اسلایدر اقلیت‌های قومی حقوق بشر

پس از نشر یک گزارش؛ طالبان ده‌ها غیر نظامی را شکنجه، بازداشت و سربریدند

 

جاده‌ابریشم: سازمان ملل متحد گزارش خود در مورد وضعیت حقوق بشر در سایه‌ی سیاه حاکمیت طالبان را منتشر کرد. این گزارش نشان می‌دهد که از (۱۵ اگست ۲۰۲۱ تا ۱۵جون ۲۰۲۲) حدود ۲۱۰۶ نفر غیر نظامی توسط گروه‌های داعش و طالبان در افغانستان کشته و یا زخمی شده است.

در گزارش آمده است که این حملات بیشتر اقلیت‌های قومی و مذهبی را در عبادت‌گاه‌ها، آموزشگاه‌ها و محل زندگی‌شان مورد هدف قرار داده است.

همچنان در گزارش ملل متحد گفته شده است که طالبان بیشترین نقض حقوق بشری را در ۱۰ماه حاکمیت خود در این کشور انجام داده است. طالبان در این مدت ۱۶۰ قتل فراقانونی انجام داده، ۱۷۳ خبرنگار را مورد خشونت قرارداده و حقوق ۶۵ فعال حقوق بشر را نقض کرده است.

این گزارش با واکنش‌هایی از سوی طالبان به همراه بود. ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر گروه طالبان پسر از نشر گزارش سازمان ملل متحد، در فرمانی گفته است که مطابق «ارشادات اسلامی»، واردکردن اتهامات بی‌جا به مسوولان این گروه شرعا جواز ندارد و نیز تاکید کرده است که این شایعه‌پراکنی‌ها مجازات در پی‌دارد.

در فرمان آمده آست:«ارجاف و شایعه‌پراکنی در اسلام جای ندارد، زیرا سبب نفرت میان مسلمانان می‌گردد».
همچنان ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان گزارش سازمان ملل متحد در مورد نقض حقوق بشر در افغانستان توسط این گروه را «پروپاگندا» خواند.
نیروهای طالبان یک روز پس از نشر گزارش «یونما» دست به شکنجه، بازداشت و قتل گسترده غیر نظامیان در ولایت‌های مختلف کشور زدند که برخی موارد آن در این گزارش آمده است.

سمنگان: روز جمعه(۳۰سرطان) منابع محلی در ولایت سمنگان به رسانه‌ها گفته است که گروه طالبان، تاکنون ۹۰تن را در نتیجه تلاشی‌های خانه‌به‌خانه بازداشت کرده است.
طبق گفته‌های منابع محلی، طالبان افراد بازداشت شده را شکنجه و لت‌وکوب می‌کنند و از نزد آن‌ها سلاح و پول نیز خواسته است.
پنجشیر: منابع محلی در پنجشیر گفته است که طالبان روز سه‌شنبه(۲۸سرطان) در حدود ۲۳غیر نظامی را در این ولایت بازداشت کرده است.

منابع افزوده است که طالبان این غیر نظامیان را به اتهام همکاری با «جبهه مقاومت ملی» از دره «آب‌دره»ی ولسوالی پنجشیر باخود برده است.

گفته می‌شود که ۱۶تن آن‌ها پس از تحقیقاتی از سوی استخبارات طالبان آزاد شده و ۷نفر دیگر هنوز در قید این گروه به‌سر می‌برند.

دایکندی: منابع مردمی در ولایت دایکندی تایید می‌کند که طالبان از کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد به باشندگان این ولایت سهم جدا می‌کند.

همچنان رسانه‌ها بارها گزارش داده است که طالبان از کمک‌های جامعه جهانی برای سربازگیری استفاده می‌کند و در خیلی از موارد مورد حیف‌ومیل شخصی قرار داده است.

بغلان: طالبان روز چهار شنبه(۲۹سرطان)یک جوان ۱۷ساله به نام شمس‌الله را در روستای «کاسه‌تراش» در قاسان دره‌اندراب‌بغلان در برابر چشمان خانواده‌اش سر بریدند.

گفته می‌شود که شمس‌الله یک جوان عادی بوده که وابسته به هیچ گروه سیاسی و نظامی نبوده است. طالبان او را در جریان تلاشی خانه‌به‌خانه سر بریده است.

در همین حال پدر شمس‌الله، جسد پسرش را به همکاری تعداد از باشندگان محل به رسم اعتراض به فرماندهی امنیه طالبان در این ولسوالی برده و دست به تظاهرات زدند. اما طالبان جسد شمس‌الله را با لگد زده، دست پدر او را با میل‌تفنگ شکستانده است.

این کار باعث شده است که درگیری بین طالبان پشتون‌تبار و تاجیک‌تبار در این ولسوالی صورت گیرد.

بامیان: مولوی اسلام‌الدین عثمانی، رییس معارف طالبان برای بامیان روز پنج‌شنبه(۳۰سرطان) یک کارمند اداره محلی این ولایت را با ضرب‌وشتم بازداشت و باخود برده است.

