جادهی ابریشم: طالبان در ۱۱سنبله ۱۳۹۵، پنج دانشجوی دانشگاه غور را از مسیر فیروز کوه الی لعل و سرجنگل در مربوطات کوتل شنیه ولسوالی دولتیار این ولایت ربودند.
یافتههای جادهی ابریشم نشان میدهد که یکی از دانشجویان ربوده شده، به نام محمد رحیم، به تاریخ ۲۹ ماه میزان ۹۵ در منطقه شاه تیغ پایین فیروزکوه مرکز ولایت غور تیرباران شد. چهار دانشجوی دیگر به نامهای محمد، عبدالخلیل، سرور و عوض پس از ۵۳روز آزاد شدند.
دانشجویان ربوده شده مربوط به گروه قومی هزاره بودند که یک تن آنان باشندهی ولسوالی یکاولنگ ولایت بامیان و متباقی از ولسوالی لعل و سرجنگل غور بودند.
محمد، دانشجوی ربوده شده که باشندهی ولسوالی یکاولنگ ولایت بامیان بود به رسانهها گفته بود که اختطافچیان ۵۰ تن از جمله پنج دانشجوی دانشگاه غور را به گروگان گرفتند و آنان را به قریه رقصکن که مرکز داعش بود انتقال دادند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر به نقل از جنرال امیرجان ناصری، رییس امنیت ملی پیشین غور گفته بود که عاملان این گروگانگیری، طالبان مسلح بودند که در راس آنها شخصِ به اسم شاه ولی قرارداشت.
طالبان در بدل آزادی دانشجویان پول خواسته بودند اما پس از آن خواستار آزادی مولوی عبدالرحمان شده بودند. رییس امنیت ملی حکومت پیشین غور افزوده بود که مولوی عبدالرحمان در جرایم متعدد از جمله قتل ۱۴مسافر هزاره در ۲۷ رمضان ۱۳۹۲ در مربوطات ولسوالی دولتیار این ولایت دست داشت.
به گفته او، عبدالرحمان پس از تکمیلی دوسیهاش در محکمه ولایت غور به زندان پلچرخی کابل منتقل شد که محکمه کابل او را به اعدام محکوم کرده بود.
نیروهای امنیت ملی غور پس از ۵۳روز طی یک عملیات ویژه این چهار دانشجو را از چنگ طالبان آزاد کردند اما یکی از افسران این ریاست در درگیری با طالبان کشته شد.
بر اساس یافتههای جادهی ابریشم، طالبان مسلح در یکم اسد ۱۳۹۷نیز شش تن از باشندگان ولسوالی لعل و سرجنگل ولایت غور را ربودند. در میان ربوده شدهگان، یک پزشک، یک راننده امبولانس، سه دختر و یک پسر از دانشجویان دانشگاه غور شامل بودند.
این شش تن از منطقه دشت کورک ولسوالی دولتیار این ولایت زمانی اختطاف شدند که دانشجویان پس از ختم امتحاناتشان، عازم مرکز ولسوالی لعل و سرجنگل بودند.
طالبان از گروگانگیری مسافرین هزاره برای اهداف اقتصادی و نسلکشی این گروه قومی استفاده کرده است. جلریز که کابل را با هزارهجات وصل میکند، به دره مرگ تبدیل شده بود.
نظر بدهید