بیست سال گذشته خونینترین حملات انتحاری را در افغانستان انجام داده است. برادر او انس حقانی توسط حکومت پیشین به این جرم بازداشت و به اعدام محکوم شده بود؛ اما اشرف غنی، رییس جمهور فراری کشور، او را به بهانه آغاز گفتگوهای مستقیم صلح در بدل دو استاد دانشگاه امریکایی آزاد کرد.
تکریم و تمجید از انتحارگران
سراج الدین حقانی در نخستین روزهای کاریاش به عنوان وزیر داخله طالبان با خانواههای افرادی که در بیست سال گذشته انتحاری کردند، دیدار و از آنان بهعنوان «قهرمانان اسلام و وطن» یاد کرد. او به هر خانوده انتحاری ۱۰هزار افغانی، یک پیراهنتنبان و یک نمره زمین توزیع کرد.
این دیدار فرمانده شبکه حقانی با بازماندگان افراد انتحاریاش در هوتل انترکانتیننتال در شهر کابل برگزار شد. جایی که در جدی ۱۳۹۶ چندین مهاجم طالبان وارد این هوتل شدند و ۲۲نفر را به رگبار بستند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان با نشر خبرنامهای تایید کرده بود که پنج عضو این گروه بر هوتل انترکانتیننتال حمله کرده است.
وزارت داخله حکومت پیشین نیز با نشر خبرنامهای گفته بود که بربنیاد یافتههای استخباراتی این وزارت، این حمله توسط شبکه تروریستی حقانی طراحی و سازماندهی شده است.
پس از آن که طالبان به قدرت رسید، نوار صوتی منسوب به سراجالدین حقانی منتشر شد. وزیر داخله طالبان در این نوار گفته بود که حضرت محمد حمله به هوتل انترکانتیننتل را رهبری میکرد:«حافظ کریمالله یکی از انتحاریها درحالی که در آخرین مرحله حیات قرارداشت به او گفت که به الله قسم حضرت محمد در دروازه ایستاده است و عملیات ما را رهبری میکند.»
در ۷دلو ۱۳۹۶یک موتر مملو از مواد انفجاری در مقابل ساختمان وزارت داخله کهنه در قلب شهر کابل منفجر شد. در این حمله ۱۰۳ تن کشته و ۲۳۵ تن دیگر زخمی شدند. این یکی از خونینترین حملات انتحاری در کابل بود که توسط شبکه حقانی سازماندهی شد. مقامات امنیتی پیشین تایید کرده بود که این حمله توسط شبکه حقانی صورت گرفته است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان نیز با نشر خبرنامهای گفته بود که این حمله توسط اعضای این گروه در قراول دوم سرک شفاخانه جمهوریت و ساختمان وزارت داخله سابق انجام شده است.
اعتراف به انتحار
سراج الدین حقانی، وزیر داخله حکومت طالبان در یک گردهمایی در قندهار گفته بود که در دو دهه گذشته تنها ۱۰۵۰ نفر از اعضای او حملات انتحاری انجام داده است. او از طرفداراناش خواسته بود که مهاجمان انتحاری را فراموش نکنند. همچنین سراجالدین حقانی در این سفر افزوده بود که ۱۵۰۰ نفر دیگر آماده حمله انتحاری هستند و آرزودارند که در جمع «شهدا» بیپیوندند.
این در حالی است که بسیار از علمای مطرح جهان اسلام حملات انتحاری را «حرام» و خلاف «ارزشهای اسلامی» میدانند.
پناه دادن به رهبر القاعده
ایمنالظواهری، رهبر شبکه القاعده توسط هواپیمای بدون سرنشین امریکا در قلب کابل کشته شد. جوبایدن، رییس جمهور ایالت متحده در یک نشست خبری گفت که رهبر شبکه القاعده در حمله پهبادی این کشور در کابل کشته شد و اکنون جهان جای امنتری شده است.
مسوولین امنیتی امریکا در پیوند به این حمله گفته است که ایمنالظواهری در خانهای کشته شد که مالک آن از دستیاران ارشد سراجالدین حقانی، وزیر داخله طالبان است.
برخی رسانهها به نقل از منابع معتبر گزارش داده است که سراجالدین حقانی، وزیر حکومت طالبان به رهبر شبکه القاعده در کابل پناه داده است.
نظر بدهید