منابع در بامیان به رسانه‌ها گفته است که فرد بازداشت شده، غلام سخی نظری نام دارد که به‌عنوان کارمند بخش حواله‌جات در اداره مستوفیت بامیان وظفه داشت.

مولوی اسلام‌الدین عثمانی، رییس معارف طالبان برای بامیان از سوی رسانه‌ها به فساد مالی و اخلاقی در این ولایت متهم شده است.

پنجشیر: منابع محلی در ولسوالی «دره‌» ولایت پنجشیر گفته است که طالبان روز چهار شنبه(۲۹سرطان) پسر و دهقان سارنوال علیم، رییس پیشین دادستانی این ولایت را بازداشت کرده است.

گفته می‌شود که بازداشت توسط فردی به نام «فرید» انجام شده که او در حکومت پیشین در دادستانی پنجشیر پرونده داشته است. اما حالا از این دادستان انتقام شخصی گرفته است.

غزنی: ریاست صحت‌عامه طالبان درغزنی روز پنج‌شنبه(۳۰سرطان) به کارمندان صحی این ولایت دستور داده است که کارمندان زن و مرد حق صحبت با همدیگر را ندارند.

در نامه‌ای که از سوی اداره امر به معروف و نهی از منکر این گروه در ادرات غزنی فرستاده شده آمده است که کارمندان صحی زن و مرد در یک زمان و یک مکان به‌گونه مشترک فعالیت نکنند. تاکید شده است که پرسونل صحی زن خدمه مرد استخدام نکند.

بامیان: مولوی عبدالرئوف، معاون ریاست استبخارات طالبان برای بامیان روز پنج‌شنبه(۳۰سرطان) یک فرد متهم به زنا را از زندان این ولایت آزاد کرده است.

فرد متهم به زنا؛ برهان‌الله بیکزاد، آمر طالبان برای مرکز صحی دره سادات از مربوطات مرکز بامیان است که چندی پیش به اتهام انجام زنای بالفعل بازداشت شده بود.

قندهار-هلمند: منابع محلی روز پنج‌شنبه(۳۰ سرطان) به رسانه‌ها گفته است که طالبان دو فعال مدنی را در ولایت‌های قندهار و هلمند بازداشت کرده است.

گفته می‌شود که این فعالین مدنی پس از آن سوی گروه طالبان بازداشت می‌شوند که مشکلات مردم را از طریق شبکه‌های اجتماعی بازتاب داده است.

غور: دفتر والی طالبان در غور روز چهار شنبه(۲۹سرطان) گفته است که یک زن و مردم را به اتهام «دید و بازدید خلاف شرع» در انظار عمومی شلاق زده است.

براساس خبرنامه‌ای که از سوی دفتر گروه طالبان منتشر شده آمده است که این زن و مرد هرکدام به ۳۹ شلاق محکوم شده است.

بغلان: منابع محلی در بغلان روز پنج‌شنبه(۳۰سرطان) به رسانه‌ها گفته است که طالبان پس از شکست سنگین در اندراب‌های این ولایت ۱۵۰خانواده را کوچ‌اجباری داده است.
گفته می‌شود که طالبان این خانواده‌ها را به اتهام خویشاوندی با مخالفین نظامی این گروه شکنجه و سپس وادار به کوچ‌اجباری کرده است.
پنجشیر: روز پنج‌شنبه(۳۰سرطان)منابع محلی در ولسوالی رُخه ولایت پنجشیر از بازداشت پنج غیر نظامی از سوی طالبان در این ولایت خبرداده است.

چندی پیش حدود ۴۰ تن از باشندگان ولسوالی عنابه‌ی ولایت پنجشیر توسط طالبان بازداشت شده بودند که تاکنون از سرنوشت آنان نیز اطلاعی در دست نیست.

گفته می‌شود که طالبان این افراد را به اتهام همکاری با «جبهه مقاومت ملی» بازداشت کرده است.

پنجشیر: طالبان روز چهارشنبه(۲۹سرطان) یک چوپان زن را در روستای عبدالله‌خیل ولسوالی دره‌ی ولایت پنجشیر لت‌وکوب کرده است.

پیش از این نیز طالبان یک زن را به اتهام رساندن غذا به نیروهای جبهه مقاومت ملی در پنجشیر با مرمی به سرش شلیک کرده بود.

بلخ: طالبان در ۲۶سرطان، گرداننده پیشین برنامه‌رادیویی «رادیو و تلویزیون خصوصی رهنورد» را در شهر مزار شریف، مرکز ولایت بلخ بازداشت کرده‌است.

گفته می‌شود که طالبان از نزد این کارمند رسانه سلاح خواسته است.
تازمانی‌که جامعه جهانی و سازمان ملل متحد، فشارهای عملی مانند تنبیه و تحریم بر طالبان وارد نکند، این گروه دست از کشتارهای فراقانونی، دادگاه‌های صحرایی و نقض حقوق بشری شهروندان افغانستان و خصوصا خبرنگاران، فعالین حقوق بشر، کارمندان حکومت پیشین و اقوام غیر پشتون بر نمی‌دارد.

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید